Olli Henttonen onnistui taas – Pieni valmennustalli sai karsintavoittajan Kymenlaakso-ajon finaaliin

Pekka Korven talli jäi tällä kertaa kokonaan ilman finaalipaikkoja.

Satu Pitkänen

Tapio Perttunen ohjasti Olli Henttosen valmentaman It's Raining Menin Kymenlaakso-ajon karsintavoittoon.
Tapio Perttunen ohjasti Olli Henttosen valmentaman It's Raining Menin Kymenlaakso-ajon karsintavoittoon.

Kymenlaakso-ajon karsinnoissa nähtiin useampiakin lähdön uusintoja. Niistä kiittää ainakin Olli Henttonen, jonka valmennettava It’s Raining Men lähti ensimmäisessä lähtöyrityksessä liikkeelle laukalla.

Toisella kerralla askellaji oli ravi, ja It’s Raining Men otti varsajoukon heti komentoonsa ensimmäisessä kaarteessa. Tapio Perttunen ruunan rattailla sai ajaa haluamaansa vauhtia, ja valjakko voitti helposti. Takamatkalta lähtenyt Arcie’s Arsenal oli niukka kakkonen ennen niinikään finaaliin ajan perusteella yltänyttä Piece Of Historya.

Vain neljää hevosta tällä hetkellä valmentavalle elimäkeläisele Henttoselle karsintavoitto oli toinen kahteen vuoteen. Viime vuonna hänen tallistaan finaaliin ylsi voittajana Roseland. Näidä kahta menestyshevosta yhdistää niiden isä, yli puolen miljoonan euron voittosumman kerännyt Le Cannibale.

Kymenlaakso-ajon finaalissa 31. lokakuuta paalulta starttaa neljä valjakkoa ja takamatkalta peräti kahdeksan.

Ensimmäisessä karsintalähdössä nähtiin tammavoimaa, kun voittoon ylsi illan eniten pelattu hevonen An-Dorra. Toiseksi sijoittui takavuosien menestystamma Passionate Kempin tytär Betty Roof, joka oli kerännyt yllättävän vähän peliä. Betty Roof oli ensimmäinen Markku Niemisen valmennustallin kolmesta finalistista. Toinen Niemisen finalisti oli kolmannen karsinnan voittaja Consalvo. Ari Moilanen ohjasti oriin finaaliin hienolla voittoajalla 14,7. Kymenlaakso-ajon kilpailuennätys on Quite An Avengerin 14,5 kahdeksan vuoden takaa.

Neljännessä karsinnassa Antti Teivainen kannusti oman valmennettavansa Core Catcherin ylivoimaiseen voittoon. Toisena seurasi Niemisen tallin Star Town Kemp, jonka ohjaksissa oli jälleen Ari Moilanen.

Viimeisessä karsinnassa saatiin dramaattinen alku, kun suosikki Magical Princess aloitti suorituksensa laukalla ja jäi kilpakumppaneistaan kymmeniä metrejä. Se saavutti pääryhmän ja kiri lopussa vielä kolmanneksi, mutta tamman aika ei riittänyt finaaliin. Sen myötä Pekka Korven talli jäi tällä kertaa kokonaan ilman finaalipaikkoja. Viimeisen karsinnan vei Tuija Irrin valmentama ja Santtu Raitalan ohjastama Lovestory.

Kymenlaakso-ajon finaalissa 31. lokakuuta paalulta starttaa neljä valjakkoa ja takamatkalta peräti kahdeksan.

Finalistit 2020

Kymenlaakso-ajon finalistit

An-Dorra

Betty Roof

It’s Raining Men

Arcie’s Arsenal

Piece Of History

Consalvo

Quite A Lover

Piece Of Hero

Core Catcher

Star Town Kemp

Lovestory

Qiulius On Stage

Luetuimmat