Hallitseva mestari Joensuun Maila saapuu KPL:n vieraaksi — Koplan pelinjohtaja Matti Iivarinen: ”Emme pääse peliin ihan sillä nipulla, jolla haluaisimme”

Moises Garibay

KPL:n Tommi Mäentaustan nopeita jalkoja tarvitaan Joensuun Mailaa vastaan. Mäentausta on Superpesiksen etenijätilaston kolmosena.
KPL:n Tommi Mäentaustan nopeita jalkoja tarvitaan Joensuun Mailaa vastaan. Mäentausta on Superpesiksen etenijätilaston kolmosena.

Kouvolan Pallonlyöjät päättää Superpesiksen runkosarjan kahdella kotiottelulla, joissa se saa vastaansa sarjanelosen ja hallitsevan mestarin Joensuun Mailan sekä pudotuspelipaikkaa janoavan Imatran Pallo-Veikot.

Kopla on kaksi kierrosta ennen runkosarjan päättymistä kolmantena edellään Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy.

— Haluamme pitää kiinni siitä kolmannesta paikasta. Se vaatii kuitenkin kahdella viimeisellä kierroksella hyvää pelaamista niin sisällä kuin ulkona, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen sanoi.

KPL on sarjassa viisi pistettä Joensuun edellä, joten susirajan sakilla on vielä ainakin teoreettinen mahdollisuus ajaa kouvolalaisten edelle. Viime kierroksella JoMa hävisi kotoisella Mehtimäellä Kiteen Pallolle 1—2.

— Joensuu on alkukauden vaikeuksien jälkeen parantanut peliään. Nousujohteista, Iivarinen arvioi.

JymyJussit vastaan?

KPL haki kaksi pistettä tiistaina Alajärveltä ilman runkopelaajiaan Sasu Toikkaa, Matti Saukkoa ja Toni Laaksoa. Positiivinen asia oli sen sijaan se, että Anssi Lammila oli saanut tohtoreilta peliluvan. Iivarisen Kopla ei juokse kiilaan aivan parhaalla kokoonpanolla Joensuutakaan vastaan.

— Emme pääse peliin ihan sillä nipulla, jolla haluaisimme, Iivarinen mainitsi.

Superpesiksen pudotuspelit alkavat ensi viikon perjantaina. KPL:n puolivälierävastustaja löytyy varmuudella keskikastin kolmikosta Hyvinkään Tahko, Seinäjoen JymyJussit ja Pattijoen Urheilijat.

Triosta Tahko on iskenyt kyntensä tiukasti viitossijaan. Hyvinkääläisillä on kaksi ottelua vielä pelaamatta (Imatra ja Kitee vieraissa), kun sen takana pisteen päässä vaanivalla JymyJusseilla on ohjelmassa enää yksi ottelu (Pattijoki vieraissa). Suurella todennäköisyydellä Tahko on siis viides.

Seinäjoki on vahva ehdokas kuudenneksi, sillä Pattijoki on viisi pistettä jäljessä. PattU pelaa ennen Seinäjoki-matsia tänään Kempelettä vastaan Rännärillä.

— En ole tarkemmin sarjataulukkoa katsellut, mutta tiedän, että vastustajamme puolivälieriin tulee kolmikosta Tahko, JymyJussit ja Pattijoki. Tiistain kierroksen jälkeen tiedämme, ketä vastaan aloitamme perjantaina, Iivarinen pohti.

Luetuimmat

Kommentoidut