Menestystä, pullaa ja kahvia — Kouvolan Hiihtoseura esitteli nykyisiä ja tulevia tähtiään neljän ruuhkassa

Komean hiihtouransa päättänyt Ville Nousiainen kertoi ryhtyvänsä valmentajaksi.

Jussi Lopperi

Kouvolan Hiihtoseuran menestyksekkään kauden kruunu oli SM-viestikulta, jonka hiihtivät Ville Nousiainen (vasemmalla), Kari Varis, Lauri Lepistö ja Lauri Vuorinen. Pitkään odotetun viestivoiton tuonutta kvartettia tenttasi entinen KHS-aktiivi ja meritoitunut urheilutoimittaja Pertti Tapola.
Kouvolan Hiihtoseuran menestyksekkään kauden kruunu oli SM-viestikulta, jonka hiihtivät Ville Nousiainen (vasemmalla), Kari Varis, Lauri Lepistö ja Lauri Vuorinen. Pitkään odotetun viestivoiton tuonutta kvartettia tenttasi entinen KHS-aktiivi ja meritoitunut urheilutoimittaja Pertti Tapola.

Kouvolan Hiihtoseura röyhisti rintaansa perjantaina Kouvolan Veturissa. Viikonloppuostosten perässä kauppakeskuksessa kiiruhtaneille ihmisille tarjoiltiin pullakahvien ohella tukku KHS:n viime talven mitalisteja ja menestyjiä.

Viime kausi oli 94-vuotiaan seuran menestyksekkäin ja siihen mahtui SM-mitalien lisäksi myös juniorihiihtäjien tuomaa menestystä kansainvälisissä kilpailuissa. Myös Lauri Vuorisen olympiaedustus oli varma sulka KHS:n hiihtopipoon.

KHS:n kauden kruunasi kuitenkin pitkään jahdattu SM-viestikulta, jonka hiihtivät Lauri Vuorinen, Lauri Lepistö, Kari Varis ja Ville Nousiainen.

Viestikvartetti hajoaa tämän kauden jälkeen, sillä Vuorinen jättää Kouvolan viiden yhteisen vuoden jälkeen.

— Haaveenani on aina ollut hiihtää kahden veljeni kanssa samassa viestijoukkueessa. Nyt on hyvä hetki toteuttaa se, avasi Vuorinen seuraavaa etappiaan.

Kouvolan vuodet ovat olleet merkittäviä Vuorisen hiihtouran etenemiselle.

— Jokaisena vuotena olen kehittynyt urheilijana. Vanhojen konkarien tuki on vienyt minua eteenpäin, viittasi Vuorinen Nousiaisen ja Variksen suuntaan.

Jussi Lopperi

Mitalistien ja menestyjien ohella yleisölle oli tarjolla myös kahvia ja pullaa.

Nousiaisesta valmentaja

Viestikullan maaliin ankkuroinut Nousiainen ilmoitti kauden päätteeksi lopettavansa pitkän ja menestystä tuoneen hiihtouransa.

— Olen luvannut, että jos minua viestissä tarvitaan niin voin olla mukana. Taso ratkeaa sitten syksyn ja talven aikana.

Nousiainen pitää itseään onnekkaana, koska on saanut hiihtää ammatikseen 15 vuotta.

— Viimeiset vuodet olivat hankalia, eikä niissä tullut sellaista tulosta mitä olisin halunnut. Mutta nyt kun lopettamispäätöksestä on kulunut kuukauden päivät, niin huomasin että olen jotain savuttanutkin.

Nousiainen ei ole katunut päätöstään.

Nyt ei ole ollut enää sellaista hinkua rääkätä itseään. Ja kun sen kadottaa, niin kilpailuissa ei ole enää mitään jakoa. — Ville Nousiainen

— Nyt ei ole ollut enää sellaista hinkua rääkätä itseään. Ja kun sen kadottaa, niin kilpailuissa ei ole enää mitään jakoa.

Nousiainen paljasti myös aloittavansa valmennusyhteistyön Kymenlaaksosta lähtöisin olevan maajoukkueampumahiihtäjän Tuomas Grönmanin kanssa.

— Toivon mukaan onnistun hänen kanssaan. Hän on hyvä ampuja, mutta nyt on tarkoitus saada kehitettyä myös hiihtovauhtia.

Jussi Lopperi

Pyry Mattila (vasemmalla) ja Emil Liekari edustavat KHS:n seuraavaa sukupolvea. Liekarin läpimurtoa maan maastohiitoeliittiin voidaan odotella kenties jo tulevalla kaudella.

Liekari nouskiidossa

Seuran nuoriin lupauksiin kuuluva Emil Liekari kuorrutti kauden Tampereella nuorten SM-hiihdoissa kahdella henkilökohtaisella mestaruudella. Kirsikkana kakun päälle tuli vielä PM-pronssi.

Lisää potkua 17-vuotiaan Liekarin uralle toi myös valinta maajoukkuerinkiin.

— Ehdin jo haudata sen vaihtoehdon, koska olen vielä alaikäinen. Kun minut sitten valittiin, tiesin että muutkin kun lähipiiri ovat huomanneet että pystyn hiihtämään kovaa.

Ensi talven osalle Liekarin tavoitteet ovat selvät.

— Nuorten MM-kilpailut ja menestyminen siellä. Lisäksi taso on nostettava sellaiseksi että pystyn hiihtämään hyvä sijoituksia myös aikuisten kisoissa.

Jussi Lopperi

Sara Niittyviita (vasemmalla), Heidi Nikkinen ja Elisa Mattila pitävät tulevina vuosina Kouvolan ja KHS:n nimen hiihtoväen mielissä.

Määrätietoinen Nikkinen

Ampumahiihdossa nuorten MM-hopeaa saavuttanut 17-vuotias Heidi Nikkinen menestyi hyvin myös maastohiihdon puolella.

Kahden lajin välillä sukkuloiva Nikkinen valitsi kuitenkin ampumahiihdon nuorten maajoukkueen sijaan paikan maastohiihdon alle 18-vuotiaiden maajoukkueryhmässä.

— Mielestäni mahdollisuudet kehittää hiihtovauhtia ovat paremmat tuossa ryhmässä. Ampumahiihtokin vaatii nykyään huipputasolla kovaa hiihtovauhtia.

Nikkinen ei ole tehnyt vielä selvää valintaa lajien välillä.

— Ampumahiihdossa löydät aina jokaisen kilpailun jälkeen parannettavaa. Sen takia laji on kiehtova, avasi Nikkinen mieltymystään ampumahiihtoon.

Jussi Lopperi

Mitalisteja hellittiin myös musiikilla. Nousiaisen perheen ylivoimainen ykköstähti oli perjantaina Isabella, jota äiti Mona-Liisa säesti.

Kommentoidut