Kouvot ja KTP-Basket harjoittelivat harvinaisen tasatulokseen — ”Kalvaa sydäntä jättää kilpaurheilussa homma kesken, mutta se oli nyt järkevin ratkaisu”

Kouvot ei ole vielä tehnyt lopullista valintaansa neljännen amerikkalaispelaajan suhteen.

Ella Karttunen

KTP:n Byron Wesley Kouvojen Derrick Bardenin (20), Teemu Knihtisen (21) ja Hugh Sheltonin puristuksessa.
KTP:n Byron Wesley Kouvojen Derrick Bardenin (20), Teemu Knihtisen (21) ja Hugh Sheltonin puristuksessa.

Kouvolan Kouvojen ja KTP-Basketin harjoitusottelu Karhuvuoressa päättyi keskiviikkona harvinaisesti tasan 90—90 (45—42), kun joukkueiden päävalmentajat päättivät jättää jatkoajan pelaamatta.

— Kalvaa sydäntä jättää kilpaurheilussa homma kesken, mutta se oli nyt järkevin ratkaisu, Kouvojen tuore päävalmentaja Tuomas Oja sanoi.

— Mutta kyllä tämä palveli. Hienoa nähdä, että jokaiselta jätkältä ketä laittaa kentälle löytyy ratkaisukykyä, Oja jatkoi.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun ilman neljättä amerikkalaista. KTP:n DeAndre Danielsin on määrä saapua Suomeen tänään, mutta Kouvot ei ole vielä lopullista valintaansa tehnyt.

— Paras mahdollinen pelaaja yritetään löytää, mutta vielä ei ole nimiä paperissa, Oja kertoi.

Kuusi amerikkalaista kentällä kuitenkin nähtiin, joista KTP:n Kevin Langfordin (15 pistettä, 3 levypalloa) ja Kouvojen David Gonzalvezin (9/6) taidot olivat tiedossa jo etukäteen.

Suurin mielenkiinto kohdistui KTP:n kovameriittiseen JayVaughn Pinskstoniin (20/6). Fyysinen jässikkä näyttäytyi alkuun hieman flegmaattisena, mutta osoitti pelin kuluessa olevansa kova pelimies.

Barden tehokkain

Derrick Barden oli Kouvojen joukkueesta tehokkain 19 pinnalla, 11 levypallolla ja kolmella syötöllä.

Teemu Knihtinen jatkoi erinomaisia harjoitusotteluitaan tekemällä häikäilemättömät 16 pistettä. Severi Kaukainen kokosi 13 pistettä.

Hugh Shelton sai kasaan 10 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Uudenkaupungin Korihaista Kotkaan siirtynyt Topias Kuukkanen esittäytyi uudelle kotiyleisölleen 14 pisteen iltapuhteella.

Kouvot pelaa viimeisen harjoituspelinsä enne sarjan alkua lauantaina Mansikka-aholla Joensuun Katajaa vastaan.

Korisliigan kouvolalaiset aloittavat ensi viikon lauantaina Salossa Vilpasta vastaan.