Kymenlaakso-ajon sankariksi nousi Sahara Peyote — Pekka Korpi sai kalkkiviivoilla tunnustaa Ari Moilasen paremmakseen

Kymenlaakso-ajon voitosta nähtiin tiukka taistelu.

Satu Pitkänen

Kymenlaakso-ajon ratkaisu katsottiin maalikameran kuvasta. Eroa saatiin lopulta pään mitta.
Kymenlaakso-ajon ratkaisu katsottiin maalikameran kuvasta. Eroa saatiin lopulta pään mitta.

Vuoden 2019 Kymenlaakso-ajo sai vauhdikkaan alun, kun Pekka Korven ohjastama American Hero kiihdytti ykkösradalta johtoon. Sitä nousi haastamaan kuutosradalta lähtenyt Morris, joka kuitenkin laukkasi takasuoralla.

Askelmerkkinsä sai hyvin sovitettua takamatkalta lähtenyt Roseland, joka sekin kyseli American Herolta keulapaikkaa. Roseland tyytyi kuitenkin lopulta American Heron vetoapuun.

Se on kova työmies, joka menee aina sen mitä pääsee. — Markku Nieminen

Niinikään takamatkalta startannut Sahara Peyote matkasi taempana ulkoparissa, kunnes se sai kirikäskyn ohjastajaltaan Ari Moilaselta viimeisellä takasuoralla. American Hero pisti vastaan parastaan, mutta Sahara Peyote pääsi turpakarvan mitan verran ohitse maaliviivalla.

45 000 euron voitto

Voitto oli Markku Niemisen valmennettavalle 45 000 euron arvoinen. Ruunan omistaa Fincumet Group Oy, ja sen kasvattajat ovat Tiia Halonen ja Petra Huhti.

— Sahara Peyotea ovat voitot hieman kiertäneet. Se on kova työmies, joka menee aina sen mitä pääsee, Nieminen luonnehti voittajaa. Sen arvokkaimmat sijoitukset tältä kaudelta olivat tätä ennen Oulu Expressin kakkossija sekä Kriterium-karsinnan voitto.

Markku Niemisen valmennettavan edellinen Kymenlaakso-ajon voitto tuli vuonna 2012, jolloin voittajan nimi oli Quite An Avenger.

Pekka Korven valmennettavat ovat puolestaan voittaneet viimeksi vuosina 2013 ja 2016. Roselandin sijoitus oli viides, sen edelle ehättivät loppusuoralla myös Mas Dominant ja First Class Lady.

Ari Moilanen ehti juhlia jo kahdesti ennen Kymenlaakso-ajoa. Hän ohjasti Kymenlaakso-ajon lohdutuslähdössä voittajaksi Racing Boyn. Päivän toisessa Toto75-kohteessa Moilasen voittoajokki oli kotiradan Brazen Leonore, joka voitti helposti. 75-pelin aloitti niinikään kotiradan voittaja Vektoria. Sen voitto oli pikkuyllätys, joka nosti rivin arvoa Sahara Peyoten ohella.

Rivin päätti Matias Salon tallin Rambo Rivner.

Raitalalle kaksi voittoa

Moilasen ohella päivä oli Santtu Raitalan juhlaa. Raitala palkittiin hiljattain saavuttamastaan tuhannen voiton rajapyykistä. Sen jälkeen Raitala otti voitot kahdessa päivän päälähdöistä. Niistä ensimmäisenä ajettiin Lasse Heikarin muistoajo, jossa Raitalan ajokki oli kakkossuosikki Josveis.

Kun Mika Forssin ohjastajakseen saanut Välähdys laukkasi lähtöön, otti Raitala lähdön kulun käsiinsä. Vaikka Välähdys kiri jälleen lujaa loppusuoralla, ei Josveisillä ollut johdossa hätää. Se ja Raitala voittivat Kouvolassa keväällä myös Valkeala-ajon.

Raitalan toinen voitto tuli Kouvola-ajossa. Siinä voittajan nimi oli Zultanio. Vasta reilu kuukausi sitten Italiasta Suomeen tullut ruuna sai juoksuradalta johtopaikan, eikä luopunut enää siitä. Takamatkalta startanneet enemmän tienanneet jyrät koettivat kiriä Zultanion etumatkaa kiinni, mutta eivät onnistuneet. JKouvola-ajon ykköspalkinto oli 10000 euroa.

Molempia Raitalan voittoajokkeja valmentaa Antti Ojanperä.

Luetuimmat