Aneeminen Kopla jäi JoMan jalkoihin — Pelinjohtaja Matti Iivarinen: ”Tähän toimenkuvaan kuuluu, että tasaisin väliajoin huolestuttaa ja välillä huolestuttaa enemmän”

Noora Vilamaa

Sasu Toikka kumautti Koplan ensimmäisen juoksun komealla läpilyönnillään.
Sasu Toikka kumautti Koplan ensimmäisen juoksun komealla läpilyönnillään.

Kouvolan Pallonlyöjät ei ollut sunnuntaina läsnä Kouvolan pesäpallostadionilla. Se oli pienimuotoinen ihme, koska vastustajaksi oli saapunut hallitseva mestariyhdistelmä Joensuun Maila.

Kopla oli Superpesiksen toiseksi viimeisen kierroksen ottelussa aneeminen nippu, joka sortui ajoittain jopa alokasmaisiin virheisiin sekä sisällä että ulkona. Kotijoukkue otti pataan ansaitusti lukemin 0—2 (2—4, 3—7).

Kouvolalaisten tappio tiesi sitä, että tiistaina pelattavalla runkosarjan päätöskierroksella riittää vielä panosta. Jos KPL aikoo pitää kolmospaikkansa, sen on naarattava vähintään piste Imatran Pallo-Veikkoja vastaan. Saletissa on nimittäin se, että Joensuu löylyttää samaan aikaan Kempeleen Kirin.

Superpesiksen pudotuspelit alkavat ensi perjantaina. Tätä taustaa vasten KPL:n ponneton esitys jätti ilmaan runsaasti kysymysmerkkejä.

— Jos aiomme ykköspallilla olla, niin tällaisia pelejä pitäisi pystyä voittamaan. Vaikka runkosarjasijoituksen kannalta pelillä ei olisikaan niin suurta merkitystä, KPL:n kärki Tommi Mäentausta (5/10) pohti.

— Meiltä puuttui sellainen voittamisen tahto. Viime syksystä piti olla revanssihenkeäkin, mutta tämä oli hengetön esitys. Muutama valonpilkahdus ei paljon auttanut.

Alilatausta

KPL:n kannalta positiivista oli se, että kukaan ei loukkaantunut. Ainoastaan Matti Saukko oli kuumeen takia sivussa. Pelinjohtaja Matti Iivarisen mukaan joukkueen terveystilanne on kohtuullinen.

— Pärjäämme tilanteen kanssa ainakin tällä tietoa, Iivarinen kommentoi.

Kotijoukkueen viuhkamies ei ollut luonnollisestikaan tyytyväinen omiensa esitykseen JoMaa vastaan.

— Ei tämä ainakaan ylilatauksesta jäänyt kiinni, vaan pikemminkin alilatauksesta. Emme olleet parhaimmillamme ja siksi se oli sitten tuon näköistä. Eipä ollut meistä vastusta, Iivarinen manasi.

Iivarinen ei ole kuitenkaan näpelöimässä paniikkinappulaa.

— Tähän toimenkuvaan kuuluu, että tasaisin väliajoin huolestuttaa ja välillä huolestuttaa enemmän.

Niemellä nyt 999

Tavallisesti kotikentällään runsaasti tilanteita rakentava KPL jäi Joensuuta vastaan 14 kolmostilanteeseen. Avausjaksolla ukko oli kolmosella kuudesti.

Kärjessä kakkosen hihaan saanut Antti Hartikainen (8/8) vaihtoi taas hyvin, mutta laittomia tuli konkarillekin aiempaa enemmän. Toni Laakso (6/10) löi kaksi juoksua. Valtteri Luoma löi yhden ja esitti ulkona muutaman huippusuorituksen.

Joensuulaisten parhaita olivat tasapainoisen matsin vetänyt lukkari Juha Puhtimäki (4/6), täydellisesti pomppua sivaltanut Lauri Kivinen (11/13) ja sekä sisällä että ulkona loistanut Tuomas Jussila (7/7). Jokeri Juha Niemi nasautti kahdeksasta paikastaan neljä juoksua. Mörssäri on kumauttanut runkosarjassa nyt 999 juoksua, joten tiistaina Mehtimäellä juhlitaan.

— Peli lähti hyvin käyntiin, kun pääsin alussa vähän sotkemaan. Tämä oli koko joukkueelta ehjä suoritus, Puhtimäki hehkutti.

— Kyllä oli mahtava katsoa Laurin (Kivinen) työskentelyä sen pompun kanssa. Eipä tainnut tulla yhtään laitonta koko pelissä. Hän vei tosi hienosti ja antoi happea meidän vaihtotilannepelaamiseen.

Susirajan sakki juoni ottelussa hulppeat 24 kotiutustilannetta.

— Pelaamisemme on mennyt pikkuaskelin eteenpäin jo pidemmän aikaa, JoMan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki mainitsi.

Luetuimmat

Kommentoidut