KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen jakoi kehuja 14-vuotiaana Superpesiksessä debytoineelle Elias Pitkäselle — ”Sehän oli aivan mainio esitys ja onnistuminen”

Koplan rutistus jäi Alajärvellä puolitiehen.

Tomi Olli

Elias Pitkänen teki pesäpallohistoriaa debytoimalla 14-vuotiaana nuorimpana pelaajana Superpesiksessä.
Elias Pitkänen teki pesäpallohistoriaa debytoimalla 14-vuotiaana nuorimpana pelaajana Superpesiksessä.

Kouvolan Pallonlyöjien kokoonpano Etelä-Pohjanmaan vierailulla oli legendaarinen, sillä vasta 14-vuotiaasta Elias Pitkäsestä tuli kaikkien aikojen nuorin miesten pääsarjassa esiintynyt pelaaja.

Pitkänen otti myös roolia heti avausvuorossa iskemällä ottelun ensimmäisen juoksun Ankkurien ulkokentän avustuksella. Pitkänen täydensi ensimmäisen pääsarjavuoroparinsa tuomalla juoksun Valtteri Luoman lyönnistä.

Elias (Pitkiänen) tekee tunnollista työtä pesäpallon parissa, eli tällainen palkinto pelin muodossa oli mukava antaa. — Matti Iivarinen

KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen jakoi kehuja nuorelle Pitkäselle.

— Sehän oli aivan mainio esitys ja onnistuminen. Elias tekee tunnollista työtä pesäpallon parissa, eli tällainen palkinto pelin muodossa oli mukava antaa, Iivarinen totesi.

Ensimmäinen jakso ohi jo avausvuorossa

Ottelun ensimmäinen jakso oli kokonaisuudessaan lähes ohi jo avausvuorossa, missä Kopla niittasi kaikkiaan kolme juoksua. Sama tahti jatkui myös loppujakson, eikä Ankkurit kyennyt missään vaiheessa haastamaan vieraitaan tosimielessä.

Kouvolan muista kotiutuksista vastasivat kahdesti onnistunut Janne Kivipelto, Matti Latvala sekä Antti Hartikainen yhden juoksun syntyessä harhaheitolla.

Jaksolla nähtiin myös keltaista, sillä Ankkurien pelinjohtaja Risto Ojanperälle nousi varoituslappu jo ensimmäisessä vuoroparissa erimielisyydestä tuomariston kanssa.

Kahinan toisesta jaksosta muodostui Koplalle haastava Ankkurien parantaessa ulkopeliään selkeästi. Kopla saa myös katsoa peiliin, sillä sen sisäpeli hyytyi pahasti ottelun edetessä.

Toisella jaksolla ei myöskään mässäilty tilanteilla, sillä Kouvola pääsi yrittämään kotiutusta neljä kertaa ja Ankkurit kahdesti. Ottelun kolmostilanteet merkittiin kokonaisuudessaan Koplalle 16—7 ja kärkilyönnit niukasti 34—32.

Koplan palkinnot pokkasivat 8/8 kärkilyöntitehot kerännyt, kaksi juoksua tuonut ja yhden lyönyt Antti Hartikainen sekä kaksi juoksua lyönyt lukkari Janne Kivipelto.

”Kyllähän se hitusen harmittaa”

Kouvolan pelinjohtaja Iivarinen oli tyytyväinen voittoon, vaikka pisteen lipeäminen harmittikin.

— Kyllähän se hitusen harmittaa ettemme saaneet täyttä pistepottia. Olen silti voittoon tyytyväinen, sillä kokoonpanossa oli puutteita ja nuoria miehiä mukana.

— Pelillisesti ensimmäinen jakso kulki hyvin, vaikka saimme toki apujakin Alajärveltä. Toisella jaksolla ulkopelimme oli edelleen laadukasta, mutta sisäpeli ei auennut. Saimme vielä viimeisessäkin vuorossa mahdollisuuden juoksun tekoon, mutta kotiutus ei onnistunut.

Alajärven pääpiiskuri Ojanperä oli pettynyt varsinkin ensimmäiseen jaksoon.

— Olimme kolmen juoksun tappioasemassa hyvin nopeasti, mikä sai aikaan apatiaa. Emme myöskään saaneet kärkemme peliä toimimaan, jo kentällemenot olivat hankalia. Jakso oli kokonaisuudessaan Kouvolan näytöstä.

— Toisella jaksolla nostimme ulkopelimme tasoa ja väänsimme jaksovoitosta, mutta teimme silti aivan liikaa virheitä, Ojanperä kiteytti.

Luetuimmat

Kommentoidut