Säikähdyksellä selvinnyt KooKoon maalivahti Samu Perhonen on pelikunnossa Pelicansia vastaan — ”Nyt on viimeinen hetki ruveta kääntämään tulosta voitolliseksi”

Jussi Lopperi

Kolmatta kauttaan KooKoota edustava Samu Perhonen on päässyt torjuntatöihin tällä kaudella vain kuudessa ottelussa.
Kolmatta kauttaan KooKoota edustava Samu Perhonen on päässyt torjuntatöihin tällä kaudella vain kuudessa ottelussa.

KooKoon maalivahti Samu Perhonen on pelikunnossa keskiviikkoisen tällin jälkeen.

Perhosen ilta Oulussa Kärppiä vastaan loppui jo ottelun 17. minuutilla, kun hän loukkaantui vaarallisen näköisessä tilanteessa.

Perhosen maski irtosi torjuntatilanteessa päästä, ja kaatuneen Kärppien Oskar Osalan luistin osui Perhosta kasvoihin. Perhonen luisteli tilanteen jälkeen pukuhuoneeseen kasvojaan pidellen.

KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kertoi perjantaina Kouvolan Sanomille, että Perhonen selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

— Oli lähinnä varotoimenpide, ettei hän tullut ottelussa takaisin maalille.

KooKoota kolmatta kauttaan edustava Perhonen on päässyt torjuntatöihin tällä kaudella vain kuudessa ottelussa. Kahdesti hänet on vaihdettu loukkaantumisen takia pois kentältä.

Perhonen muodostaa Oskari Salmisen kanssa maalivahtikaksikon lauantaina, kun KooKoo kohtaa kotonaan Lahden Pelicansin. KooKoolla on tässä duossa liki neljä metriä maalivahtia, sillä Perhonen on 196-senttinen ja Salmisen pituus on 194 senttiä.

Järvenpään paluuta odotellaan

Pitkään ykkösvahdin roolia kantanut Juha Järvenpää on edelleen sairaslistalla loukkaannuttuaan viime viikon perjantaina Ilves-ottelun alkulämmittelyssä.

Kultasella oli kuitenkin lupauksia antavaa tietoa Järvenpään kuntoutumisesta.

— Tilanne vaikuttaa sikäli positiiviselta, että ensi viikolla hän pääsee mahdollisesti aloittamaan jääharjoittelun.

Kultasen mukaan KooKoon miehistössä ei ole näillä näkymin tapahtumassa muutoksia, vaikka seura on katsastanut mahdollisia vahvistuksia.

Urheilujohtaja muistuttaa, että KooKoo on hankkinut kauden aikana jo viisi pelaajaa paikkaamaan loukkaantumisia. Kim Strömberg, Sami Mutanen, Logan Pyett, Brett Carson ja Henri Kanninen ovat liittyneet ryhmään kesken kauden.

Playoff-paikkaan vaaditaan voittoputkea

15 viime ottelustaan vain kahdeksan pistettä nipistänyt KooKoo on vajonnut sarjataulukossa viimeistä edelliseksi.

Kultanen tietää, että tavoitteena olevan pudotuspelipaikan saavuttaminen vaatii voittoputkea. KooKoolla on runkosarjaa pelaamatta 21 ottelua. Kouvolalaisjoukkue saa pelata neljä seuraavaa matsia kotihallissaan.

— Viimeiselle kolmannekselle yritetään takaa-ajoa. Nyt on viimeinen hetki ruveta kääntämään tulosta voitolliseksi, Kultanen tähdentää.

KooKoo erotti alkuviikosta päävalmentaja Tuomas Tuokkolan. Mikko Heiskanen nousi apuvalmentajan paikalta loppukauden ajaksi päävastuuseen. Heiskaselle, 33, lauantain Pelicans-ottelu on liigatasolla toinen päävalmentajana.

KooKoo—Pelicans, jääkiekon Liigaa lauantaina kello 17 Kouvolan jäähallissa.

Uusimmat uutiset