Puhtaalla pelillä porskuttavalle Kouvottarille rutiinivoitto Espoossa — ”Menemme sarjassa 6—0-saldolla, ja se on se ratkaiseva asia”

Katja Juurikko

Mika Hartosen mielestä Camille Zimmerman oli Kouvottarien pelaajista se, joka pääsi omalle tasolleen. Arkistokuva.
Mika Hartosen mielestä Camille Zimmerman oli Kouvottarien pelaajista se, joka pääsi omalle tasolleen. Arkistokuva.

Kouvottaret pääsi naisten Korisliigassa hyvistä asetelmista vierasotteluun EBT:tä vastaan, kun espoolaisten toinen vahvistus, sentteri Carly Boag ei nilkkavamman vuoksi pystynyt pelaamaan.

Kouvolalaiset veivät toisen puoliajan alkuminuutit 0—10 ja ero suureni jo 23 pisteeseen, mutta päätösneljänneksen alussa Kouvottaret ei pystynytkään korintekoon lähes kuuteen minuuttiin.

EBT kavensi eron pari kertaa kahdeksaan pisteeseen, muttei enää päässyt sitä lähemmäs.

Kouvottaret voitti luvuin 61—73 (27—38).

Valmentaja Mika Hartosen tunnelmat olivat kaksijakoiset.

— Peli oli aika aaltoilevaa meidän kannaltamme. Paras asia oli se, että saimme kaksi pistettä. En oikein tiedä, mitä tästä nyt jäi käteen. Seuraavaan peliin jää paljon tekemistä. Siinä vaiheessa, kun peli olisi pitänyt tappaa, emme päässeet sellaiseen moodiin. Onneksi homma toimi siihen asti ja hoidimme lopunkin kunnialla.

— Meidän pallonmenetysmäärämme (20) oli suuri. Se teki tästä erityisen vaikeata. Menemme sarjassa kuitenkin puhtaalla 6—0-saldolla, ja se on se ratkaiseva asia. Lopussa olin tyytyväinen siihen, että kun EBT puolusti riskillä, emme heittäneet ensimmäisestä auki olevasta paikasta, vaan annoimme ekstrasyöttöjä vielä.

EBT:n kaukoheittopeli oli melkoista kivitystä, sillä kolmosista upposi vain kaksi 33:sta.

Niinpä ainoa pelikuntoinen vahvistus Hannah Little (28/15) sai ottaa paljon vastuuta hyökkäyspelistä.

Hän teki päätösneljänneksellä 12 pistettä ja oli kirivaiheessa avainasemassa.

Kouvottarien paras oli puolestaan Camille Zimmerman (24/8), joka pystyi korintekoon läpi ottelun.

Hän käytännössä lopetti EBT:n pyristelyn vajaat kolme minuuttia ennen loppua kolmosellaan, jonka myötä ero venyi 11 pisteeseen.

Hartonen kiitteli niin Zimmermania kuin Kouvottarien puolustuspeliäkin, vaikka Little tuotti välillä vaikeuksia.

EBT on hyvä joukkue, emmekä voi ottaa yhtään peliä kevyesti. — Camille Zimmerman

— EBT:ltä puuttui Boag, mutta emme sitä oikein pystyneet käyttämään hyväksi. Jos vastustaja tekee 61 pistettä, niin kyllähän meidän pitää silloin pystyä voittamaan. Sanoin puoliajalla pelaajille, että jos vastustaja jää 60 pisteeseen, niin voitamme. EBT teki 61. Siinä miltä suorittamisemme näyttää, on paljon tekemistä. Little kyllä vei meidän isoa päätämme. Odotin ehkä hiukan parempaa suoritusta. Camille Zimmerman oli pelaajista se, joka pääsi omalle tasolleen.

Zimmerman puolestaan harmitteli hidasta peliesitystä.

— Vähän hidas peli meiltä. Little oli vaikea puolustettava, teki pisteitä ja otti levypalloja. Menetimme aika paljon palloja ja olimme välillä hitaita. EBT on hyvä joukkue, emmekä voi ottaa yhtään peliä kevyesti.

EBT:n valmentaja Niko Hellman oli yllättävän tyytyväinen joukkueensa esitykseen, vaikka kaukoheittopeli kotihallissa oli luokatonta jo toisena lauantaina peräkkäin.

— En voi olla muuta kuin todella tyytyväinen suoritukseemme. Meillä oli sekä vapaaheittoja että pelitilanneheittoja 13 enemmän kuin vastustajalla. Väittäisin, että voitamme yhdeksän kertaa kymmenestä näillä heittomäärillä. Kun kolmen pisteen heitot osuivat kuuden prosentin tarkkuudella, silloin voit sen yhden pelin hävitä. Jonkin verran taitoakin tässä pelissä vaaditaan, ja vastustajalla oli sitä korinteossa merkittävästi enemmän kuin meillä.