Urheilupuistosta vauhtia arvouinteihin — KoU:n puheenjohtaja Marja-Liisa Kotikuusi: ”Meidän on elettävä taloustilanteen mukaan ja tehostettava seuratoimintaa”

Kouvolan Uimareilla taas tähtäimet isoissa kisoissa. Sunnuntain kansallisissa pohdittiin myös kaupungin uimahallien tulevaisuutta.

Kari Huusari

Kouvolan Uimareiden Ossi Kleimola, Ville Kotikuusi ja Jenna Pulkkinen hakivat Urheilupuiston kansallisista uinneista lisää vauhtia ja varmuutta lähiviikkojen ja -kuukausien haasteisiin.
Kouvolan Uimareiden Ossi Kleimola, Ville Kotikuusi ja Jenna Pulkkinen hakivat Urheilupuiston kansallisista uinneista lisää vauhtia ja varmuutta lähiviikkojen ja -kuukausien haasteisiin.

Kouvolan kaupungin säästösuunnitelmat saavat Kouvolan Uimareiden väen mietteliääksi. Seuran puheenjohtaja Marja-Liisa Kotikuusi ja valmennuspäällikkö Andrei Malkow kertovat, että Haanojan Haalin uimahallin sulkeminen vaikuttaa KoU:n toimintaan monella tavalla.

— Meillä on ollut Haanojalla harjoituksia 136 tuntia viikossa sekä siihen päälle lastenaltaan tunnit. Harjoitusvuoroja on lisäksi Urheilupuistossa ja Valkealassa.

Avoimia kysymyksiä on kosolti.

— Uimahalliverkon supistaminen koskettaa kaikkia seuran ryhmiä kilpailijoista uimakoululaisiin ja harrastajiin. Vielä ei tiedetä, millaisia vuoroja syksyllä suunnitellaan, Kotikuusi huokaa.

Puheenjohtaja huomauttaa, että kaupungin taloustilanne tiedetään seurassa.

— Meidän on elettävä taloustilanteen mukaan ja tehostettava seuratoimintaa. Pitää kuitenkin katsoa tulevaisuuteen. Jos nyt kaupungissa tehdään säästöratkaisuja ja sen jälkeen eletään niin sanotusti suu supussa, tilanne voi viiden vuoden kuluttua olla ihan erilainen, nykyistä parempi.

Kansainvälistä väriä

Yli tuhannen jäsenen Kouvolan Uimarit tunnetaan valtakunnallisesti menestyneistä urheilijoistaan. Seura on niittänyt mainetta myös kisajärjestäjänä. Sunnuntain perinteiset Prisma-uinnit kokosivat Urheilupuistoon kilpailijoita eri puolilta Suomea. Kaksi pietarilaisseuraa toi tapahtumaan kansainvälistä väriä.

KoU:n omat kilparyhmät olivat jälleen vakuuttavasti esillä, ja monet uimarit hakivat kotikisasta vauhtia kevään koviin koitoksiin. Ikäkausimaajoukkueeseen valittu Jenna Pulkkinen osallistuu viikon kuluttua Itävallassa järjestettävään Multination-kilpailuun.

— Henkilökohtaisista matkoista uin satasen vaparin ja sen lisäksi viestin. Tavoitteena on mahdollisimman kovia tuloksia.

Heinäkuussa Jenna Pulkkinen nähdään mahdollisesti Nuorten Euroopan olympiafestivaaleilla Bakussa Azerbaidzanissa.

— Bakun-reissu ratkeaa ikäkausimestaruusuintien jälkeen, Pulkkinen sanoo.

Kotikuusi maailmancupiin

Räpyläuinnin spesialisti Ville Kotikuusi valmistautuu kahden viikon kuluttua Etelä-Ranskassa pidettäviin maailmancupin kisoihin.

— Matkoina ovat 50 ja 100 metrin bifins sekä 50 metrin sukellus. Nyt keväällä suunta on ollut nousujohteinen, ja täällä kotikisassa uin sekunnin paremman ajan kuin viikko sitten Tartossa.

Kotikuusi sai vastikään Ukrainasta uuden monoräpylän, joka on osoittautunut varsin vaativaksi.

— Se on vielä liian jäykkä. Otan uuden räpylän käyttöön, kun voimatasot riittävät. Hyvässä lykyssä pystyn uimaan sen kanssa jo tulevalla kesäkaudella.

Ossi Kleimolan tuleva päätavoite on kesän SM-altaassa.

— Ohjelmassa ovat ainakin rinta- ja sekauinti. Valmistautumisaikaa on vielä kohtalaisesti.

Kleimola hakee SM-uinneista mahdollisimman paljon pistesijoja ja yleensä petrausta viime vuodesta.

— Viime viikonloppuna onnistuin Tartossa ihan hyvin. Kevät on tähän mennessä sujunut mukavasti.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut