Päivän peli: Kouvot haastaa Suomen mestarin Mansikka-aholla — Kouvojen keskiviikon esitys jätti toivomisen varaa molemmissa päissä kenttää

Lumikki Haaja

Jeremy Morganista olisi saatavissa vielä enemmän tehoja irti heti ottelun alusta lähtien.
Jeremy Morganista olisi saatavissa vielä enemmän tehoja irti heti ottelun alusta lähtien.

Kouvot palasi maaottelutauon jälkeen tositoimiin keskiviikkona Mansikka-aholla, jossa tarkasti heittänyt KTP-Basket kuittasi kauden toisen voittonsa kouvolalaisista.

Tauko ei tehnyt Kouvoille hyvää, sillä kotijoukkueen puolustuspeli ei ollut alkukauden tasolla.

Kouvot ei onnistunut myöskään heittopelissä. Kouvolalaiset osuivat pelitilanteessa vain 36 prosentin tarkkuudella, kun vastaavasti KTP veti pallot pussiin lähes 61 prosentin sihdillä.

Jyri Lehtosen suojatit olivat hukassa myös kolmen pisteen kaaren takana: 29 kiskaisua ja vain kuusi sisään. Jos Kouvot aikoo haastaa hallitsevan mestarin Kauhajoen Karhun tosissaan, on sen kyettävä tiiviimpään puolustuspeliin. Lisäksi Kouvojen on saatava onnistumisia myös bonuskaaren takaa paremmalla prosentilla kuin Kotka-ottelussa.

Kauhajoen Karhu voitti ennen taukoa selkein numeroin sekä BC Nokian (94—69) että Korihait (100—85). Keskiviikkona Karhu kaatui kuitenkin viime sekunneilla Joensuun Katajalle numeroin 89—90.

Kauhajoen pisteidenteko oli Katajaa vastaan kolmen miehen varassa. Durrell Summers (25/1), Michael Moser (20/9) ja Taylor Johns (20/6) olivat kotijoukkueen tehomiehet. Pelintekijä Bojan Sarcevic jäi neljään pisteeseen.

Kouvot ja Kauhajoki kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella 17. lokakuuta. Tuolloin kotijoukkue Karhu löi vieraansa lukemin 84—72.

Seuraa heitä

Kouvojen amerikkalaispelaaja Jeremy Morgan viimeisteli KTP-Basketia vastaan 21 pistettä lähes 55 prosentin tarkkuudella. Morgan osaa heittää ja ajaa, mutta liian usein 198-senttisen laiturin kone käynnistyy turhan myöhään.

Karhun pistetilaston ykkösmies ja koko Korisliigan pistekeskiarvon kakkonen Durrell Summers on painanut kuluvan kauden aikana 22,2 pistettä ottelua kohden. Joukkueiden kauden avauskohtaamisessa Summers mätti 20 pistettä.

Kuinka käy?

Kouvojen keskiviikon esitys jätti toivomisen varaa molemmissa päissä kenttää. Joukkueen valmennusosasto ei pysty ihmeisiin yhdessä päivässä, mutta viilaukset saattavat tuottaa tulosta.

Kauhajoki koki katkeran kotitappion keskiviikkona. Mestari tulee Kouvolaan varmasti sisuuntuneena ja valmiina taistoon.

Kouvot ei kuitenkaan heitä yhtä huonosti kuin KTP:tä vastaan ja petraa puolustuspeliään: 82—75.

Kouvot—Kauhajoki, Korisliigaa tänään perjantaina kello 18.30 Mansikka-ahon urheiluhallissa.

Uusimmat uutiset