Kouvojen päävalmentajan Jyri Lehtosen kikkapussista löytyy vielä hätävaroja — ”Isoin juttu on se, että joukkue on terve”

Katja Juurikko

Kouvojen David Gonzalvez pelaa vahvaa kevätkautta Korisliigassa. Viimeiseen yhdeksään matsiin amerikkalainen on tilastoinut 18,4 pistettä ottelua kohden.
Kouvojen David Gonzalvez pelaa vahvaa kevätkautta Korisliigassa. Viimeiseen yhdeksään matsiin amerikkalainen on tilastoinut 18,4 pistettä ottelua kohden.

Kouvojen päävalmentajan Jyri Lehtosen katse on siirtymässä Korisliigan pudotuspeleihin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kouvolalaisjoukkue haukkaisi runkosarjan lopun pakkopullana.

— Isoin juttu on se, että joukkue on terve ja kikkapussista löytyy hätävarana muutamia juttuja, jos tarve vaatii, Lehtonen sanoi.

Lehtonen on selkeästi vilkuillut sarjataulukkoa. Kouvot on Korisliigassa seitsemäntenä neljä kierrosta ennen runkosarjan loppua. Yläpuolella Joensuun Kataja, KTP-Basket ja Helsinki Seagulls kamppailevat pudotuspelien kotiedusta.

Tällä hetkellä nelospaikassa on vahvimmin kiinni Kataja, joka yrittää saada vielä kolmosena olevan Tampereen Pyrinnön kiinni. Susirajan sakki nousisi rästipelinsä voittamalla Sami Toiviaisen porukan rinnalle. Tasapisteissä Pyrintö ajaa joensuulaisten edelle.

— Kataja on saanut Topias Palmin ja Daniel Mullinginsin takaisin, joten haaste on riittävä. Me harjoittelimme hyvin neljä päivää ennen Ura-peliä ja se näkyi puolustuksessamme, Lehtonen kertoi.

Kaarinasta voitto

Kouvot lanasi Uran keskiviikkona roisin lukemin 92—66. Lehtonen oli tehnyt ennen reissua Kaarinaan yhden ison muutoksen kokoonpanoonsa, sillä Thomas Gipson III oli sivussa.

Kouvojen neljäntenä ulkomaalaispelaajana parketilla hääri kaksi kuukautta sitten edellisen kerran Korisliigaa pelannut Elbert Matthews.

— Halusimme vain kokeilla toisenlaista kokoonpanoa. Kaarinassa tapahtui positiivisia asioita.

— Matthews pelasi Uraa vastaan hienosti. Hän on kuitenkin lähtökohtaisesti meidän viides vahvistuksemme.

Kouvot ei onnistunut kolmen pisteen kaaren takaa Kaarinassakaan, sillä 21 laakista osui vain neljä.

— Kun vielä heittopelimme loksahtaisi kollektiivisesti kohdalleen, vastustajat eivät pääsisi niin usein omaan transitiohyökkäykseen levypallon jälkeen, Lehtonen tuumi.

Sanomattakin on selvää, että onnistunut kaukoheittopeli toisi lisätilaa sitä tarvitseville Thomas Gipsonille ja Brian Asburylle. Mutta jos rauta laulaa, vastustajat pystyvät niputtamaan ukkoja Kouvojen isojen miesten harmiksi maalialueelle.

Karhut vastakkain?

Kouvot kohtaa runkosarjan päätöskierroksilla Katajan lisäksi Lapuan vieraissa, Pyrinnön kotonaan ja Vilppaan vieraissa. Kaksi pistettä edellä oleva Seagulls pelaa kolme matsia Töölön kisahallissa (KTP, Kataja ja BC Nokia). Toiseksi viimeisellä kierroksella stadilaiset matkustavat Kauhajoelle.

Ohjelma ei ole helpoin, mutta todennäköisesti Mikko Larkaksen sakki pitää Kouvot takanaan. Nelonen Kataja ja viitonen KTP ovat käytännössä tavoittamattomassa kuuden pisteen karussa.

Hyvin todennäköistä onkin se, että Kouvot aloittaa play off -ottelut pitkäperjantaina 19. huhtikuuta Kauhajoella.

Gonzalvez iskussa

Kouvojen illan vastustaja Joensuun Kataja voitti edellisellä kierroksella Lapuan kotonaan. Ennen tätä se oli hävinnyt Kauhajoelle ja KTP:lle, mutta voittanut Kouvot Joensuussa täpärästi pisteellä lukemin 79—78.

— Tämä on toinen Kouvot-peli reilun viikon sisään, ja vastassa on takuulla nälkäinen kotijoukkue. Avainasemassa ovat oman korin alla pärjääminen ja levypallotaistelu Kouvojen isoa päätä vastaan, Katajan päävalmentaja Juha Sten ilmoitti.

— Viimeksi David Gonzalvez aiheutti meille paljon tuskaa. Häntä pitää koittaa hidastaa, Sten lisäsi.

Gonzalvez on ollut hienossa iskussa jo pidemmän aikaa. Maaliskuun alun jälkeen hän on nakuttanut pisteitä vahvalla 18,4:n keskiarvolla. Joensuussa Gonzalvez latasi 23 minuutissa 23 pojoa.

Näissä yhdeksässä ottelussa amerikkalaisen heittoprosentti on jäänyt ainoastaan kerran alle 50:n.

Luetuimmat

Kommentoidut