Espoo on julma paikka Kouvottarille – Nyt oli EBT:n vuoro takoa 100 pistettä kouvolalaisten säkkiin: "Viimeiset viisi minuuttia olivat ainoat hetket, kun ei penkillä hävettänyt"

Katja Juurikko

Kouvottarilla oli vaikea ilta Espoossa, jossa EBT takoi taululle rumat lukemat. Kuva ottelusta Kouvottaret -Catz.
Kouvottarilla oli vaikea ilta Espoossa, jossa EBT takoi taululle rumat lukemat. Kuva ottelusta Kouvottaret -Catz.

Kouvottaret teki kuluvan kauden aikana toisen synkän reissun Espooseen. Kouvolalaisjoukkue otti reilu viikko sitten lukua Hongan vieraana ja nyt tuli toinen ruma vierastappio EBT:n vieraana Opinmäen liikuntahallissa.

Kauden kuudennen peräkkäisen voittonsa naisten Korisliigassa ottanut EBT hurjasteli taululle tylyt lukemat 100–61 (53–32).

Kotijoukkue kiihdytti omille teilleen heti alkumuodollisuuksien jälkeen. Avauskympin jälkeen ero oli 12 pisteessä (25–13), mutta toisen neljänneksen alussa jo 20 pisteessä (35–15).

– Vastustaja teki alkuun yksi vastaan yksi -tilanteista ja hyökkäyslevypalloista helppoja koreja. Se oli meille liikaa. Tällä hetkellä taivumme tällaisista heti. Annamme pelin vaan mennä, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig manasi.

EBT juoksi ensimmäisellä jaksolla kouvolalaisten 12 menetyksestä 16 pistettä. Jos oli Kouvottarilla ongelmia puolustuskorilla, niitä oli myös hyökkäyspäässä. Vierailija sai 16:sta kolmosestaan vain kolme sisään.

EBT iski lopullisen ratkaisun kolmannella neljänneksellä, jonka alun se vei lukemin 12–4.

– Meille tulee nyt kahden viikon tauko. Voi olla, että se tulee ihan hyvään saumaan, Frimodig sanoi.

Kouvottarien Sarah Toeaina (21/11) jatkoi mainioita esityksiään. Toeaina oli avausjaksolla yhdessä Roosa Frimodigin (10/3) kanssa ainoat Kouvottarien hyökkäyspään onnistujat.

Toisella puoliskolla myös Aliyah Collier (15/13) sai peliään kulkemaan, mutta liian myöhään.

Positiivisiin asioihin voidaan nostaa 17-vuotiaan Pinja Leppäsen ensimmäiset pisteet uran ensimmäisessä naisten Korisliigan ottelussa. Leppänen pelasi viimeiset viisi minuuttia.

– Viimeiset viisi minuuttia olivat ainoat hetket, kun ei penkillä hävettänyt, Frimodig totesi.

Kotijoukkueen parhaat olivat Sanni Tuomisto (22/5) ja Hannah Little (20/12).

Luetuimmat