KoLe säilyttää kouvolalaisuutensa ja toiminnan ilon myös 1-sarjassa — Nyt seurassa panostetaan suunnitelmallisuuteen ja pidetään kiinni sarjapaikasta

KoLe lähtee ykkössarjaan uudistuneena, mutta yhä kouvolalaisena.

Moises Garibay

KoLe voitti viime kaudella 26 ottelustaan peräti 24.

Kouvolan valtasi keväällä lentopallobuumi, kun KoLen naiset voitti 2-sarjan mestaruuden. Ratkaisevaa finaaliottelua oli seuraamassa yli 500 silmäparia, vaikka runkosarjan katsojakeskiarvo oli 151 katsojaa. KoLe sai paikan 1-sarjasta, ja uuden kauden valmistelut ovat nyt täydessä vauhdissa.

Seura julkaisi hiljattain kolme jatkosopimusta, sillä Elina Heikari ja Satu Kuusikunnas jatkavat pinkissä paidassa. Miamari Korpelainen puolestaan siirtyy pelikentiltä valmentajaksi.

Joukkueen runko tulee edelliskaudelta, mutta paikkoja on vielä täytettävänä. Tulokkaille ei sanota ei, mutta kouvolalaisuudesta pidetään kiinni.

— Harjoitusringissä on uusia pelaajia, sillä pelaajilla on ollut mielenkiintoa meitä kohtaan, kilpailutoimenjohtaja Tomi Immonen kertoo.

KoLella oli viime kaudella poikkeuksellisen laaja 17 pelaajan rinki, 1-sarjassa pelaajia on noin kaksitoista. Joukkue saa kuitenkin lisävahvuutta, sillä seura rakentaa parhaillaan A-tyttöjen joukkuetta, joka hakee vielä viimeisiä palasiaan.

Valmentaja saa nyt valmentaa

Immonen on tuttu näky kentältä, sillä hän luotsasi naiset mestaruuteen. Seuraan kuitenkin perustettiin ensimmäistä kertaa kilpailutoimenjohtajan tontti, jonka Immonen otti hoitaakseen.

Tavoite on tuoda KoLeen lisää suunnitelmallisuutta.

— Aikaisemmin uuteen kauteen lähdettiin melkein nollista. Nyt yritämme saada toimintaan jatkuvuutta ja tehdä viiden vuoden suunnitelman, Immonen kertoo.

Hän haluaa myös kehittää joukkueen ja seuran yhteistoimintaa. Käytännön kokemus valmentamisesta auttaa uudessa tehtävässä huimasti.

— Olen nähnyt toiminnan vaikeudet valmentajana, kun energiaa piti suunnata valmentamisen lisäksi kaikkeen toimintaan a:sta ö:hön. Nyt valmennus saa tehdä omaa päätyötään.

1-sarja on laadukkaampi kuin 2-sarja, mutta se ei estä pelaamasta ilon kautta. — Tomi Immonen

Ämpäreitä ja ysäripeliä

Naisten ottelutapahtumissa on nähty muun muassa 1990-luvun teemapeli, rummuiksi tarkoitettuja ämpäreitä ja aitioita. Luovuuden lähde on puheenjohtaja Seppälän mukaan koko joukkueessa.

— Joukkueelta tulee paljon erilaisia ideoita ja he tekevät paljon. Ihmisillä on halu ja ilo tehdä asioita. Se näkyy.

— Kaikilla on oikeus tuoda näkemyksiään esille. Teemme aitoa, positiivista ja oman näköistä jälkeä, Immonen komppaa.

KoLen ottelutapahtumat keräsivät eniten katsojia koko 2-sarjassa. Immoselle finaali 500 katsojan edessä oli huima, sillä hän muistaa myös huonot ajat.

Seuran katsojatavoite oli edelliskaudella 75. Ylemmälläkin sarjatasolla tavoite on noin sadassa katsojassa.

Ilon kautta

1-sarjassa vastassa on paljon uusia joukkueita, sillä sarja kattaa koko Suomen. KoLen täytyy kasvattaa budjettinsa kolminkertaiseksi pitkien pelimatkojen takia. Kauimmainen paikkakunta on nyt Oulu.

Sarjan taso sopii Immosen mukaan KoLelle.

— Keskitaso on 2-sarjan kärkeä, mutta siellä on myös liigaan tähtääviä. Uudet vastustajat tuovat lisämaustetta.

KoLen tavoitteena on säilyttää sarjapaikka. Seura ei kuitenkaan aseta liikaa tavoitteita, vaan tahtoo pelata ilon kautta.

— Se toimi viime vuonnakin. 1-sarja on laadukkaampi kuin 2-sarja, mutta se ei estä pelaamasta ilon kautta.

Uusimmat uutiset