Kouvot sohlasi avauskympillä vain viisi pistettä ja Lahti paineli horisonttiin – Pelintekijä Tuomas Hirvonen: "Meidän piti olla se aggressiivisempi joukkue, mutta emme tällä kertaa sitä olleet"

Lumikki Haaja

Kouvojen Antonio Ballard väänsi tuplatuplan Lahtea vastaan. Tässä Ballardin kimpussa LaBa:n Brandon Peel ja kentän paras ukko Wayne McCullough (11).
Kouvojen Antonio Ballard väänsi tuplatuplan Lahtea vastaan. Tässä Ballardin kimpussa LaBa:n Brandon Peel ja kentän paras ukko Wayne McCullough (11).

Kouvojen koripallomiehistön luokaton avausneljännes pohjusti Lahti Basketballin paraatimarssin kohti arvokasta vierasvoittoa keskiviikkona Mansikka-ahon urheiluhallissa. Kotijoukkue sai tehtyä kymmenessä minuutissa vain viisi pistettä ja vierailija paineli helposti karkuun.

Kouvolalaisjoukkue sai toisella neljänneksellä pelinsä kulkemaan, mutta se ei Lahtea vastaan eilen riittänyt. Eikä olisi riittänyt kovin montaa muutakaan joukkuetta vastaan Korisliigassa.

Kouvot hävisi vain 289 katsojan edessä lopulta lukemin 69–85 (36–41).

Jopa Lehtomäen muorikin tiesi, että Pieti Poikolan luotsaama Lahti Basketball tulisi ottelun alkuun kovalla sykkeellä. Sen tiesi myös Kouvot, mutta siihen se sitten jäikin.

– Meidän piti olla se aggressiivisempi joukkue, mutta emme tällä kertaa sitä olleet. Se näkyi aika nopeasti tulostaululla, Kouvojen pelintekijä Tuomas Hirvonen sanoi.

– Se on sitten ikävä pelata takaa-ajajana. Ja kun onnistumisia ei tule, emme saa lisää energiaakaan.

Myös Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja oli ottelun jälkeen huuli pyöreänä.

– Mitään sellaista taktista juttua sieltä ei tullut, johon emme olisi valmistautuneet. Ehkä minun olisi pitänyt löytää parempia keinoja saada joukkue valmiiksi. Nyt en siinä onnistunut ollenkaan.

Kouvojen avauskympin hyökkäyspeli oli saamatonta ja sekavaa, josta kertovat luonnollisesti eniten viisi vaivaista pistettä.

– Luulin, että olimme valmistautuneet hyvin hyökkäyspeliin. Kävimme juttuja läpi, joita haluamme toteuttaa ja mitä tilanteita haluamme tehdä.

Luulin, että olimme valmistautuneet hyvin hyökkäyspeliin. — Tuomas Oja

– Siinä kävi kuitenkin niin, että ensimmäinen action oli ihan perseestä ja sen jälkeen koko homma oli merkittävästi vaikeampaa.

Storgård väläytteli

Kouvojen amerikkalaisista Moses Greenwood (19/12) ja Antonio Ballard (13/14) kokosivat tuplatuplat. Ballard on Kouvojen joukkueessa liideri, joka pitäisi saada peliin mukaan heti ensimmäisestä pallonhallinnasta alkaen.

Kotijoukkueen kolmas vahvistus Jacoby Armstrong (15/2/5s) pääsi myös kaksinumeroisille pisteille, mutta osumatarkkuus jäi 40:ään.

Kotimaisen osaston ykkösmies oli Oscar Storgård (9/1), joka upotti kolme kolkkia hyvällä 42,9 prosentin sihdillä. Storgård saa ison plussan myös laadukkaasta puolustuspelaamisestaan.

Tuomas Hirvonen, Severi Kaukiainen ja Henri Permanto eivät Manskarin illassa osuneet. Kolmikon 15 pelitilanneheitosta osui vain yksi. Sen viimeisteli Hirvonen.

Lahtelaisen kingi oli tarkkakätinen Wayne McCullough (22/10/6s). Amerikkalaispelaaja oli kaaren takana jäätävä: kahdeksan laakia ja kuusi pohjaan.

– Se oli meiltä 20 minuuttia hyvää koripalloa. Toisaalta sitten kun meiltä hajosi konsepti, Kouvot iski saman tien ja tuli lähelle ensimmäisellä jaksolla, LaBa-koutsi Pieti Poikola sanoi.

– Tykkäsin tästä pelistä. Pelasimme tyylikästä joukkuetta vastaan, joka pelasi fyysisesti ja haastoi meidät. Lopputulos ei ehkä kerro Kouvojen vahvuudesta.

Poikola oli tyytyväinen penkkimiestensä esityksiin.

– Olimme ehkä himpun verran syvempi kuin Kouvot. Sieltä tuli hienoja onnistumisia yksittäisille pelaajille, Poikola kehui.

Näin pelattiin

Ottelun ratkaisu

Kouvot katseli avauskympin ja Lahti kaasutti horisonttiin. Tauon jälkeen monipuolisesti viimeistellyt Lahti kurvasi lopullisesti maisemaan.

Manskarin tähti

Lahti Basketballin amerikkalaispelaaja Wayne McCullough iski musertavan painavia kolmosia kouvolalaisten säkkiin. Mies osallistui kiitettävästi myös levypallokahinoihin, mutta osoitti myös epäitsekkyyttä kuudella syötöllään.

Illan donkki

Ottelun viimeinen pelitilannekori ajassa 39.31: Vili Nyman tarjoilee ja Ilmari Toikkanen junttaa alley-oopin pohjaan.

Luetuimmat