Kouvottaret löysi oivan vahvistuksen Portugalista – Kaisa Kuisman tavoitteena on auttaa joukkueen kapteenia sukan leikkaamisessa kauden päätteeksi

Jussi Lopperi

Kaisa Kuisma pelasi kaudella 2018-2019 Kouvottaria ja Brittany Carteria vastaan Hongan paidassa.
Kaisa Kuisma pelasi kaudella 2018-2019 Kouvottaria ja Brittany Carteria vastaan Hongan paidassa.

Viime kaudella Portugalin naisten liigassa pelannut 180-senttinen Kaisa Kuisma pukee ensi kaudella ylleen Kouvottarien peliasun. Sopimus sisältää kuluvan kuun loppuun ulottuvan ulkomaan option.

– Kaisa (Kuisma) on monipuolinen pelaaja ja hyvä kolmen pisteen heittäjä. Hän on kehittynyt hienosti viimeistelyssä korin läheltä, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig sanoi.

– Puolustukseen hän tuo meille runsaasti vaihtoehtoja. Kaisa pystyy jalalla puolustamaan pienempiä ja kokonsa ansiosta myös isompia pelaajia. Keskustelujen ja muiden kuvailujen perusteella saamme huipputyypin riveihimme.

Kaisa Kuisma, 26, on kokenut ja varsin monipuolinen pelaaja. Hän on pelannut naisten Korisliigassa seitsemän kauden aikana yhteensä 197 ottelua viidessä eri joukkueessa.

Orimattilan Jymyn kasvatti on näissä otteluissa tehoillut keskimäärin 5,9 pistettä, ja 1,9 levypalloa ottelua kohden. Viimeksi Kuisma on pelannut naisten Korisliigaa Tapiolan Hongan paidassa kaudella 2018–2019. Tuolloin laituri iski tiskiin tehot 8,3/2,7/2,0 kolmosten osuessa mainiolla 32 prosentin tarkkuudella.

Tarkoitus oli jatkaa ulkomailla

Kaisa Kuisma on tyytyväinen paluustaan tutuille kotikonnuille.

– Seurasta on osoitettu kiinnostusta aikaisempinakin vuosina, mutta sopiva hetki siirrolle tuli kuitenkin vasta nyt. Viime kauden Kouvottarien sisältä kantautuneilla riemunkiljahduksilla sekä apukoutsi Piiparilla (Reetta) oli suuri merkitys siihen miksi päätin tulla Kouvottariin, Kuisma kertoo Kouvottarien tiedotteessa.

– Joukkueen pelaaminen on parantunut vuosi vuodelta ja toivon auttavani joukkuetta ylläpitämään tätä jatkumoa.

Kuisman oli tarkoitus jatkaa pelaamistaan ulkomailla.

– Vallitsevan koronavirustilanteen myötä sopimuksen tekeminen kotimaahan vaikutti kuitenkin varsin järkevältä vaihtoehdolta.

Arvokasta kokemusta

Viime kaudeksi Kaisa Kuisma siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan pelaamaan ulkomaille. Hän siirtyi ensimmäisenä suomalaisnaisena Portugalin pääsarjaan Vitoria SC:n riveihin.

– Portugalista sain arvokasta kokemusta ammattilaisuudesta ulkomailla. Uskon sen tuovan uudenlaista näkökulmaa päivittäiseen tekemiseen myös Suomessa.

Kuisma sai heti isoa roolia ja peliaikaa kertyi 33 minuuttia ottelua kohden. Tehotkin olivat mukavat 9,3 pistettä ja 3,4 levypalloa.

– Tavoitteeni on pallollisen pelaamisen parantaminen, tasaisen suoritusvarmuuden ylläpitäminen ja kapteenin auttaminen sukan leikkuussa kauden päätteeksi, Kuisma heittää.

– Naisten Korisliigan kannustavin kotikatsomo ei ole jäänyt huomaamatta, Kuisma päättää.

Kouvottarien pelaajasopimukset kaudelle 2020-2021:

Henriikka Vähäuski, Yasmine Blomfelt, Sarah Toeaina (USA), Roberta Björnman, Aliyah Collier (USA), Kaisa Lind, Jemina Airaksinen, Roosa Frimodig, Elli Salovaara ja Kaisa Kuisma.