Haataja paukutti 500 tehopistettä rikki — Tappara hyytyi pahasti Kouvolan betonissa

Onnikin oli lopulta hyvin liikkuneen KooKoon puolella.

Moises Garibay, Moises Garibay

Tiistai-ilta oli Kouvolan jäähallissa 36-vuotiaan Juha-Pekka Haatajan (keskellä). Haataja rikkoi kunnioitettavan 500 tehopisteen rajan tehtyään Tapparaa vastaan tehot 1+1.
Tiistai-ilta oli Kouvolan jäähallissa 36-vuotiaan Juha-Pekka Haatajan (keskellä). Haataja rikkoi kunnioitettavan 500 tehopisteen rajan tehtyään Tapparaa vastaan tehot 1+1.

Keskiviikkoilta Kouvolan jäähallissa oli kaikin puolin erikoinen. Jo se, että kahdella tappiolla kauden aloittanut KooKoo otti avausvoiton, oli kouvolalaiselle kiekkoyleisölle mieleen.

Mutta se, että KooKoo kaatoi viime kausien kestomenestyjä Tampereen Tapparan peräti 8—3 (3—1, 4—0, 1—2), ei ole ihan jokailtaista herkkua Kouvolan betonissa.

Onhan se hienoa että tässäkin iässä vielä saa tulosta aikaan. — Juha-Pekka Haataja

Tiistai-illan sankari oli kuitenkin kokenut 36-vuotias Juha-Pekka Haataja, joka paukutti komean 500 tehopisteen rajan rikki. Tapparaa vastaan 1+1-tehot naputtanut Haataja on nyt viimeistellyt 771 liigapelissä 227 maalia ja jakanut 274 syöttöä.

— Oli kyllä ihan spesiaali-ilta koko joukkueelta. Kahdeksan tehtyä maalia Tapparaa vastaan ja itse saa vielä rajapyykin rikki, maiskutteli Haataja omaa ja KooKoon vahvaa esitystä pelin jälkeen pukukoppikäytävällä.

”Mukavahan noita rajapyykkejä on rikkoa”

Haatajan komea pistesaldo oikeuttaa nyt Liigan kaikkien aikojen pistepörssissä 25. sijalle. Haatajaa edellä nykyisistä liigapelaajista on tällä hetkellä vain 20. sijaa pitävä Tapparan Kristian Kuusela (217+315=532).

Haatajan perässä heti seuraavalla sijalla on JYPiin täksi kaudeksi palannut Eric Perrin (590 peliä, 175+324=499).

— Mukavahan noita rajapyykkejä on rikkoa. Viime kaudella se 500 jäi kuitenkin vain parin pinnan päähän. Hyvä että se meni rikki heti näin kauden alkuvaiheessa, niin pääsee taas keskittymään olennaiseen, myhäili Haataja.

Kokenut 36-vuotias hyökkääjä on pelannut yhteensä 17 kautta Suomen, Ruotsin ja Venäjän pääsarjoissa.

— Rooli on ollut aina hyökkäävä ja tulosta tekevä, mutta onhan se hienoa että tässäkin iässä vielä saa tulosta aikaan, totesi Haataja vaatimattomasti.

Moises Garibay

KooKoon ruotsalaislaituri Malte Strömwall on huippuvireessä heti alkukaudesta. Tapparaa vastaan syntyivät tehot 2+2.
KooKoon ruotsalaislaituri Malte Strömwall on huippuvireessä heti alkukaudesta. Tapparaa vastaan syntyivät tehot 2+2.

Strömwall huippuvireessä

KooKoo tarvitsi viikonlopun kahden SaiPa-tappion jälkeen jo kipeästi avausvoittoa. Sen myönsi myös päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

— Pelasimme nekin pelit hyvin, mutta sitten itse sössittiin ne tappioiksi. Nyt sitoutuminen viisikkopelissä ja luistelun määrä, sekä karvauspelaamisen rytmitys olivat ne millä pääsimme pelin päälle. Tunnetason säilyttäminen oli tärkeää. Nyt koko joukkue oli ytimessä kiinni.

KooKoon kahdeksan maalin joukkoon mahtui myös pari onnekasta osumaa.

— Kiekko pomppi nyt meille. Se on yleensä aika pienestä kiinni mihin päin peli kääntyy, myönsi Tuokkola.

KooKoosta löytyi onnistujia joka lähtöön. Haatajan ohella Miikka Pitkäsen (1+2) johtama ketju oli tehokkain. Huippuvireeseen heti päässyt Malte Strömwall kokosi komeat tehot (2+2) ja Toni Kähkönen osui kerran tolppien väliin. Puolustajista Miro Keskitalo syötti kolme maalia.

Maalilla Juha Järvenpää avasi kautensa mainiosti. Varsinkin ottelun alussa ja toisessa erässä hän teki muutaman oivan torjunnan.

Tappara vaihtoi kaksi kertaa maalivahtia

Tappara on hävinnyt kaikki kolme palaamaansa ottelua. Tosin kevään hopeajoukkue taisi aloittaa myös viime kauden samalla tavalla.

— Helpohkoja maaleja meni omiin ja niitä meni aivan liikaa. Itse ei taas pystytty tyhjistäkään paikoista viimeistelemään, summasi Tapparan Jukka Rautakorpi joukkueen tehottomuuden.

Tapparan peli takkusi kuitenkin jokaisella osa-alueella ja se pysyi koko ottelun ajan hyvin liikkuneen KooKoon nuhteessa.

— Kamppailupelissä hävisimme kummassakin päässä kenttää. Karvauspelissä epäonnistuimme myös, myönsi Rautakorpi.

— Löysyys on ehkä liian negatiivinen sana tässä vaiheessa, mutta maalintekotilanteissa puuttui terävyys.

Tapparan tahmeasti liikkuneesta rykelmästä ei juuri valopilkkua erottunut. Niko Ojamäki viimeisteli kaksi maalia ja KooKoossa toissa kaudella pelannut Jarkko Malinen kokosi tehot 1+1.

Kirvesrintojen jonkinasteisesta maalivahtiongelmasta kertonee ainakin jotain se, että tolppien välissä aloittanut Christian Heljanko teki neljän torjunnan ja kolmen päästetyn maalin jälkeen tilaa Niklas Bäckströmille. Bäckström päästi toisessa erässä neljä maalia ja tilastoi kuusi torjuntaa. Kolmanteen erään maalille luisteli taas Heljanko, joka torjui kolme kutia ja päästi kaksi maalia.

Luetuimmat