MyPalle kauden avaustappio Suomen Cupissa — Suoraviivaisesti pelannut Musan Salama viimeisteli tehokkaasti.

MyPa näytti hyökkäysosaamistaan toisella jaksolla.

Lumikki Haaja

Kotkasta siirtynyt Niko Ikävalko on tuonut lisää fyysisyyttä MyPan hyökkäykseen.
Kotkasta siirtynyt Niko Ikävalko on tuonut lisää fyysisyyttä MyPan hyökkäykseen.

Myllykosken Pallo pelasi jalkapalloilun Suomen Cupin Ykkösen lohkovaiheen kolmannen ottelunsa sunnuntaina Lehtomäen tekonurmella. Kahdesta edellisestä pelistä MyPa kaivoi tasapelillä pisteen kummastakin, mutta nyt Musan Salama (MuSa) Porista vei kaikki kolme mukanaan maalein 1—4 (0—1).

Kun MyPan aiemmat vastustajat FC Haka ja FF Jaro perustivat pelinsä pallonhallintaan, MuSa tuli suoraviivaisesti rymistelemällä kohti Tomas Turusen vartioimaa maalia. Erityisesti oikealla laidalla viilettänyt nopea ja taitava Samuli Virtanen tuotti jatkuvia vaikeuksia MyPan puolustukselle.

Kyllä meidän pitää pystyä käyttämään hetkemme ja paikkamme paremmin. — Jukka Karjalainen

Virtasen vahva esityö pohjusti myös porilaisten avausosuman, kun pitkä pallonhallinta Turusen edessä päättyi Aleksi Pöntisen vapaasti laukomaan maaliin. MyPan paras paikka avausjaksolla tuli Anttoni Huttuselle, joka harhautteli, jallitti ja kieputti aikansa, jonka jälkeen veto ei enää tuottanut toivottua tulosta.

— Kyllä meidän pitää pystyä käyttämään hetkemme ja paikkamme paremmin, näki MyPan päävalmentaja Jukka Karjalainen.

Huttunen oli MyPan näkyvin

Huttunen jatkoi tauon jälkeen näkyvästi ja toi isännät tasoihin 65 minuutin kohdalla, vapauttavan syötön puolustuksen selustaan tarjoili Jari Hassel. MyPan hyökkäyspeli olikin ottelussa parhaimmillaan toisen jakson alkupuoliskolla.

Kun MyPa ei saanut tulosta, iski MuSa terävästi ja Juuso Rantala niittasi vieraat jälleen johtoon. Loppuhetkillä Matias Koskinen ja rangaistuspotkusta maalannut Samu-Petteri Mäkelä kaunistelivat vielä numeroita.

Karjalainen ei tykännyt lopun löysäilystä eikä turhasta mussuttamisesta erotuomarin suuntaan. Hyökkäyspelissä hän näki jälleen eteenpäinmenoa, mutta toisessa päässä tuli sitäkin enemmän pakkia.

— Olemme olleet aiemmissa matseissa hyvin mukana puolustuksessa. MuSan erityyppinen ja suoraviivainen pelitapa sai meidät yllättäviin vaikeuksiin.

Erityisesti ensimmäisellä jaksolla MyPalla oli vaikeuksia kaksinkamppailuissa fyysisten vastustajien kanssa, Musa oli vahva niin ikään pääpalloissa. Toisella jaksolla MyPa löysi omat syöttölinjansa paremmin, minkä myötä peli vapautui selvästi.