Raaka ruotsalaisori Racing Mange marssi Kymi GP-voittoon — ”Kun 200 metriä oli jäljellä katsoin, ettei takaa tule uhkaajia ja tunsin, että mehän voitamme tämän lähdön”

Kasiradalta kärkeen heläyttänyt suomalaisässä Next Direction taisteli urheasti toiseksi. Captivaten pitkän matkan ja Callela Ladybossin tammalähdön kärkisijat tulivat koko matkan hallinnan myötä. Kimurantti 75-rivi ei tuottanut täysosumia.

Noora Vilamaa

Kuusivuotias ruotsalaisori Racing Mange näytti Kouvolassa mistä se on tehty. Kisan jälkeen hymyyn puhkesi myös  ohjastaja Joakim Lövgren.
Kuusivuotias ruotsalaisori Racing Mange näytti Kouvolassa mistä se on tehty. Kisan jälkeen hymyyn puhkesi myös ohjastaja Joakim Lövgren.

Ennakolta tasaiseksi povattu tämänvuotinen Kymi GP-ravilähtö lauantaina Kouvolan raviradalla oli sitä loppusuoran alkuun asti. Sitten käsittämättömän kovan reissun taivaltanut 6-vuotias ruotsalaisori Racing Mange irrotti vielä vastustamattoman loppuvedon ja vei 100 000 euron ykköspotin kruunuksi kotiin.

— Racing Mange näytti tänään mistä se on tehty. Kun 200 metriä oli jäljellä katsoin, ettei takaa tule uhkaajia ja tunsin, että mehän voitamme tämän lähdön, hehkutti ohjastaja Joakim Lövgren huippuhevostaan.

Hevosella on ollut huonoa tuuria urallaan, mutta nyt oli todellisen täysosuman paikka. — Joakim Lövgren

Aiemminkin samaisessa kilpailussa voittoisasti vieraillut Lövgren tiesi, että Kouvolassa on paha tulla takaa. Niinpä hän suunnisti määrätietoisesti kohti kuolemanpaikkaa eli johtavan rinnalle. Sinne hän pääsi kolmannelta radalta vasta 700 metrin juoksun jälkeen. Kun kilometrin väliaika 2 100 metrin autolähdössä oli 10,5, ei kovin moni lyönyt live-vetoa Racing Mangen puolesta.

— Uskomattoman vahvan juoksun teki noin rankan reissun jälkeen. Hevosella on ollut huonoa tuuria urallaan, mutta nyt oli todellisen täysosuman paikka, Lövgren jatkoi.

Keulat lähdössä otti näytöstyyliin ulkoradalta koko rivistön ohi sujahtanut Next Direction. Iikka Nurmonen veti suomalaistoivolla toisen kierroksen alkupuolikkaan henkeä ja latasi sitten urku auki loppukiritaistoon. Timo Hulkkosen valmentama 6-vuotias ruuna kesti siinä hienosti kakkoseksi.

Ruotsalaissuosikki Handsome Brad matkasi Next Direction imussa, sai loppusuoralla tilaa, mutta veto riitti vain pronssisijaan. Lähdön toinen suomalaishevonen Chief Orlando venytti kuuden hevosen tasaisessa rintamassa neljänneksi.

Nurmosen keulataktiikka toimi

Nurmosen keulataktiikka toimi täydellisesti 3 100 metrin volttilähdössä, missä hän ampui juoksuradalta Captivatella keulaan. Kun matkavauhti oli kaksi kierrosta tämän tason hevosille sangen maltillinen (17,0), ei Nurmosella ollut vaikeuksia irrottaa ykköseksi.

— Captivate on erityisen nopea voltista ja saimme ikään kuin aavistuslähdön. Viimeisellä kierroksella otin kiristyvällä vauhdilla muiden kirit pois ja hevonen rullaili hyvillä fiiliksillä voittoon.

Ari Moilanen noudatti samaa toimivaa taktiikkaa tammalähdössä ja kiihdytti Callela Ladybossilla pitävään piikkiin. Vaikka espanjalaiskuski Gabriel Pou Pou tuli ranskalaisori Coumba Kukyllä pitämään rinnalla tasaisen raastavaa tempoa, ei Moilasen ajokilla ollut vaikeuksia pitää vieraita loitolla.

— Callela Ladyboss on menossa koko ajan parempaan suuntaan ja päätähtäin on parin viikon päästä Suur-Hollola-ajossa. Tänään kaikki oli helppoa pyytämättä.

Cameron Evo otti ainoan suosikkivoiton

Suur-Hollola on niin ikään mielessä Olli Koivusella ja Cameron Evolla. Kaksikko kuittasi 75-kierroksen avauslähdön varmaan tyyliin. Se olikin kierroksen ainoa suosikkivoitto ja erikokoisia yllätyspaukkuja tuli siihen tahtiin, että täysosumia ei löytynyt yhtään.

Yli 55-kertominen Rene Conductor karsi kuponkeja kovimmalla kädellä. Kylmäveristen kovimmassa lähdössä suursuosikki Välähdys laukkasi lähdössä ja loppusuoralla uudestaan. Niinpä koko matkan johtanut Pyörylän Paroni piti niukkaan voittoon.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut