Kouvojen Teemu Knihtinen on valmis vastuuseen ja muhkeampaan minuuttimäärään Korisliigassa — ”Ensimmäinen peli toimi aika hyvänä herättelynä ihan koko joukkueelle”

Jussi Lopperi

Kouvojen oma kasvatti Teemu Knihtinen on pelannut kuluvan kauden kolmessa korisliigaottelussa lähes 30 minuuttia peliä kohden. Viime kaudella vastaava lukema oli hieman päälle 14 minuutin.
Kouvojen oma kasvatti Teemu Knihtinen on pelannut kuluvan kauden kolmessa korisliigaottelussa lähes 30 minuuttia peliä kohden. Viime kaudella vastaava lukema oli hieman päälle 14 minuutin.

Sunnuntai 15. huhtikuuta 2018, Mansikka-ahon urheiluhalli. Loukkaantumisista ja sairasteluista kärsineen Kouvojen korisliigajoukkueen kausi päättyy kolmanteen tappioon Helsinki Seagullsille pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Kouvolalaisseuran oma kasvatti Teemu Knihtinen nousee ottelussa parrasvaloihin. Knihtinen pelaa huippumatsin ja latoo helsinkiläisten päädyssä 21 pistettä.

— Loppukausi meni silloin henkilökohtaisesti todella hyvin, 20-vuotias Knihtinen kertaa.

Kouvolalainen koripalloväki odotti viime kaudella Teemu Knihtisen lopullista läpimurtoa Korisliigan kotimaisten pelaajien eturiviin. Sitä ei kuitenkaan tullut lupaavasta alusta huolimatta. Vuoden mittainen varusmiespalvelus Santahaminan harmaissa vaati veronsa treenaamisen ja massiivisen pelimäärän ohella.

— Se oli hankala kausi. Enemmän se oli henkisesti rankka kausi kuin fyysisesti, vaikka tulihan siinä kuitenkin yli 70 matsia kauden aikana, kun laskee myös Korikouvojen pelit mukaan.

Knihtisen mukaan hänen oli alun perin tarkoitus suorittaa varusmiespalvelus kuudessa kuukaudessa.

— Kahden kuukauden palveluksen jälkeen selvisi, että iskee vuoden nakki. Sanoin kyllä, että en ole halukas 12 kuukauden palvelukseen, mutta sillä ei ollut vaikutusta.

— Oppimiskokemuksensa se oli kuitenkin ihan hyvä. Siinä oppi ymmärtämään itseään paremmin.

Kouvot päätti kauden 2018—2019 hopeamitalit kaulassa. Kauhajoen Karhu oli finaaleissa parempi ja juhli kotiyleisönsä edessä Suomen mestaruutta.

— Pahalta se tuntui Kauhajoella. Siinä meni pari päivää mietiskellessä. Mutta kyllähän se jälkeen päin on ihan hyvältä tuntunut, Knihtinen sanoo.

Jussi Lopperi

Teemu Knihtinen on aloittanut kauden komeasti lähes 12 pisteen, kuuden levypallon ja kahden koriinjohtaneen syötön keskiarvoilla.
Teemu Knihtinen on aloittanut kauden komeasti lähes 12 pisteen, kuuden levypallon ja kahden koriinjohtaneen syötön keskiarvoilla.

Vastuunkantaja

Urallaan 90 nuorten maaottelua pelannut Teemu Knihtinen tietää, että alkaneella kaudella vastuuta ja minuutteja on luvassa entistä enemmän.

— Vastuuta lupailtiin ja vastuuta olen saanut. Yritän olla mahdollisimman aggressiivinen joka pelissä. Heittoprosentteihin en ole vielä lähellekään tyytyväinen, mutta kausi on vasta alussa.

Kun kahden viime kauden aikana Knihtinen on pelannut keskimäärin 14 minuuttia peliä kohden, kuluvan kauden minuuttisaldo pyörii yli 29 minuutissa. Se on tietysti tavoitteellisen urheilijan mieleen.

— Olen tehnyt paljon töitä heittämisen ja pallonkäsittelyn kanssa. Palloscreen-pelaamisessa on myös parantamisen varaa.

Knihtinen on kehittänyt itseään pelaajana runsaasti viime vuosien aikana myös joukkueharjoituksien ulkopuolella yhdessä Harri Mannosen kanssa. Knihtinen on viilannut Mannosen kanssa muun muassa heittotaitoaan parempaan kuosiin.

— Kesän treenasin taas Harrin (Mannonen) kanssa. Hänestä on ollut paljon apua.

Jussi Lopperi

Teemu Knihtinen iskee tänä iltana Uudenkaupungin Korihaita vastaan korkealta ja kovaa.
Teemu Knihtinen iskee tänä iltana Uudenkaupungin Korihaita vastaan korkealta ja kovaa.

Suosikkina kentälle

Kouvot on aloittanut Korisliigan kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Kauden avausmatsissa joukkue otti lukua Salon Vilppaan vieraana, mutta sen jälkeen Tuomas Ojan ja Antti Hurrin miehistö on kaatanut Helsinki Seagullsin ja Tampereen Pyrinnön.

— Ensimmäinen peli toimi aika hyvänä herättelynä ihan koko joukkueelle. Salo oli aggressiivinen.

— Korisliigassa jokaisella joukkueella on sauma voittaa kenet tahansa — siitä tämä on hieno sarja. Ehkä Seagulls-voitto saattoi tulla joillekin yllätyksenä.

Pyynikillä Kouvot oli vahva täydet 40 minuuttia.

— Tampereella aloitimme aggressiivisesti ja jatkoimme sitä koko pelin ajan. Toteutimme pelisuunnitelmaa todella hyvin.

— En muista, että olisi vähään aikaan ollut näin hauskaa kentällä kuin nyt. Joukkueessa on hyviä tyyppejä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Kouvojen kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Uudenkaupungin Korihaita vastaan. Korihaiden voittotili osoittaa kolmen kierroksen jälkeen nollaa.

— Taidamme lähteä ensimmäisen kerran tällä kaudella suosikkina peliin, Knihtinen hymähtää.