Monipuolinen Jeremy Morgan on Kouvojen menestyksen takuumies — ”Meidän pitää toteuttaa pelitapaamme paremmin kuin Kauhajoella”

Tomi Natri / All Over Press

Kauhajoen Karhun Chris McKnight pysäyttää Kouvojen Jeremy Morganin aikeet varsin kyseenalaisin keinoin.
Kauhajoen Karhun Chris McKnight pysäyttää Kouvojen Jeremy Morganin aikeet varsin kyseenalaisin keinoin.

Ensimmäistä kauttaan koripalloammattilaisena pelaava Jeremy Morgan vetää komeaa pudotuspelikevättä Kouvojen paidassa. Northern Iowa -yliopiston kasvatti on nostanut tasoaan kauden tärkeimmillä hetkillä. Se jos mikä on pelimiehen merkki.

Jeremy Morgan kahlasi runkosarjan läpi 11,8 pisteen ja 4,1 levypallon keskiarvoilla. Pudotuspeleissä tahti on ollut toinen: 14,1 pistettä ja 6,1 levypalloa matsia kohden. Ensimmäisessä finaalissa Kauhajoella amerikkalainen upotti 16 pistettä mainiolla 60 prosentin osumatarkkuudella.

— Se oli hyvä peli molemmilta joukkueilta. Teimme viimeisellä neljänneksellä muutamia virheitä, jotka käänsivät pelin Kauhajoelle. Omaan esitykseeni olen melko tyytyväinen, 196-senttinen Morgan sanoo.

Tyylikkäänä viimeistelijänä tunnettu Morgan painoi runkosarjassa kolmosensa pohjaan reilulla 35 prosentin tarkkuudella. Pudotuspeleissä vastaava lukema on 46,4, jota voidaan pitää erinomaisena lukemana. Morgan ei kuitenkaan tilastoja tuijottele, sillä tähtäin on mestaruudessa.

— Meidän pitää toteuttaa pelitapaamme paremmin kuin Kauhajoella. Vastustajalle ei voi myöskään antaa helppoja koreja niin kuin perjantaina, Morgan suuntaa katseensa toiseen loppuotteluun.

Kouvot siirtyi puolivälierien jälkeen tutusta Mansikka-ahon hallista Kouvolan jäähalliin. Tämä ei ole tuottanut 24-vuotiaalle Morganille ongelmia.

— Pidän molemmista pelipaikoista. Mansikka-aholla yleisö on lähellä ja siellä on hyvä tunnelma. Tykkään kuitenkin pelata myös isoilla areenoilla, kuten täällä, Morgan viittaa avaraan jäähalliin, jossa Kouvot ei ole vielä tänä keväänä kärsinyt yhtään tappiota.

Lupaava aloitus

Kouvojen päävalmentajan Jyri Lehtosen mukaan avausfinaali Kauhajoella oli lupauksia antava.

— Aika minimaalisella valmistautumisella pääsimme tilanteeseen, että kolme minuuttia ennen loppua —2 ja vastustajalla aikalisä. Se antoi viitteitä siitä, että pystymme parantamaan sarjan aikana.

— Kauhajoki pystyi kertaamaan asioita ansaitun yhdeksän päivään huilin aikana. Me emme ole pystyneet kertaamaan oikein mitään. Meidän piti lähteä muistijäljillä liikenteeseen. Nyt oli onneksi kaksi päivää aikaa harjoitella, Lehtonen huokaa.

Kouvot harjoitteli lauantaina ja sunnuntaina Kouvolan jäähallissa. Joukkue istui myös videopalavereissa.

— Kävimme kahdessa edellisessä harjoituksessa paljon heidän hyökkäystään läpi. Yritämme saada pois vastustajalta niitä koreja, joilla voi voittaa ottelusarjan.

— Kauhajoella on hirveästi tavaraa. Tuplasti erilaista hyökkäysjuttua verrattuna Vilppaaseen. Meidän pitää priorisoida se, mihin keskitymme. Vastustajan paketti on hyvässä kunnossa, Lehtonen kertoo.

Kolmoset eivät satuta

Kauhajoen amerikkalaispelaaja Greg Mangano (30/11) teki kouvolalaisittain pahaa jälkeä ensimmäisessä finaalissa. Lehtonen ei ole kuitenkaan miehestä huolestunut.

— Manganon kolmoset eivät satuta. Ne ovat sellaisia koreja, joilla ottelusarjaa ei voiteta.

— Mutta se, että he tekevät yli 40 pistettä meidän maalatulta alueelta, siihen pitää saada stoppi. Karhu teki liian helposti nollasta kahteen metriin ja kahdesta neljään metriin pisteitä 62 prosentin tarkkuudella.

Lehtosen mukaan joukkueensa perustekeminen on hyvällä tasolla.

— Se on kuitenkin selvä, että maanantai-iltana pelataan iso peli.

Kauhajoki johtaa finaalisarjaa 1—0. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut