MyPa teki sen! Johannes Kytilän kaksi maalia pelin viimeisillä hetkillä varmistivat sarjapaikan Ykkösessä — ”Se oli huikea suoneneveto”

Janne Torikka

MyPan pelaajat ja kannattajat juhlivat Ykkösen sarjapaikan säilyttämistä riehakkaasti pelin jälkeen.
MyPan pelaajat ja kannattajat juhlivat Ykkösen sarjapaikan säilyttämistä riehakkaasti pelin jälkeen.

Saviniemessä pelataan ensi kaudellakin jalkapallon Ykköstä. MyPan sarjapaikka varmistui perjantai-illan jalkapallotrillerissä syyskylmässä Saviniemessä. Tosin aika vaikean kaavan kautta.

MyPa tarvitsi Ykkösen paikan säilyttämiseen kolmen pisteen voiton Tampereen Palloveikoista. Sen se ottikin numeroin 3—2 (1—2), vaikka oli avausjaksolla jo 0—2 tappiolla.

Jotenkin tuntui siltä että tänään lähtee ja minä ratkaisen. — Johannes Kytilä

MyPan sankariksi nousi toisen jakson lopulla kahdesti viimeistellyt puolustaja Johannes Kytilä.

Maalit olivat komeita. 2—2-tasoituksen 19-vuotias toppari pommitti 84. minuutilla kaukaa paristakymmenestä metristä aivan TPV-maalin vasempaan ylänurkkaan.

— Se oli ihan huikea suonenveto. Vielä ihan uskomattomaan paikkaan. Jotenkin tuntui siltä että tänään lähtee ja minä ratkaisen. Vedin, ja se upposi, tuuletteli Kytilä pelin jälkeen hyvissä nousuissa.

3—2-maalin Kytilä puski vasemmalta laidalta annetusta vapaapotkusta. Lisäaikaa oli pelattu sen syntyessä jo neljä minuuttia.

— Toinen upposi sivuvaparista. Pistin pään väliin ja pallo kimposi maaliin. Ihan sairas fiilis, hehkutti Kytilä kauden kolmatta maaliaan.

HJK:n kasvatti on tyytyväinen kauteensa MyPassa.

— Paransimme peliä koko ajan ja saimme sitä kautta pisteitä. Ja tällainen lopetus vielä. Hienoa että Myllykoski säilyi Ykkösessä, hehkutti HJK-laina Kytilä, joka ei osannut vielä ennakoida mitä ensi kaudella tapahtuu.

Janne Torikka

MyPa ei antanut periksi, vaikka oli ensimmäisen jakson loppuhetkillä kaksi maalia tappiolla.
MyPa ei antanut periksi, vaikka oli ensimmäisen jakson loppuhetkillä kaksi maalia tappiolla.

”Joukkue uhkui hyvää energiaa”

Kotijoukkue oli ottelun alussa aktiivisempi ja sai koko ajan painetta TPV:n puolustusalueelle. MyPan oikea laita kuitenkin petti kahdesti puolen tunnin molemmin puolin. Mauro Severino ja Mika Ahonen veivät TPV:n 0—2-johtoon.

— Joukkue on kauden aikana kasvanut ja noussut monta kertaa tappioasemasta, joten tiesin ettei peli ollut vielä menetetty. Onneksi saimme äärimmäisen tärkeän kavennuksen jo ennen avausjakson loppua, kiitteli MyPan päävalmentaja Jukka Karjalainen 45. minuutilla syntynyttä Maksim Gusevin 1—2-maalia.

Karjalainen sanoi aistineensa tauolla pukukopissa, että peli on vielä käännettävissä.

— Joukkue uhkui hyvää energiaa ja sellaista ”me tullaan vielä” -itseluottamusta.

Ottelun käännekohdaksi muodostui TPV:n puolustajan Joonas Rantalan ulosajo 69. minuutilla.

— Voimasuhteet kallistuivat täysin meille. Tiukillehan se meni, mutta onneksi saimme tehtyä ne tarvittavat kaksi maalia, puhalteli Karjalainen helpottuneena.

Janne Torikka

Tomas Turunen pelasi MyPan maalilla varman pelin.
Tomas Turunen pelasi MyPan maalilla varman pelin.

”Olihan se 2—2-maali aika kiva pommi”

Karjalaisen mukaan sarjapaikan säilyttäminen on hienoa asia MyPalle, mutta myös koko seudun jalkapallolle.

— Tälle yhteisölle ja koko paikkakunnalle oli elintärkeää, että paikka Ykkösessä pystyttiin säilyttämään. Meidäthän tuomittiin jo ennen kautta putoajaksi, ja vielä heinä-elokuussa oltiin varmoja, ettei MyPa säily Ykkösessä.

Myös Karjalainen hehkutti Kytilän vahvaa panosta ottelussa.

— Olihan se 2—2-maali aika kiva pommi. Hän teki alimpana pelaajana kovan ratkaisun, näki tilan, ja uskalsi laukoa tuollaisesta paikasta.

MyPa päättää kautensa merkityksettömään vieraspeliin 19. lokakuuta Valkeakoskella Hakaa vastaan.

— Nyt pääsemme vähän etuajassa valmistautumaan ensi kauteen. Sarjapaikan säilyttäminen helpottaa talouteen ja pelaajasopimuksiin liittyviä asioita, Karjalainen myönsi.

TPV:lle ilta Saviniemessä oli synkkä. Tappion myötä sinetöityi putoaminen Kakkoseen.

Luetuimmat