Menestyvästä joukkueesta nousee hyviä yksilöitä esiin – Oskari Mannisesta tulee KooKoon seurahistorian viides Leijona-pelaaja

Myllys, Lehtonen, Malinen ja Hakulinen ovat aiemmin nousseet KooKoosta A-maajoukkueeseen.

AOP/Vesa Pöppönen

Leijoniin valittu Oskari Manninen on siitä mielenkiintoinen pelaaja, ettei hänen tilillään ole yhtään poikien tai nuorten maaottelua.
Leijoniin valittu Oskari Manninen on siitä mielenkiintoinen pelaaja, ettei hänen tilillään ole yhtään poikien tai nuorten maaottelua.

Urheilussa tavataan sanoa, että menestyvästä joukkueesta nousee hyviä yksilöitä esiin.

Maanantaina julkaistussa tuoreessa jääkiekon A-maajoukkueessa on vanhasta sanonnasta mainio esimerkki.

KooKoon puolustaja Oskari Manninen kuuluu päävalmentaja Jukka Jalosen Leijona-joukkueeseen, joka pelaa ensi viikolla kauden kolmannessa EHT-turnauksessa Suomessa ja Ruotsissa.

Oskari Manninen, 28, on Vantaalta lähtöisin oleva Helsingin Jokerien kasvatti.

Hän pelaa KooKoossa ensimmäistä kauttaan, ja varakapteenilla on sopimus seuran kanssa myös ensi kaudesta.

Manninen liittyy Mikko Lehtosen, Jarkko Malisen ja Anrei Hakulisen seuraksi listalle, josta KooKoossa voidaan vetää rintaa rottingille. Yksikään tästä nelikosta ei ollut pelannut yhtään A-maaottelua ennen onnistuneita näyttöjä KooKoossa.

Manninen siirtyi Kouvolaan Vaasan Sportista, jossa hän pelasi kaksi viime kautta. Hän on pelannut Liigaa myös HPK:ssa ja Jokereissa. Entinen Kiekko-Vantaan kapteeni Mestiksestä saavutti juniorivuosinaan Jokereissa C-nuorten SM-pronssia ja A-nuorten SM-hopeaa.

KooKoon toiseksi tehokkain puolustaja

Manninen on siitä mielenkiintoinen pelaaja, ettei hänen tilillään ole yhtään poikien tai nuorten maaotteluakaan.

Malinen pelasi 18 nuorten ja 11 poikien maaottelua. Nuorten maailmanmestari 2014 ja miesten MM-kultamitalisti 2019 Lehtonen merkkautti 35 nuorten ja 39 poikien maaottelua.

– Olen ollut Pohjola-leirillä, mutta en koskaan missään maajoukkuetapahtumassa. Olen totta kai innoissani ja ylpeä, että pääsen näyttämään tasoni kansainvälisissä peleissä, Manninen sanoo KooKoon verkkosivuilla.

Manninen kuuluu niihin seitsemään kenttäpelaajaan, jotka ovat pelanneet kuluvalla kaudella KooKoon kaikissa 43 runkosarjaottelussa. Hän on tilastoinut tehopisteet 4+8=12.

Peliaikaa on kellotettu ottelua kohden noin 19 minuuttia.

Se on KooKoon pakeista neljänneksi eniten Matt Caiton, Libor Sulakin ja Alexander Bonsaksenin jälkeen.

KooKoon puolustajien pistepörssissä Manninen on Caiton jälkeen toisena.

Manninen on suurten maalien mies, sillä puolet hänen tämän kauden osumistaan on tilastoitu ottelun voittomaaliksi.

Mannisen liigauran piste-ennätys on HPK:sta kaudelta 2016–17.

Tuolloin hän nakutti Antti Pennasen valmennuksessa 58 ottelussa 8+12=20 pistettä ja keräsi tehotilastoon +18.

Myllys oli ensimmäinen

KooKoon edustusjoukkueesta oli Leijoniin noussut ennen Malista ja Lehtosta ainoastaan maalivahti Jarmo Myllys. Vuoden 1995 maailmanmestari ja MM-kisojen parhaana maalivahtina palkittu Myllys pelasi KooKoossa ykkösdivisioonaa kaudella 1992—93.

Myllyksen kutsuminen A-maajoukkueeseen harjoitusmaaotteluihin oli sikäli kova ja harvinainen tapaus, että hän pelasi seurajoukkueessa maan kakkostasolla. Kyseisellä kaudella Myllystä ei kuitenkaan valittu MM-kisajoukkueeseen.