Joensuun Mailan lukkarin pelihousujen takamuksessa komeilee kouvolalaisen yrityksen mainos — ”Eikös anopin firman mainos sovi hyvin sinne”

Katja Juurikko

Koskenkorvalta lähtöisin oleva Juha Puhtimäki (oikealla) pelaa ensimmäistä kauttaan Joensuun Mailassa.
Koskenkorvalta lähtöisin oleva Juha Puhtimäki (oikealla) pelaa ensimmäistä kauttaan Joensuun Mailassa.

Tarkkasilmäisimmät ovat huomanneet, että Superpesiksen finaaleissa pelaavan Joensuun Mailan lukkarin Juha Puhtimäen pelihousuissa on kouvolalaisen yrityksen mainos.

Äänentoisto- ja valaistuspalveluihin erikoistuneen Huvipajan mainos on kulkenut tällä kaudella yksinomaan Puhtimäen takamuksessa, ei koko joukkueen peliasuissa.

Kouvolan Pallonlyöjien otteluiden lehdistötilaisuudet vetävä Reijo Haka kysyi asian taustoja sunnuntaina Kouvolassa pelatun ensimmäisen loppuottelun jälkeen.

— Se on anopin firma. Eikös se sovi hyvin perseeseen, Puhtimäki vastasi ja nauratti kuulijoitaan.

Sanavalmiina ja rehtinä pelurina tunnettu Puhtimäki on pitänyt yhtä avopuolisonsa Nea Tervon kanssa neljä vuotta.

Mainos laajeni taskun reunoista

Kirsi Meriluoto Huvipajalta kertoo, että yrityksellä on ollut jo useana vuonna mainokset KPL:n lämmittelypaidoissa. Huvipaja tekee yhteistyötä myös muiden kouvolalaisten urheiluseurojen kanssa.

— Koplaa tuetaan joukkueena ja Juhaa henkilökohtaisesti tuttuna pelaajana joukkueesta riippumatta. Tällä kertaa sponsoroimamme sattuivat menemään vastakkain loppuotteluihin, joissa parempi voittakoon.

Meriluoto on yksi Huvipajan omistajista. Hän tekee firmassa kaikki paperiasiat ja vastaa talouspuolesta.

Meriluoto kävi vävykokelaansa kanssa keskusteluja mainospaikasta jo viime kaudella, jolloin Puhtimäki edusti Hyvinkään Tahkoa. Tuolloin asia jäi kuitenkin puheasteelle.

— Emme hae näkyvyyttä, koska emme myy yksityisille mitään. Alun perin mainosta suunniteltiin taskun reunoihin, mutta siitä se laajeni ja mainoksen tekijäkin taisi innostua entistä enemmän.

Kanssapelaajilta arvostusta viime kaudella

Koskenkorvan Urheilijoista lähtöisin oleva Puhtimäki, 33, pelaa 12. kauttaan pääsarjatasolla. Hän on edustanut Superpesiksessä kasvattajaseuransa ja Joensuun Mailan lisäksi Hyvinkään Tahkoa, Nurmon Jymyä ja Seinäjoen Maila-Jusseja.

Viime kaudella Tahkossa pelatessaan Puhtimäki voitti sarjan kärkilyöntitilaston. Hänet palkittiin kauden jälkeen kultaisella mailalla, eli pelaajat äänestivät Puhtimäen parhaaksi sisäpelaajaksi.

Luetuimmat