Talvi tekee tuloaan Suomessa — Kouvot pelaa vasta kauden toisen kotiottelunsa Korisliigassa

Tähtäimessä on kuitata vierastappio Korihaille.

Lumikki Haaja

Kouvojen Teemu Knihtinen on aloittanut korisliigakauden hienosti. Monipuolinen koripalloilija on joukkueensa tarkin kolmen pisteen heittäjä.

Kouvojen korisliigakausi on alkanut kotiotteluiden osalta turhankin hitaasti. Kahden ottelusiirron takia kouvolalaisjoukkue pelaa perjantai-iltana vasta kauden toisen kotimatsinsa Mansikka-aholla. Kyllä on ollut kannattajilla odottamista.

Kaksi tappiota ja neljä voittoa saldonnut Kouvot kohtaa tänään Uudenkaupungin Korihait, joka peittosi vieraansa lokakuun lopulla Pohitullissa lukemin 95—88. Tämän jälkeen Kouvot hävisi Nokialla, mutta haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Ura Basket -ottelusta.

Olemme menossa parempaan suuntaan ja joukkue yhtenäistyy.

Korihait-pelin jälkeen kouvolalaiset saavat vastaansa Lapuan Kobrat (k), Tampereen Pyrinnön (v), Salon Vilppaan (k) ja Helsinki Seagullsin (v).

Korihait on avannut kauden vaihtelevasti. Kouvot-voiton jälkeen joukkue polvistui Kaarinan Uran edessä, mutta kaatoi tämän jälkeen Lapuan vieraissa. Se oli haiden ensimmäinen vierasvoitto tällä kaudella.

Taktisia viilauksia

Kouvojen päävalmentajan Jyri Lehtosen mukaan Korihait vetää hienoa alkukautta.

— Korihait pelaa yritteliästä ja organisoitua, mutta rohkeaa peliä. Coach Danzler on tehnyt hyvää työtä.

Lehtonen sanoo, että Korihait-otteluun on luvassa pienia taktisia viilauksia.

— Helpotamme puolustuksen toteutusta. Olemme menossa parempaan suuntaan ja joukkue yhtenäistyy, Lehtonen kommentoi.

Korihaiden luotsi Damion Danzler tietää Kouvojen iskukyvyn.

— Meillä on alla hyvä voitto Lapuasta, mutta vain kaksi päivää aikaa keskittyä perjantaiseen otteluun. Kouvot on aina vaikea voittaa varsinkin kotikentällä.

Knihtinen ja Kuukkanen

Kouvojen Teemu Knihtinen on jatkanut siitä, mihin viime kevään pudotuspeleissä jäi. Knihtinen on ollut alkukaudella jäätävässä vireessä etenkin kolmen pisteen kaaren takana, josta hän on upottanut palloa koriin huimalla 61,5 prosentin tarkkuudella.

Knihtisen kehityskäyrä osoittaa vahvasti ylöspäin. Viime kaudella hän pelasi keskimäärin 14 minuuttia ottelua kohden, joiden aikana hän viimeisteli 4,9 pisteen keskiarvolla. Kuluvalla kaudella minuutteja on kertynyt 21 per peli. Pointseja Knihtinen on iskenyt 8,3:n keskivauhdilla.

Korihaiden 26-vuotias Topias Kuukkanen on ollut joukkueensa positiivisen yllättäjä. Viime kaudella Salon Vilppaassa hän teki 2,5 pistettä ottelua kohden, mutta nyt HoNsU:n kasvatti on latonut 13,6 pojon tahdilla. Kun Korihait kaatoi Kouvot Uudessakaupungissa, Kuukkanen naulasi 21 pinnaa.

Toissa kierroksen Ura-pelissä Kuukkanen takoi uransa yhden ottelun ennätyksensä 26 pistettä.

Kuinka käy?

Peliään petraava Kouvot kuittaa parin viikon takaisen tappionsa Uudessakaupungissa. Kotijoukkueen voittolukemat ovat TET-harjoittelija Viivi Turklinin mukaan 97—89. Olen samaa mieltä.

Uusimmat uutiset