Kakkoseen noussut Sudet etsii uutta päävalmentajaa — Toni Lindberg lähtee Kouvolasta FC Lahden Akatemiaan

Katja Juurikko

Toni Lindberg toimi Susien päävalmentajana puolitoista kautta.
Toni Lindberg toimi Susien päävalmentajana puolitoista kautta.

Sudet pelaa ensi kaudella sarjanousijana jalkapallon Kakkosessa uuden päävalmentajan ohjauksessa.

Kouvolalaisseura tiedotti maanantaina, että Toni Lindberg ei jatka Susien päävalmentajana.

Lindbergin uusi osoite on Lahdessa. Hän siirtyy FC Lahden akatemiatoiminnan toiseksi vastuuvalmentajaksi Pekka Lagerblomin kanssa.

Lagerblom ottaa vastuun A-juniorien valmentamisesta ja Lindberg B-juniorien. Molemmat joukkueet pelaavat talven SM-karsintasarjoissa.

Päävalmentajana puolitoista kautta

Sudet on käynnistänyt uuden päävalmentajan haun. Seura lupaa tiedottaa sen etenemisestä lähiaikoina.

Lindberg, 33, yleni Susien päävetäjäksi kesä–heinäkuun vaihteessa 2017, kun seitsemättä kauttaan Susissa toiminut Janne Lindberg siirtyi Kouvolasta Vaasan Palloseuran junioripuolen urheilujohtajaksi. Kausi päättyi sarjasta putoamiseen Kakkosesta, mutta tällä kaudella Sudet teki pikapaluun.

Valmentajan ammattitutkinnon suorittaneelle MyPa-kasvatille mennyt kausi Kolmosessa oli ensimmäinen kokonainen kausi päävalmentajan roolissa.

Lindberg aloitti tammikuussa UEFA A -valmentajakoulutuskurssin. A-taso on toiseksi korkein pron jälkeen.

Keskuspuolustajana luutineen 189-senttisen Lindbergin pelaajaura päättyi kaudella 2015 Kakkosessa Susissa. Sen jälkeen hän siirtyi sukunimikaimansa apuvalmentajaksi.

Jalkapalloliigassa ainoastaan MyPaa edustanut Lindberg pelasi pääsarjatasolla 95 ottelua. Hän jalkapalloili myös Uzbekistanin ja Norjan sarjoissa.

Susilla tappioton kausi Kolmosessa

Sudet voitti Kolmosen Kaakkois-Suomen lohkon ylivoimaisesti 11 pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen Kotkan Peli-Karhuihin.

Sudet voitti 22 ottelustaan 19 ja pelasi kolmesti tasan. Maaliero oli muikea 82—17. Susien Niko Nakari voitti lohkon maalipörssin 30 osumallaan. 15 maalia tehnyt Joona Raatikainen oli joukkueen toiseksi paras maalintekijä.

Uutista muokattu kello 15.18. Lisätty Lindbergin uusi työpaikka otsikkoon ja juttuun.