Dettmannin käsittämätön kommentti sai korisliigaseurat kiehumaan — Kouvojen puheenjohtaja Sami Pousi: ”Jos puheet vastaavat todellisia ajatuksia, olen tyrmistynyt”

Juha Vesala

Kouvolalaislähtöinen Jukka Toijala jatkaa edelleen miesten maajoukkueen apuvalmentajana. Toijalan seurassa Kouvolasta eteenpäin urallaan ponnistaneet  Antto Nikkarinen (vasemmalla), Antti Kanervo ja Matti Nuutinen.
Kouvolalaislähtöinen Jukka Toijala jatkaa edelleen miesten maajoukkueen apuvalmentajana. Toijalan seurassa Kouvolasta eteenpäin urallaan ponnistaneet Antto Nikkarinen (vasemmalla), Antti Kanervo ja Matti Nuutinen.

Kouvojen puheenjohtaja Sami Pousi kummeksuu Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentajan Henrik Dettmannin lausuntoa siitä, ettei korisliigaseuroissa harjoiteltaisi.

— Logiikka on siinä, että niin kauan, kun suomalaisessa liigassa ei harjoitella, nuoren pelaajan ei kannata sinne mennä. Nuoren pelaajan pitää harjoitella, Dettmann totesi Helsingin Sanomissa torstaina.

Pousi sanoo toivovansa, että kyseessä on väärinkäsitys tai joku muu virhe jutussa.

— Jos puheet vastaavat todellisia ajatuksia, olen tyrmistynyt. Olemme houkutelleet Kouvolaan nuoria pelaajia nimenomaan laadukkaan harjoittelun avulla ja tiedän, että Jyri Lehtonen, Antti Hurri ja Kari Kurronen vetävät hemmetin laadukkaita treenejä pelaajille 2—3 kertaa päivässä, Pousi sanoo.

— Lisäksi se tilanne, kun nuori pelaaja pääsee treenaamaan korisliigapelaajien kanssa, pelaamaan 1. divisioona A:ssa tai U19-joukkueessa, takaa meidän mielestä todella laadukkaan lähtökohdan.

Pousi nostaa esimerkiksi Kotkasta Kouvolaan siirtyneen Vili Nymanin.

— Tällä kaudella on ollut todella hienoa nähdä, kun esimerkiksi Vili Nyman on ottanut harjoitteluolosuhteista ja valmennuksesta kaiken irti ja tehnyt itsestään korisliigapelaajan, Pousi sanoo.

Kouvoja on käyttänyt ponnahduslautana muun muassa Susijengiin lukeutuneet Alexander Madsen, Antti Kanervo, Matti Nuutinen, Ilari Seppälä ja Antto Nikkarinen.

Kauhajoella kiehahti

Rajuimmin Dettmannia kohtaan iski Kauhajoen Karhu-Basketin verkkosivujen päätoimittaja Mikko Katajisto, joka julkaisi pitkän kirjoituksen seuran verkkosivuilla.

— Näyttää siltä, että maajoukkueen päävalmentajakin on tärähtänyt ja lausuu käsittämättömiä kommentteja lehdistölle. Onko aika ajamassa ohi myös Dettmannista? Taitaa olla, Katajisto kirjoitti.

Katajisto totesi myös, että Dettmann on vieraantunut seuratoiminnasta.

— Dettmann johtaa maamme koripallotoimintaa norsunluutornistaan ja on samalla vieraantunut seuratyöstä. Hänellä ei ole kiinnostusta seurata korisliigaseurojen toimintaa, saati olla apuna kehittämässä sitä.

Katajisto korosti kirjoituksensa lopussa, että kirjoitus ei edusta Karhu-Basketin virallista kantaa.

— Katsotaan koska liitosta tulee ensimmäinen pyyntö poistaa teksti, Katajisto vielä piikitteli.

Kirjoitus poistettiinkin Karhu-Basketin verkkosivuilta perjantain aikana.

Kauhajoen lisäksi myös Kotkassa, Salossa ja Tampereella korisväki on ottanut lämpöä Dettmannin horinoista.

Luetuimmat