Ässät katkaisi KooKoon seitsemän voiton putken – KooKoo sivusi jo Liigan piste-ennätystään

Daniil Tarasov torjui porilaisten maalilla 40 kertaa. Aleksi Rekonen laukoi porilaisten voittomaalin jatkoajalla.

Katja Juurikko

Ässien 20-vuotias venäläisveskari Daniil Tarasov pelasi mahtipelin ja torjui peräti 40 KooKoo-kutia.
Ässien 20-vuotias venäläisveskari Daniil Tarasov pelasi mahtipelin ja torjui peräti 40 KooKoo-kutia.

Kouvolan KooKoo sivusi torstai-iltana Liigan yhden kauden runkosarjan 78 pisteen ennätystään.

Ennätys oli kuitenkin laiha lohtu, sillä vahvan ensimmäisen erän pelannut Porin Ässät haki Sumulaaksosta voiton Aleksi Rekosen jatkoaikamaalilla 2–3 (0–2, 1–0, 1–0, 0–1).

Ässät katkaisi samalla KooKoon seitsemän voiton putken. Kouvolalaiset ovat kuitenkin ottaneet 13 pelistä peräkkäin pisteitä ja sillä on 18 kierrosta ennen runkosarjan loppua vanhaa kauden 2015–16 ennätystä sivuavat 78 liigapinnaa.

KooKoo pitää sarjassa edelleenkin neljättä sijaa, vaikka Rauman Lukko nousi HPK-voitolla jo tasapisteisiin. Pisteen edellä on kolmentena Tampereen Ilves. j

Torstai-illan sankari oli mahtipelin Ässien maalilla torjunut Daniil Tarasov, joka torjui jo keskiviikkona Nordiksella 39 HIFK:n kutia. Torstaina 20-vuotias venäläismaalivahti otti Sumulaaksossa vielä yhden torjunnan enemmän.

Ottelu kiinnosti kohtalaisesti myös kouvolalaista kiekkoyleisöä, jota oli hallissa 3 667 silmäparin verran.

KooKoo kohtaa viikon toisessa kotipelisä lauantaina Sumulaaksossa hallitsevan mestarin Hämeenlinnan Pallokerhon.

Ensimmäinen vitonen oli KooKoo, mutta Ässät siirtyi kuudennella minuutilla 0–1-johtoon Lenni Killisen tarkalla rannevedolla.

Ässät paineisti avauserässä muutenkin huolella ja KooKoolla oli ajoittain vaikeuksia päästä omasta päädystä liikkelle.

Kim Strömberg huitoi itselleen kaksiminuuttisen ja Taylor Spink laukoi patapaidat erän 16. minuutilla ylkivoimalla jo 0–2-johtoon.

KooKoo otti kiekon hallinnan toisessa erässä ja pääsi alkuminuuttien jälkeen ylivoimalle, jota Ässät kesti vain 13 sekuntia. Akseli Matthew Caito–Juha-Pekka Haataja toimitti kiekon Kim Strömbergille, joka laukoi keskeltä 1–2-kavennuksen.

Ote siirtyi selvemmin KooKoolle ja Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin joutui kokoamaan joukkonsa aikalisälle erän ja ottelun puolivälissä.

Kotijoukkue painoi pelin väkisin Ässä-päätyyn, mutta Tarasov kesti erän lopussa kotijoukkueen vahvan ylivoimankin.

KooKoon sitkeys palkittiin, kun päätöserä oli ehtinyt viimeiselle kympille. Toni Kähkönen laukoi kauden 11. maalinsa hienon hyökkäyskuvion päätteeksi, jonka rakensivat ketjukaverit Erik Karlsson ja Vilmos Gallo.

KooKoon jenkkipakki Caito otti kaksi minuuttia ennen päätöserän loppua poikittaisesta mailasta. KooKoo oli kuitenkin lähempänä kolmea liigapinnaa, mutta alivoimalla läpiajoon päässyt Kyle Platzer ei onnistunut ohittamaan hirmuvireistä Tarasovia.