SuosittelemmeKouvolalaiset kauppiaat turvasivat lähilihan saannin ostamalla teurastamon

Tyttäret luistelivat äideilleen nappisuorituksen — Vastuuvalmentaja Jenna Orreveteläinen: ”Tytöt kestivät kotiyleisön paineen ja luistelivat todella vapautuneesti ja upeasti”

KooKoo Jäätaitureiden Pearl -joukkueet ovat ottaneet isoja harppauksia eteenpäin kauden aikana. Aluemestaruuskisoissa eriväriset ryhmät olivat kotijäällä elementissään.

Katja Juurikko

Team Pink Pearl luisteli kotihallissaan teemalla Sinulle äiti – rakkaudella tyttäresi.
Team Pink Pearl luisteli kotihallissaan teemalla Sinulle äiti – rakkaudella tyttäresi.

47 joukkuetta ja lähes tuhat muodostelmaluistelijaa saivat sunnuntaina muodostettua Kouvolan jäähalliin hienon urheilutunnelman. Kaakkoisen, Itäisen ja Hämeen alueen mestaruuskilpailuissa olivat mukana myös kisat järjestäneen KooKoo Jäätaitureiden kaikki neljä joukkuetta.

Edustusjoukkueen roolia vetävä Team Pink Pearl on ottanut tämän kauden esityksen teemakseen ”Sinulle äiti — rakkaudella tyttäresi”. Kapteeni Sofia Luoma-aho kiteytti syvällisen sisällön seuraavasti:

— Äitien ja vanhempien kanssa tulee ajoittain riitaa, mutta rakkaus kestää ja voittaa lopulta. Haluamme luistella tämän esityksen äideillemme.

Varakapteenit Riina Kokko ja Anni Uutela olivat erittäin tyytyväisiä kolmen minuutin tekemiseen jäällä. Motivoitunut, yhtenäinen, iloinen ja nauravainen joukkue piirsi jäällä parastaan.

— Luistelu tuntui älyttömän hyvältä, kerta kaikkiaan nappisuoritus, kaksikko hehkutti.

Vastuuvalmentaja Jenna Orreveteläinen oli suojattiensa kanssa täysin samoilla linjoilla.

— Tytöt kestivät kotiyleisön paineen ja luistelivat todella vapautuneesti ja upeasti.

Pilke silmäkulmassa

Keväällä seuraan tullut Eerika Jansson on Silver ja Black- joukkueiden vastuuvalmentaja sekä Pink ja White -joukkueiden apuvalmentaja. Päätyökseen valmentava Jansson on mielissään jokaisen ryhmän ottamista isoista kehitysharppauksista eteenpäin.

— Pinkit ovat oppineet, mitä urheilullisuus on eli miten koulu, luistelu ja vapaa-aika rytmittyvät oikein. He vetävät täysillä, mutta pilke silmäkulmassa niin kuin pitääkin.

Tulokkaiden Silver -ryhmä on Janssonin mukaan kasvamassa urheilijoiksi ja ohjelmaan on tullut lisää vaikeutta. Aikuisten Black -joukkue on siirtynyt uudelle tasolle harjoittelussa, jossa maistuu nyt myös tekniikan opettelu. White eli noviisit täynnä iloisia ja suulaita nuoria, joiden Turtles -henkinen esitys sujui nuottien mukaisesti.

— Luistelimme itsevarmasti ja tyylikkäästi eläytyen vauhdikkaan ohjelman. Tiiviissä ja energisessä ryhmässä kaikki tulevat juttuun keskenään, kertoi kapteeni Helmi Tyyskä.

Varakapteeni Tessa Lyytikäisen mukaan joukkueen valitseman kapteeniston tehtävä on tsempata joukkuetta laskea sen tekemisiä tietyissä vaiheissa.

— Kauden kolmas esityksemme oli vauhdikkain ja varmin tähänastisista, joten tehdyt toistot näkyvät odotetusti.

Silverin 11-vuotias kapteeni Siiri Tylli on ikäisekseen kokenut kilpailija, jota esiintymistilanne ei enää isommin jännitä. Tuomas Veturin sävelin alkava rautatiekaupunkiin sopiva Veturinkuljettajat -esitys sai kapteenin suupielet nousemaan.

— Saimme kotijäällä parhaamme esiin, en osannut etukäteen edes kuvitella, miten hyvin pärjäsimme. Energinen ryhmämme osaa pitää jäällä oikealla tavalla hauskaa.

KooKoo Jäätaitureiden White- ja Pink -joukkueet tavoittelevat paikkaa maaliskuussa pidettävään valtakunnalliseen loppukisaan.

Juttuun korjattu Team Silver Pearlin kapteenin nimi klo 12.39.