Suomalaisen naiskoripalloilun ikoni Taru Tuukkanen, 43, ei kyllästy kiusaamaan Kouvottaria ja myös 17-vuotias Henna Sandvik onnistuu aina, kun vastassa on kouvolalaisjoukkue – Kouvottarien oman kasvatin ottelu päättyi aivotärähdykseen

Sarjaviitosena jatkava Kouvottaret on voittanut viidestä viime ottelustaan kaksi. Sen kausi jatkuu peräkkäisillä kotiotteluilla sarjakärkeä ja sarjajumboa vastaan.

Jussi Nukari

Hongan Cierra Dillard heitti kaikki viisi kolmostaan ohi, mutta naulasi seitsemän kakkosta pohjaan. Kouvottarien Yasmine Blomfelt jäi runsaan neljän minuutin peliajallaan omassa osuudessaan kolme pistettä miinukselle.
Hongan Cierra Dillard heitti kaikki viisi kolmostaan ohi, mutta naulasi seitsemän kakkosta pohjaan. Kouvottarien Yasmine Blomfelt jäi runsaan neljän minuutin peliajallaan omassa osuudessaan kolme pistettä miinukselle.

0, 20 ja 37. Numerot kertovat peliminuuteista, joiden ajan Kouvottaret on tällä kaudella kilvoitellut ottelun voitosta Tapiolan Honkaa vastaan.

Naisten Korisliigan kuntopuntarissa toiseksi kovimmaksi joukkueeksi luokiteltu Honka otti sunnuntaina kahdeksannen peräkkäisen voittonsa lukemin 95–80 (47–50) Tapiolan liikuntahallissa Espoossa.

Kouvottaret teki kauden aiemmissa Honka-tappioissa 73 ja 72 pistettä. Kolmannessa mittelössä kouvolalaisjoukkue aloitti erittäin pirteästi ja hätyytteli jopa kuluvan kauden ennätystään avauspuoliajan pisteissä.

– Saimme hyvän startin, mutta aika nopeasti kaverikin rupesi tekemään pinnoja. Peli näytti siltä, että se kääntyy sille, joka saa ensimmäisenä puolustuksen kuntoon. Viimeisessä erässä Honka teki tarvittavat stopit, mutta me otimme edelleen palloa sukasta, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig summasi.

Suomalaisen naiskoripalloilun ikoni Taru Tuukkanen, 43, ei näköjään kyllästy kiusaamaan Kouvottaria. 165 kertaa A-maaottelussa Suomi-paitaan pukeutunut Tuukkanen on mättänyt keskinäisissä otteluissa pisteitä kaksi kertaa 28 ja sunnuntaina 25.

Kouvottarien valmentajan Reetta Piiparin joukkuekaverina Xavierin yliopistossa pelannut 192-senttinen Tuukkanen on Frimodigin mukaan paha pideltävä kaikille liigajoukkueille.

– Olisimme kestäneet vielä Tarun pisteet, mutta siihen päälle tuli Henna Sandvikin täydellinen peli, Frimodig sanoi.

Yhdeksästä pelitilanneheitostaan kahdeksan pussittanut 17-vuotias Sandvik (18/5) tuli penkiltä pilaamaan Kouvottarien voiton. Sandvik on siitä samanlainen kuin Tuukkanen, että hän on tehnyt kauden korkeimmat pisteensä kahdesti Kouvottaria vastaan.

Näin Roosan veljenä voin sanoa, että aivotärähdys tuli ja tuskin on mukana seuraavassa pelissä. — Joonas Frimodig

Tuukkasta ja Sandvikia säestivät tuttuun tapaan kaksi kovaa amerikkalaista Cierra Dillard (17/8/7) ja kapteeni Gabriela Bronson (19/8/5).

Jussi Nukari

Hongan Gabriela Bronson ja Kouvottarien Roosa Frimodig törmäsivät aivan ottelun lopussa sillä seurauksella, että Kouvottarien oma kasvatti sai tällistä aivotärähdyksen.
Hongan Gabriela Bronson ja Kouvottarien Roosa Frimodig törmäsivät aivan ottelun lopussa sillä seurauksella, että Kouvottarien oma kasvatti sai tällistä aivotärähdyksen.

Kouvottarien vahvistukset Sarah Toeaina (30/7) ja Aliyah Collier (16/20/7) olivat pitkästä aikaa hurjassa iskussa yhtä aikaa samassa ottelussa.

Toeaina räppäsi joukkueensa alkukiihdytyksessä jo yhdeksässä minuutissa 15 pistettä. Toeaina on vallannut koko liigan tilastoissa ykkös- ja kakkossijan yhden ottelun piste-ennätyksissä (38 ja 37).

Collierin kauden muhkein levypallopallosaalis jää vielä kauas sarjan huippulukemista, sillä Forssan Alun Mia Loyd on naarannut 30 levyriä yhdessä matsissa.

Kaisa Kuisma (11/0/4) viritti entistä seuraansa vastaan 15 pelitilanneheittoa, joista kolmasosa löysi renkaan läpi. Pistemäärä on Kuisman suurin sitten tammikuun alun.

Roosa Frimodig (11/4/5) pumppasi Kouvottariin puhtia kolmella kolmosellaan, mutta oman kasvatin ottelu päättyi rajusti vain puoli minuuttia ennen summeria. Frimodig haki hyökkääjän virhettä puolessa kentässä Bronsonia vastaan, mutta juoksi tilanteeseen alle ja löi päänsä lattiaan.

– Näin Roosan veljenä voin sanoa, että aivotärähdys tuli ja tuskin on mukana seuraavassa pelissä, Joonas Frimodig kommentoi.

Sarjaviitosena jatkava Kouvottaret on voittanut viidestä viime ottelustaan kaksi. Sen kausi jatkuu ensi viikolla kahdella kotiottelulla sarjan ääripäitä vastaan (keskiviikkona sarjakärki PeKa ja perjantaina sarjajumbo Pyrintö).

Näin pelattiin

Honka–Kouvottaret 95–80 (19–27, 28–23, 19–18, 29–12)

Honka: Taru Tuukkanen 25/9/9 syöttöä, Gabriela Bronson 19/8/5 syöttöä, Henna Sandvik 18/5, Cierra Dillard 17/8/7 syöttöä, Lotta-Kaisa Paltemaa 9/1, Alexandra Ailus 3/2, Pipsa Kahlos 2/2, Elina Aarnisalo 2/1.

Kouvottaret: Sarah Toeaina 30/7, Aliyah Collier 16/20/7 syöttöä, Kaisa Kuisma 11/0, Roosa Frimodig 11/4/5 syöttöä, Henriikka Vähäuski 6/3, Jemina Airaksinen 3/2, Elli Salovaara 3/0.

Erotuomarit: Mikko Tähtinen, Juha Penttilä-Metso, Roberto Lopes.