Urheilujohtaja Jarno Kultanen ei näe riskiä siinä, ettei Jussi Ahokkaalla ole juurikaan kokemusta Liigasta tai liigaorganisaatiossa valmentamisesta — ”Mielestäni saimme potentiaalisen huippuvalmentajan”

KooKoo halusi päävalmentajaksi motivoituneen ja nousevan valmentajan.

Katja Juurikko

Urheilujohtaja Jarno Kultasen mielestä KooKoo sai Jussi Ahokkaasta uuden ja tuoreen päävalmentajan, joka on motivoitunut ja tulee Kouvolaan tekemään uraa.
Urheilujohtaja Jarno Kultasen mielestä KooKoo sai Jussi Ahokkaasta uuden ja tuoreen päävalmentajan, joka on motivoitunut ja tulee Kouvolaan tekemään uraa.

Urheilujohtaja Jarno Kultasen mukaan KooKoolla oli runsaasti vaihtoehtoja ensi kauden päävalmentajaa valittaessa. Runsaudenpulasta huolimatta lopullinen valinta oli kuitenkin varsin helppo.

— Halusimme uuden ja tuoreen valmentajan, joka on motivoitunut ja tulee KooKooseen tekemään uraa. Kaikki referenssit mitä Jussi Ahokkaasta haimme suomikiekon huipulta, olivat todella positiivisia. Mielestäni saimme potentiaalisen huippuvalmentajan, Kultanen perustelee.

Kaikki referenssit mitä Jussi Ahokkaasta haimme suomikiekon huipulta, olivat todella positiivisia. — Jarno Kultanen

Päävalmentajan paikkoja on Liigassa 15, joten tästäkin syystä KooKoon päävalmentajan paikka kiinnosti isoa määrää hakijoita.

— Ensimmäisen haastattelukierroksen jälkeen nimilista supistui jo aika lyhyeksi.

Nuorten pelaajien kehittäjä

Ahokkaan sopimus on muotoa 1+1, mutta Kultasen mukaan se tarkoittaa käytännössä kaksivuotista sopimusta.

— Haluamme tietenkin, että meillä on sama valmennus kaksi seuraavaa vuotta. Päädyimme kuitenkin 1+1-malliin, koska siihen on sisällytetty se lyhyt tarkasteluaika jotta tutustumme paremmin toisiimme.

Kultanen ei näe riskiä siinä, ettei Ahokkaalla ei ole juurikaan kokemusta Liigasta tai liigaorganisaatiossa valmentamisesta.

— Ahokkaalla on pitkä kokemus valmentajana, ja hän on ollut vaativissa valmennustehtävissä poikien ja nuorten maajoukkueissa.

Kultanen näkee Ahokkaan vahvuutena juuri nuorten pelaajien kehittämisen.

— KooKoon on pystyttävä tekemään omista nuorista pelaajista parempia. Ahokkaan pitkä kokemus antaa tähän hyvän pohjan. Meillä on joukkueessa 6—10 pelaajaa, jotka ovat syntyneet vuosina 1996—2000. Heitä pitää pystyä kehittämään koko ajan myös sarjan aikana.

Joukkueen terävin kärki vielä hankkimatta

KooKoolla on sopimus ensi kaudelle yhden maalivahdin, viiden puolustajan ja kymmenen hyökkääjän kanssa.

— Meillä on tällä hetkellä muutama sopimus julkistamatta ja parin pelaajan kanssa käydään jatkosopimusneuvotteluja, Kultanen avaa.

Lähes kokonaan uusiksi menee maalivahtiosasto, minne KooKoo etsii kokeneempaa ykkösmaalivahtia ja toista nuorempaa torjujaa.

Kultasen mukaan myös puolustuksen ja hyökkäyksen terävin kärki on vielä hankkimatta tai julkistamatta.

— Osa sopimuksista on tehty ja osasta neuvotellaan. Uusia pelaajasopimuksia julkistetaan sen mukaan, miten muiden joukkueiden kevään pelit päättyvät.