Siipeensä saanut KPL takoi tilanteita ja juoksuja — Anssi Lammila, Toni Laakso ja Sasu Toikka joutuivat loukkaantuneina sivuun

Tasoero oli selvä, kun miehistöhaasteisiin ajautunut KPL piti varmasti pintansa. Siilinjärven osaksi koitui pallonpalauttajan rooli.

Noora Vilamaa

Takuuvarmaa työtä pitkin kautta taituroitunut Antti Hartikainen oli taas elementissään.
Takuuvarmaa työtä pitkin kautta taituroitunut Antti Hartikainen oli taas elementissään.

Nousija Siilinjärven Pesis (SiiPe) yritti horjuttaa perinteikästä Kouvolan Pallonlyöjiä (KPL) sunnuntaina miesten superpesisottelussa Kouvolassa, mutta suutariksi jäi tuo aikomus. KPL rakensi tilanteita ja teki niistä juoksuja siihen malliin, että loppulukemat 2—0 (9—1, 7—2) kertovat oleellisen joukkueiden tasoerosta.

Alkutunnustelun jälkeen KPL hyppäsi pontevasti kuskin paikalle ja takoi pitkien sisävuorojen myötä ensimmäisen jakson valmiiksi lopulta näytöstyylin. Sasu Toikka ja Matti Saukon keskipomppu löivät alkulöylyt, Juho Hacklinin kolme ja Matti Latvalan kaksi kotiutusta sinetöivät jakson.

Vaikka haasteita tuli pitkin peliä, on meillä sen verran osaamista pohjalla, että pystyimme rummuttamaan tilanteita uusilla lyöntipaikoilla. — Antti Hartikainen

Toisella jaksolla SiiPe sinnitteli jokeri Kimmo Lukkarin kahdella siivulla 2—2-lukemissa kolmannen vuoron alun, mutta sitten kotijoukkue pisti jälleen myllyn pyörimään ja kierrätti lyöjiä useamman varvin verran.

Kuudesti ottelussa kotiuttanut Latvala otti ohjat käsiin ja pisti palloa kierteisenä kolmosrajaan tai puhtaasti väliin. Janne Kivipelto toimi hyvänä adjutanttina, kun kaksikko leipoi vuorossa yhteensä viisi juoksua.

Loukkaantumiset varjostivat voittoa

Voittoa varjosti KPL:n kokemat kovat miehistövaikeudet loukkaantumisten muodossa. Anssi Lammila jäi sivuun alkulämmittelyn jälkeen, mikä tiesi Antti Hartikaiselle hihaan numeroa kaksi. Takuuvarmaa työtä pitkin kautta taituroitunut Hartikainen oli nytkin elementissään.

Hartikainen pomputti, näpytti ja vei kovilla kärki Tommi Mäentaustan neljästi ykköseltä kolmoselle. Kärkilyöntitehot (14/15) ja neljä tuotua juoksua saivat katsomon ihailemaan hänen peliään.

— Vaikka haasteita tuli pitkin peliä, on meillä sen verran osaamista pohjalla, että pystyimme rummuttamaan tilanteita uusilla lyöntipaikoilla, näki kokenut Hartikainen muutoksen.

Haasteita tuli nimittäin ottelun kestäessä lisää, sillä Toni Laakso jätti kentän tauolla ja vaikutti kivuliaalta. Eikä siinä vielä kaikki, sillä Toikka satutti reitensä ulkopelitilanteessa kesken toisen jakson. Niinpä Ville Pesu ja Matti Saukkoriisuivat jokeripaidan ja tulivat mukaan yhdeksikköön. Roope Koskelainen tuli heti alussa mukaan Lammilan tilalle.

— Pikakomennuksen saaneet pojat tekivät sen mitä pitikin. Saimme tehtyä paljon tilanteita ja löimme niistä hyvin juoksuja, toki saimme pikkaisen apujakin, pyöritteli pelinjohtaja Matti Iivarinen vivahteikasta iltaa.

SiiPellä salaattieväät

SiiPen eväät olivat sangen salaattipitoiset, eikä niillä energioilla pystynyt horjuttamaan KPL:n peliä. Sisällä kärki Simo Vainikainen oli terävä ja jokeri Ville Pietinen hoiteli kakkosvaihdot varsin mallikkaasti (6/7). Kun tuli kotiutuksen aika, oli puhti pääosin poissa, vain Lukkari väläytteli. Ulkopelissä sellaiset perusasiat kuin pallon kiinniotto ja heittäminen kaipaavat vielä sulkeisia.

— Jaksojen aluissa pystyimme vähän ahdistamaan kotijoukkuetta, mutta kun annoimme vähän löysää, KPL:n koneisto teki tilanteita liukuhihnalta ja iski palloa väliin. Meille jäi siinä rallissa pallonpalauttajan rooli, pelinjohtaja Perttu Westersund myönsi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut