KHS:n Heidi Nikkinen säväytti Oloksen tarkkailukisassa — Nuori 18-vuotias kouvolalainen sijoittui neljänneksi Kaisa Mäkäräisen ja Mari Ederin imussa

Sakari Kekki

KHS:n Heidi Nikkinen teki kovan suorituksen Oloksella sijoittumalla tarkkailukilpailussa neljänneksi.
KHS:n Heidi Nikkinen teki kovan suorituksen Oloksella sijoittumalla tarkkailukilpailussa neljänneksi.

Kouvolan Hiihtoseuran Heidi Nikkisen kauden avauskilpailut Muonion Oloksella sujuivat positiivisissa tunnelmissa. Tiistaina kouvolalainen sijoittui ampumahiihtokauden ensimmäisessä tarkkailukisassa viidenneksi ja torstaina tuloksena oli komeasti neljäs sija puhtaalla ammunnalla.

— Aika moni on iloisena onnitellut. Hyviä suorituksia ja näitä lisää, Nikkinen viestitteli Olokselta.

— Olen toki iloinen, mutta enemmän suhtaudun näihin kisoihin vielä ihan leirikisoina ja tavallaan harjoituskisoina. Eli tyytyväinen olen, mutta ei tässä vielä mitään suurempia tuntemuksia ole.

Kilpailun ykkönen oli Kaisa Mäkäräinen (1+1) ennen Mari Ederiä (2+0). Mäkäräinen löi Ederin viiden sekunnin erolla. Kaksi sakkoa ampunut Suvi Minkkinen oli kolmas ennen Nikkistä. KHS:n 18-vuotias ampumahiihtäjä hävisi Minkkiselle vain kolme sekuntia ja kisan voittaneelle Mäkäräiselle puolitoista minuuttia.

— Ammunnat meni tosiaan näissä kisoissa todella hyvin, vaikka pieni epävarmuus olikin täällä tehtyjen harjoituksien perusteella. Mutta kisatilanne lisää aina tarkkuutta.

Ladullakin kulki

Heidi Nikkinen oli mielissään myös torstaisesta hiihtovauhdistaan.

— Ladulla oli jo parempaa tekemistä kuin tiistaina. Vaikka lisäsin alkukierroksilla vauhtia, siitä huolimatta jalka hyytyi myöhemmässä vaiheessa viimeistä mäkeä kuin ensimmäisessä kisassa.

— Kyllä tämä toivottavasti tästä vieläkin helpottuu ja oma tekeminen tulee taas tutuksi näiden kisatilanteiden kautta. Hyvän alun näistä kisoista joka tapauksessa sai.

Nikkinen jatkaa harjoituskautta viikon verran Oloksella.

— Ja sitten Kontiolahdelle.

Kontiolahdella järjestetään 16. ja 17. marraskuuta kansainväliset GP-kilpailut (pika ja takaa-ajo), jossa ampumahiihtäjät antavat lisää näyttöjä muun muassa maailmancupin osakilpailuihin.

Uusimmat uutiset