Koronavirus perui hallivuoroja naisten harrastejalkapallon ryhmältä Sami Hyypiä -areenassa – Kaupunki tukee toimintaa, jota voidaan laajentaa koko Kouvolan alueelle

Tapio Ahlroth

Naisten harrastefutisvuoro on kokoontunut viikoittain. Tavoitteena on ollut, että kussakin harjoituksessa on mukana noin 20 harrastajaa. Kuvituskuva arkistosta.
Naisten harrastefutisvuoro on kokoontunut viikoittain. Tavoitteena on ollut, että kussakin harjoituksessa on mukana noin 20 harrastajaa. Kuvituskuva arkistosta.

Kouvolassa Sami Hyypiä -areenassa kokoontuneelta naisten harrastejalkapallon ryhmältä peruuntui koronavirusepidemian takia kahdeksan hallivuoroa.

Kouvolan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan maanantaina tukea naisten harrastejalkapallon hallivuorojen kustannuksia.

Päätös pohjautuu hyvinvointijohtajan Arja Kummun viranhaltijapäätökseen.

Kuusankoski-Jaalan aluetoimikunta oli yksimielisesti päättänyt kokouksessaan maaliskuussa tukea naisten harrastefutiksen toteuttamista vuoden 2020 aikana.

Aluetoimikunnilla on käytettävissään aluekehittämisraha, joka jakautuu alueelliseen aluekehittämisrahaan ja innovaatiorahaan. Aluetoimikunnalla on mahdollisuus päättää aluekehittämisrahan käytöstä itsenäisesti 1 000 euroon asti.

Aluekehittämisraha on tarkoitettu alueellisiin yhteisöllisiin kokeiluihin, joita voidaan myöhemmin laajentaa koko Kouvolan alueelle.

Sami Hyypiä -areenan hallivuoro maksaa yhdeltä käyttökerralta 115 euroa. Harrastefutisvuoro on kokoontunut viikoittain. Tavoitteena on ollut, että kussakin harjoituksessa on mukana noin 20 harrastajaa.

Osallistujilta on peritty 5 euroa osallistumismaksua, jolla katetaan hallivuokraa.

Loppuosa perittävästä hallivuoron kustannuksesta oli tarkoitus maksaa aluetoimikunnan käytettävissä olevasta aluekehittämisrahasta.

Aluetoimikunta on arvioinut, että kehittämishankkeen kokonaiskustannus on vuodessa noin 1 115 euroa. Vuosikustannuksen toteutuma tulee olemaan kuluvalta vuodelta arvioitua alhaisempi.

Naisten harrastejalkapalloryhmän kokoontumiset alkoivat marras-joulukuussa. Kesäkuun alusta, jolloin koronavirusepidemiaan liittyvät kokoontumisrajoitukset muuttuvat, ryhmä alkaa pelailla ulkokentillä elokuun loppuun saakka.

Kesän aikana harrastefutiksen vuorot ovat maksuttomia, koska vuorot pelataan ulkokentillä.

Maksulliset harrastefutisvuorot jatkuvat Sami Hyypiä -areenassa syyskuun alusta.

Voidaan laajentaa koko Kouvolan alueelle

Kuusankoski-Jaalan aluetoimikunta mainitsee kehittämishankkeen perusteluissaan, että vapaa-ajan naisten jalkapallo on matalan kynnyksen urheilulaji, johon voi osallistua ilman velvoitetta olla jonkin urheiluseuran jäsen.

Aluetoimikunnan tavoitteena on tukea uuden vapaaehtoisuuteen perustuvan harrastemuodon käynnistymistä alueellaan.

Harrastefutistoimintaa voidaan laajentaa koko Kouvolan alueelle.

Harrastefutisryhmän vapaaehtoisena vetäjänä toimii Valkealan Kajon Ari Kautto. Aluetoimikunnan yhdyshenkilönä toimii Eveliina Gainullina.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset