Kymppitonni kiinnostaa Kouvolassa — Kouvot matkustaa Salon Vilppaan vieraaksi, Kouvottaret valitsi cupissa puolivälieräparikseen aggressiivisen HBA:n

Jussi lopperi

Teemu Knihtinen ja Kouvot haastavat Juho Nenosen ja Salon Vilppaan Suomen cupin puolivälierissä.
Teemu Knihtinen ja Kouvot haastavat Juho Nenosen ja Salon Vilppaan Suomen cupin puolivälierissä.

Kouvot kohtaa koripallon Suomen cupin puolivälierissä Salon Vilppaan. Korisliigassa kakkosena majaileva ja viimevuotinen cupin mestari Vilpas sai valita toisena joukkueena itselleen vastustajan torstaina Helsingissä.

— Olemme kohdanneet Kouvot kahdesti ja valmennuksemme oli sitä mieltä, että Kouvot on meille sopivin vaihtoehto. Meillä on paljon yhteistä historiaa ja toivottavasti tässä kirjoitetaan uutta historiaa, Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi avasi valinnan taustoja.

Vilppaan Kouvot-valintaa varmasti puolsi se, että joukkueet ovat kahdesti kohdanneet kauden aikana ja Vilpas on molemmista otteluista poistunut kentältä voittajana.

— Meillä on joulukuussa tiukka pelitahti. Tarkoituksena on jatkaa pelin kehittämistä ja toivottavasti pystymme haastamaan Vilppaan joulukuussa paremmin kuin aiemmin tällä kaudella, Kouvojen toiminnanjohtaja Jari Hautala kommentoi.

Tilaisuudessa arvottiin välierävaihteen kotiedut. KTP—BC Nokia -otteluparin voittaja saa kotiedun ottelun Seagulls—Lahti Basketball -voittajaa vastaan. Kauhajoki—Pyrintö -ottelun voittaja kohtaa kotikentällään voittajan ottelusta Vilpas—Kouvot.

Puolivälierät pelataan keskiviikkona 11.joulukuuta. Kauhajoen ottelu tosin mitellään maanantaina 9. joulukuuta.

Välierät ovat vuorossa lauantaina 11. tammikuuta ja finaali lauantaina 25. tammikuuta.

HBA taas Mansikka-aholle

Naisten Korisliigassa kymmenen ottelun voittoputkessa paahtava Kouvottaret valitsi Suomen cup -vastustajakseen HBA:n, jonka se päihitti keskiviikkona Mansikka-aholla.

Lumikki Haaja

Kouvottarien Claire Lamunu ja HBA:n Awak Kuier kohtaavat Suomen cupin puolivälierissä.
Kouvottarien Claire Lamunu ja HBA:n Awak Kuier kohtaavat Suomen cupin puolivälierissä.

— Meillä oli hyvä peli keskenämme. Kilpailullisesti olemme kaksi kertaa tällä kaudella kaataneet HBA:n, joten valinta oli looginen. HBA:n aktiivinen ja aggressiivinen puolustus laittaa joukkueemme testiin, Hautala sanoi.

— Kouvottaret on kurittanut meitä suurinumeroisesti tällä kaudella. Perusperiaatteistamme emme tule luopumaan, mutta meidän pitää kyllä viilauksia tehdä, että saadaan hyvä peli aikaiseksi, HBA:n Pekka Salminen avasi taustoja.

Puolivälierät pelataan keskiviikkona 11. joulukuuta.

Välierät ovat vuorossa keskiviikkona tammikuun kahdeksantena päivänä. Kouvottaret—HBA -parin voittaja kohtaa kotikentällä voittajan parista EBT—Catz.

Kaavion toisella puolella Peli-Karhut—ToPo -voittaja kohtaa kotikentällään Forssan Alku—Honka -ottelun voittajan.

Finaali pelataan sunnuntaina 26. tammikuuta.

Luetuimmat