KPL:n sisäpeli puuroutui Joensuussa — Sarjajohtaja sai kolmannesta peräkkäisestä tappiostaan mukaan silti yhden pisteen

Moises Garibay

Tommi Mäentausta pelasi KPL:n kärjessä ja kopparina hyvän ottelun, vaikka joukkue hävisikin Joensuussa. Arkistokuva.

Sarjaa johtava Kouvolan Pallonlyöjät on ajautunut kolmen ottelun tappioputkeen Superpesiksen ylemmässä jatkosarjassa.

KPL hävisi sunnuntaina Joensuun Mailalle supervuorossa 2—1 (0—1, 7—0, 2—0) Mehtimäen pesäpallostadionilla lähes 2200 katsojan edessä.

KPL esitti Mehtimäellä kauden heikointa sisäpeliään. Kouvolalaisjoukkue sai rakennettua vain yhdeksän kolmostilannetta yhdeksässä vuorossa.

Tiukasta avausjaksosta KPL onnistui kuitenkin pusertamaan tärkeän voiton ja yhden sarjapisteen. Juho Hacklin kotiutti Tommi Mäentaustan neljännen vuoroparin aloittavalla kahden palon tilanteessa viimeisenä lyöjänä.

Toisella jaksolla KPL:n peliin hiipivät mukaan viime aikoina kummallisen tutuiksi tulleet ulkopelivirheet. KPL auttoi kahdella harhaheitollaan ja muilla ulkokentän huolimattomuuksilla JoMan pitkälle karkumatkalle.

Supervuoroparissa Henri Litmanen ja Juha Niemi niittasivat JoMalle juoksut vastustamattomilla välilyönneillä. Litmanen ja Niemi kotiuttivat kumpikin kolmesti.

KPL:lle kävi omalla supervuorollaan samalla tavalla kuin torstaina Vimpelin Vetoa vastaan. Kärjestä napsahti heti kaksi paloa, eikä peli lähtenyt rullaamaan lainkaan.

KPL pelasi samalla kokoonpanolla, jolla se Vimpeli-ottelun lopetti. Jalkavaivainen Anssi Lammila jatkoi ulkokentällä omalla tontillaan ja sisällä lyöntinumerolla seitsemän. Sarjan parhaan ykköstilanteen purkajan siirtyminen lyöntijärjestyksessä peräosastolle on KPL:lle paha takaisku.

Laakso yhä poissa

Sisäpelin onnistujat olivat Koplalta vähissä. Kärki Tommi Mäentausta toteutti omaa tehtäväänsä ja meni seitsemästä yrityksestä kuudesti tyhjälle kentälle. Mäentausta myös toi joukkueensa ainoan juoksun ja pelasi kakkoskopparina hyvää ulkopeliä lukuisine hakuineen.

Jokeri Teemu Nurmio onnistui sekä nolla- että ykköstilanteissa.

KPL:n miehistöstä puuttuu edelleen Toni Laakso, joka on pelannut viimeksi lähes kuukausi sitten. KPL ei ole antanut Laakson tilanteesta ja paluusta tarkkaa arviota.

Ylempää jatkosarjaa on pelaamatta enää kaksi ottelua. KPL kohtaa kotonaan Sotkamon Jymyn jo tiistaina. Torstaina kouvolalaisjoukkue vierailee Seinäjoella. Puolivälierät alkavat ensi sunnuntaina Kouvolassa.

KPL johtaa sarjaa yhden pisteen erolla Vetoon. Sarjakolmonen JoMa nousi kahden pisteen voitollaan viiden pisteen päähän, mutta pohjoiskarjalaisilla on jäljellä enää yksi ottelu, joten sijoitus ei muutu.

Luetuimmat