Maalivahti Oskari Salminen KooKoon ilonaihe Jyväskylässä — Päävalmentaja Mikko Heiskanen: ” Hän oli jälleen illan paras pelaajamme ja piti meitä pystyssä”

Tiina Mutila

JYP:n Jerry Turkulainen on iskenyt joukkueensa toisen osuman päätöserässä KooKoota vastaan.
JYP:n Jerry Turkulainen on iskenyt joukkueensa toisen osuman päätöserässä KooKoota vastaan.

KooKoo oli perjantaina Jyväskylässä kiinni täydessä pistepotissa, sillä joukkue johti kamppailua Toni Kähkösen avauserän osuman turvin vielä kolmannen erän alussa.

Kolmannen erän kirous kuitenkin muistutti kouvolalaisia olemassaolostaan: jyväskyläläisten Jerry Turkulainen onnistui päätöserässä kahdesti ja KooKoo jäi nuolemaan näppejään.

Kouvolalaisittain illan valopilkku oli torjuntavastuun itselleen loukkaantumisten myötä napannut Oskari Salminen. Nuori maalivahti oli Hippoksella itsevarma, vaikka JYPin tähtisikermä laittoi kotkalaisen koville.

Heiskasen mukaan Salmisen vastuunkantoa on ollut hienoa seurata.

— Todella hyvä poika. Hän oli jälleen illan paras pelaajamme ja piti meitä pystyssä. JYP pääsi ilmaisille paikoille, mutta Salminen kesti.

— Hän kasvaa päivä päivältä. Hänellä oli junioreissa alkukaudesta vaikeaa ja on nyt melkein Liigan kuumempia vahteja.

Kärpät vastassa

Mikko Heiskasen mukaan KooKoo lähti luisuun toisessa erässä, jossa KooKoo laukoi vain neljästi. Tilanteet jäivät puuttumaan.

— Se lähti muutamista huonoista syötöistä. Emme saaneet kiekkoa edes päätyyn, mikään ei onnistunut. Pakki-pakki-syötöt eivät menneet lavasta lapaan, vaan plankista plankkiin.

— Kaikki hyökkäyspelaaminen kärsii, jos ei pääse omista pois tai ei pääse karvaamaan.

Heiskasen mukaan KooKoo yrittää vastaavissa tilanteissa rauhoittaa peliä, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty.

— Olemme painottaneet, että ihan rauhassa vaan. Otetaan steppi alaspäin ja palataan yksinkertaisiin asioihin.

KooKoo pelaa seuraavan kerran lauantaina Kärppiä vastaan. Heiskasen mukaan viime viikon perjantaina loukkaantuneiden Samu Perhosen ja Malte Strömwallin tilannetta tarkkaillaan päivittäin, mutta kaksikko pelaa vielä runkosarjan aikana.

Luetuimmat