Kaksi pelaajapulasta kärsinyttä joukkuetta yhdisti voimansa Kouvolan jalkapalloilussa – KJP Sudet aloittaa sarjakautensa 14.6. ja tähtää Kolmosen lohkon kärkisijoille

Moises Garibay

Yli 130 liigaottelua pelannut maalivahti Ville Iiskola päätti jatkaa Susissa, vaikka joukkue putosi Kakkosesta Kolmoseen.
Yli 130 liigaottelua pelannut maalivahti Ville Iiskola päätti jatkaa Susissa, vaikka joukkue putosi Kakkosesta Kolmoseen.

Jalkapallon Kolmoseen pudonnut Sudet saa kouvolalaisjoukkueista ensimmäisenä aloittaa sarjakautensa eriskummallisen koronakevään jälkeen.

Kolmosen itälohkon sarjataulukossa tällä kaudella nimellä KJP Sudet esiintyvä joukkue on saanut koottua 28 pelaajan ringin, jossa on neljä maalivahtia ja 24 kenttäpelaajaa.

Uudeksi päävalmentajaksi tulleen Juha Teurosen vetämän Susien kausi alkaa sunnuntaina 14.6. Savonlinnassa STPS:ää vastaan.

Simpeleen Urheilijoiden luovuttua sarjapaikastaan Kolmosen lohko pelataan 11 joukkueella elokuun loppupuolelle ulottuvana yksinkertaisena alkusarjana.

Syyskuussa kausi jatkuu ylemmässä ja alemmassa jatkosarjassa.

Espoosta lähtöisin oleva Teuronen, 38, valmensi viime kaudella Kolmosessa toista kouvolalaista joukkuetta FC Peltirumpua. Logo on verkkarissa vaihtunut kaupungin sisällä, mutta ympärillä olevat pelaajat ovat tuttuja Susien entiselle valmennuspäällikölle.

Moises Garibay

Niko Nakari jatkaa Susien hyökkääjänä.
Niko Nakari jatkaa Susien hyökkääjänä.

Keskuskentällä Sudet poti viime kaudella pelaajapulaa Kakkosessa, ja Peltirumpu oireili saman asian kanssa Lehtomäessä.

– Oli järkevä ratkaisu yhdistää Susien ja Rummun voimat. Sudet joutui hakemaan ulkomaalaisvahvistuksia viime kaudella ja me Peltirummussa peruimme harjoituksia, kun ei ollut riittävästi pelaajia. Sarjassa meillä oli seitsemän eri maalivahtia.

Harjoitusotteluissa suosikit nurin

Sudet ehti pelata ennen koronan katkaisemaa talvikautta viisi harjoitusottelua, joissa se voitti muun muassa molemmat lohkon kärkijoukkueiksi ennakoidut kotkalaisvastustajansa KyPan ja PeKan.

Talvikautta haittasi Kouvolan kaupungin päätös olla lämmittämättä Lehtomäen tekonurmea.

Sudet harjoitteli Saviniemessä sekä ulkona stadionilla että viereisessä hallissa.

Teurosta hieman hirvittää, miten pitkä pelaamattomuus vaikuttaa lyhyen sarjan starttiin.

Kun pelataan vain yksinkertainen sarja, sattumalla on aiempaa suurempi vaikutus lopputuloksiin.

– Simpeleen luopuminen johtui pelaajapulasta ja muillakin joukkueilla on haasteita saada täyttä kokoonpanoa kasaan. Meidän numerollisesti laaja rinki antaa hieman väärän kuvan, sillä joukkueessa on paljon kokeneita pelaajia, jotka pelaavat vuorotöiden ja perheen ehdoilla. Lisäksi neljä pelaajaamme aloittaa heinäkuussa armeijassa.

Sudet ja Peltirumpu eivät enää väännä vastakkain. Molemmat joukkueet kärsivät viime kaudella eri sarjatasoilla pelaajapulasta.
Sudet ja Peltirumpu eivät enää väännä vastakkain. Molemmat joukkueet kärsivät viime kaudella eri sarjatasoilla pelaajapulasta.

Pelituntumaa Sudet saa ensi viikon lauantaina Saviniemessä pelattavassa harjoitusottelussa MyPaa vastaan.

Ottelu on hyväntekeväisyysottelu, johon myydään 400 lippua.

Ottelun tuotoilla halutaan pelastaa Kouvolan alueen jalkapalloilu koronan kourista.

Vanhin 40, nuorin täyttää 18

Vaikka harjoittelu on ollut pari viime kuukautta omatoimista ja moni asia muuttui yllättäen sarjakauden kynnyksellä, Teuronen uskoo, että KJP Sudet pelaa lohkon kärkisijoista ja jatkaa kauttaan ylemmässä jatkosarjassa.

Seuralla on yhteistyösopimus Nelosessa jatkavan Korian Ponnen kanssa.

Susien joukkueen kokenein on kapteeni Petri Marttila, 40.

Konkariosastoon kuuluvat myös Ville Iiskola, Riku Venäläinen, Niko Nakari ja Ville Majander.

Lisäksi Kakkosen ottelukokemusta on kertynyt Jimi Kyytsöselle, Joona Martikaiselle, Simo Turalle, Pyry Kuoppamäelle ja Jussi Lanulle.

Moises Garibay

Petri Marttila (vasemmalla) oli aiemmin Peltirummun kapteeni. Tällä kaudella hän kantaa hihanauhaa Susissa.
Petri Marttila (vasemmalla) oli aiemmin Peltirummun kapteeni. Tällä kaudella hän kantaa hihanauhaa Susissa.

Ikähaitarin toisesta reunasta löytyvät 2002-ikäluokan Aku Lindström, Onni Viherkoski, Khalid Kaddouri ja Antti Gertsch.

Leevi Perkiö ja Veeti Tuomala kuuluivat viime vuonna MyPan rinkiin Ykkösessä.

Teuronen saa pelaajamateriaalista koottua nuoruuden ja kokemuksen sekoituksen.

– Valmentajana minulle ei ole sarjatasolla merkitystä. Ratkaisevampi asia on seuran toiminnan taso. Nyt valmennan amatööripelaajia, joilla on lähtökohtana se, että joka ottelua lähdetään voittamaan.

Luetuimmat