Rokin Maxi kuoleman porteilta Valkeala-ajon voittoon – Kouvolassa ajetaan raveja ilman yleisöä loppuvuoden ajan

Kilpailutoiminta raveissa saa jatkua, vaikka koronatilanteen takia käytännössä kaikki Suomen raviradat ovat sulkeneet portit yleisöltä.

Satu Pitkänen

Teemu Okkolinin ohjastama ori Rokin Maxi piti takanaan sisäradan tamma Vennelmon Varman ja ulkoa hyökänneen ruuna Pyörylän Paronin.
Teemu Okkolinin ohjastama ori Rokin Maxi piti takanaan sisäradan tamma Vennelmon Varman ja ulkoa hyökänneen ruuna Pyörylän Paronin.

Kiihtyvä koronavirustilanne on jättänyt raviradat ajamaan kilpailuita tyhjille katsomoille. Kouvolassa on päätetty järjestää ainakin kaikki loppuvuoden ravit ilman yleisöä.

Kilpailutoiminta sen sijaan ulkoilmalajina jatkuu, ja raviyleisöä ja -pelaajia kehotetaan seuraamaan kilpailuita netin ja television välityksellä.

Osanottajien määrää Kouvolan perjantairaveissa karsi torstaiset Lahden ja lauantaiset Lappeenrannan ravit. Hyytävä viima puhalsi ohi tyhjän katsomorakennuksen. Siitä huolimatta rata oli hyvässä kunnossa ja ravien urheilullinen taso oli hyvä.

Knocking Match kovaan aikaan

Kaksivuotiaiden alottelijoiden lähdössä voiton vei Stick Match ajalla 17,7. Viime viikollakin Kouvolassa voittanut Västerbo Highball ravasi uransa kolmannessa kilpailussa yhden 500 metrin matkan aikaan 13,0.

Kenties hienoimman suorituksen teki Juho Ihamuotilan valmentama ja Iikka Nurmosen ohjastama Knocking Match. Se paransi ennätystään peräti kahdella sekunnilla aikaan 12,7ake, joka on joulukuussa juostuna upea tulos.

Ohjastajista Ari Moilanen ehti ottaa jo ennen Toto4-lähtöjä kolme voittoa. Ajokkeina olivat Västerbo Highballin lisäksi Villiveko ja Extrem Brodde. Moilanen nousi Kouvolan ajajaliigan johtoon ennen kahta viimeistä kilpailupäivää.

Hannu Torvinen ansaitsi puolestaan kaksi “tolppaa”, joista molemmat tulivat Christa Packalenin valmennettavilla. Piece Of History ja Pica-Pica Oak ottivat voitot Toto4-pelin ensimmäisessä ja kolmannessa kohteessa.

Toto4-pelin ja koko ravipäivän huipensi perinteinen Valkeala-ajo, joka oli siirtynyt kevään koronatauon takia. Vennelmon Varma veti joukkoa, ja sen rinnalla taivalsi väkivahva Rokin Maxi.

Maalipaalua lähestyttäessä kaksikko sai rinnalleen Kavioliiga-voittaja Pyörylän Paronin. Rokin Maxi osoittautui kuitenkin vahvimmaksi. Kuninkuusraveihin osallistunut ja myöhemmin suolistovaivojen takia kuoleman porteillakin käynyt ori sai nimensä vuodesta 1980 ajetun Valkeala-ajon kunniatauluun.