Tykkilumiladuille on luvassa entistä vähemmän tukieuroja Kouvolassa — Anjalan Liiton puheenjohtaja Jarmo Söyring: ”Aika paha juttuhan tämä on”

Anjalassa kausikorttiin ja päivälippuun on tulossa korotus. Hiihtoväki järjestää ladun tukitapahtuman marraskuun alussa.

Lukas Pearsall

Anjalan tykkilumiladulla pääsee sivakoimaan ainakin vielä tulevana talvena.
Anjalan tykkilumiladulla pääsee sivakoimaan ainakin vielä tulevana talvena.

Kouvolan liikunta- ja kulttuurilautakunnan esityksen mukaan kaupungin tuki Anjalan ja Valkealan tykkilumiladuille on supistumassa 12 000 eurolla. Kaupunki maksoi tykkilumiladun tekemisestä viime vuonna Anjalan Liitolle 17 000 euroa ja Valkealan Kajolle 15 000 euroa.

Jos esitys menee läpi, molemmille tykkilumiladuille on luvassa ensi vuonna 10 000 euron suuruinen tuki.

— Summa ei välttämättä ole iso kaupungille, mutta meille se sitä on. Lumen tekemisellä on hintansa. Aika paha juttuhan tämä on, Anjalan Liiton puheenjohtaja Jarmo Söyring sanoo.

Söyringin mukaan Anjalan tykkilumiladulla hiihdetään varmuudella tulevana talvena. Ladun tulevaisuudesta hän ei osannut vielä sanoa mitään tarkempaa.

— Tavoitteemme on saada lumi levitettyä marraskuun toisena viikonloppuna. Jos nyt siihen kuitenkin osuu sateisia päiviä, siirrämme tekoa viikolla.

— Teemme metsäosuuden ensimmäiseksi. Urheilukentäntilanne katsotaan sitten kelien mukaan.

Anjalan tykkilumilatu on vetänyt hiihtäjiä viime vuosien aikana aina Haminaa, Kotkaa, Loviisaa ja Porvoota myöden.

— Kyllä kysyntää on ollut. Viime vuonnakin pelkästään kausikortteja myytiin noin 350 kappaletta.

Söyringin mukaan Anjalassa ennakoidaan jo tulevaa eli kaupungin tuen pienenemistä. Tästä syystä päivälipun hinta nousee seitsemästä eurosta kahdeksaan. Kausikortista joutuu puolestaan pulittamaan viimetalvisen 80 euron sijaan 100 euroa.

Tukitapahtuma marraskuussa

Anjalassa ei ole jääty kuitenkaan voivottelemaan ja seisomaan tumput suorina. Paikallinen hiihtoväki järjestää nimittäin tykkilumiladun tukitapahtuman marraskuun alussa.

Tukikeimit-nimisen kaksiosaisen tapahtuman puuhamiehen Antero Pöyhösen mukaan tarkoitus on kerätä varoja, jotta ainakin tulevana talvena Anjalan urheilukentän maastossa pääsisi sivakoimaan vanhaan malliin.

— Toivottavasti saamme porukkaa liikkeelle. Jotainhan tässä piti keksiä, Pöyhönen sanoo.

Maksuttomassa päivätapahtumassa myydään muun muassa kausikortteja ja tykkilumiladun kannatuspaitoja.

— Meillä on 200 t-paitaa myynnissä 20 euron hintaan.

Huutokaupassa myydään hiihtosankari Esko Ukkosen käyttämättömät Järvisen erikoiskilpasukset.

— Hän voitti ne Hirvenpää-hiihdoissa Helsingissä 1970-luvun alussa.

Päivä sisältää myös vanhojen suksien ja varusteiden näyttelyn. Lisäksi urheilutalossa pääsee vertailemaan Arvo Viitasen 1950-luvun hiihtovarusteita Ville Nousiaisen vastaaviin 2000-luvulta.

Tukipäivä huipentuu iltakemuihin, jossa esiintyvät paikalliset bändit Old Shits ja Jyrki Mäntylä & Putoavat Lehdet.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset