Kouvottaret huomio! Pyrintö saattaa tarjota pyhäinpäivän kunniaksi "läskipaikkaa" – Kouvolalaisten tahtotaso oli nollatasoa Honka-pelissä: "Harjoituksissa on laitettava haalarit päälle"

Katja Juurikko

Kaisa Kuismalta on lupa odottaa nähtyä enemmän.
Kaisa Kuismalta on lupa odottaa nähtyä enemmän.

Kouvottarien puolustuspeli romahti kuin korttitalo keskiviikkona Espoossa. Honka jyskytti hulppeat 113 pistettä kouvolalaisten laariin naisten Korisliigan neljännen kierroksen ottelussa.

– Puolustuksen tahtotaso ja kamppailupelaaminen loistivat poissaolollaan. Lisäksi 1–1-tilanteissa emme pärjänneet millään pelipaikoilla, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig harmittelee.

Kahdella kotivoitolla ja kahdella vierastappiolla kautensa aloittanut Kouvottaret hakee pikaista paluuta voittokantaan lauantaina sarjanousija Tampereen Pyrintöä vastaan. Manselaisjoukkueen päävalmentaja Juri Heinämäki on selkeästi tutkinut kouvolalaisten esityksiä ja löytänyt sanan varsinaisessa merkityksessä paikan, johon iskeä.

– Paikkaa vastaan on ollut vaikeampaa, niin ehkä mekin lyödään homma läskäriks, herra Heinämäki heittää Korisliigan verkkosivuilla.

Tällä Heinämäki tarkoittaa makaavaa paikkapuolustusta, jossa Kouvottarille tarjoutuu heittopaikkoja varsinkin kolmen pisteen viivan takaa. "Läskipaikalla" joukkue pyrkii täyttämään niin sanotun maalialueen tiiviisti.

– Kaikkeen on oltava valmiina. Honkaa vastaan paikkahyökkäys toimi ajoittain hienosti, Frimodig vastaa.

Frimodig patistaa pelaajiaan yhteisiin talkoisiin.

– Harjoituksissa on laitettava haalarit päälle ja alettava tekemään hommia joukkueen eteen. Kun kaikki kymmenen pelaajaa laittaa itsensä likoon puolustuspäässä, varmasti hyviä asioita tapahtuu.

Suomalaispelaajien voimin liigassa pelaava Tampereen Pyrintö on hävinnyt kaikki neljä otteluaan. Vieraskentiltä tilillä on kaksi niukkaa tappiota: ViVe löi Pyrinnön kotonaan 79–75 ja HBA 73–72.

– Meillä peli pysyy koko ajan paremmin kontrollissa ja pelikovuus paranee tilanne tilanteelta, päävalmentaja Heinämäki sanoo.

Vieraiden pisteykkönen on Reeta-Sofia Tulkki, joka on vetänyt alkuakauden 13,3 pisteen keskiarvolla. Joukkueen levypalloykkönen on ollut 18-vuotias ja 193-senttinen Liisa Taponen, joka on kahminut irtopalloja 6,8:n keskiarvolla.

Kouvottarien selkeästi paras pelaaja on ollut Sarah Toeaina, joka on tilastoinut keskimäärin 23,0 pistettä ja 11,3 levypalloa peliä kohden.