KooKoo taipui HIFK:lle toistamiseen viikon sisällä – Kotijoukkue pelasi koko ottelun vain viidellä puolustajalla

AOP

Ahti Oksanen viimeisteli KooKoon avausmaalin ensimmäisessä erässä.
Ahti Oksanen viimeisteli KooKoon avausmaalin ensimmäisessä erässä.

Toiseksi Liigan sarjataulukossa kiivennyt HIFK aloitti voitokkaan vieraskiertueen viime keskiviikkona Kouvolasta ja haki 2–4-vierasvoiton KooKoolta.

Tiistai-iltana HIFK:n neljäs vierasvoitto irtosi lopulta KooKoosta pitkän kaavan mukaan voittomaalikilpailussa numeroin 2–3 (2–1, 0–1, 0–0, 0–0, 0–1). HIFK:n ratkaisun viimeisteli rankkarilla Henrik Borgström.

KooKoo pelasi koko ottelun viidellä puolustajalla. Peruskokoonpanon pakeista Oskari Manninen, Joni Tuulola, Alexander Bonsaksen, Arttu Pelli ja Juho Rautanen saivat reilusti peliaikaa

Kokoonpanoon oli merkitty Rautasen pakkipariksi Väinö Liikonen, 19, mutta 192-senttisen ja 105-kiloisen KooKoon oman kasvatin liigadebyytti tapahtui nyt vaihtoaition puolella.

KooKoon kapeasta alakerrasta puuttuivat Peetro Seppälä ja pelikiellossa oleva Martin Berger, joka on pelikelpoinen jälleen 3. maaliskuuta ottelussa Tappara–KooKoo.

KooKoon pakisto kapeni jo aiemmin, kun Alexander Ytterell siirtyi Ruotsiin Modohon.

Kouvolalaisten rivistöstä olivat poissa myös EHT-turnauksen jäljiltä koronakaranteenissa olevat laitahyökkääjä Kasper Björkqvist ja maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen, jotka palaavat tositoimiin ensi viikon alussa.

KooKoo pelaa perjantaina Lahdessa Pelicansia ja lauantaina Sumulaaksossa Kärppiä vastaan.

KooKoolla vahva alku

KooKoo aloitti kovalla tohinalla ja johti jo erän puolivälissä 2–0 Nikita Aleksandrovin ja Ahti Oksasen maaleilla. Venäläislaituri Aleksandroville maali oli kauden ensimmäinen ja kultakypärä Oksaselle peräti 12:s.

HIFK tuli erän edetessä peliin mukaan ja kavensi numeroiksi 2–1 kahden pelaajan ylivoimalla. Maalin viimeisteli Jere Sallinen.

HIFK paineisti KooKoon kapeaa alakertaa ja iski kiinni syvältä. KooKoon peli näytti toisen erän alkupuolella uhkaavasti selviytymiseltä.

HIFK:n 2–2-tasoitus tuli heti Nikita Aleksandrovin kakkosen päälle. Sebastian Dykin veto pomppi sisään maalinedusruuhkasta KooKoo-pelaajan olkapäästä.

KooKoo sinnitteli kohti kolmatta erää ja sai muutaman kelpo paikan toisen erän lopulla.

Päätöserässä kotijoukkue taisteli itsensä peliin mukaan ja HIFK:n jalka alkoi vuorostaan painaa.

Jatkoajalla HIFK:n Joonas Lyytinen otti kahden minuutin rangaistuksen kun aikaa oli jäljellä 2.20. KooKoo ei kuitenkaan saanut peliä tapettua.

Voittomaalikilpailussa mentiin neljänteen pariin asti ilman ratkaisua. HIFK:n neljäs laukoja Henrik Borgström oli taitavampi kuin KooKoon Christian Thomas.