Kuusankosken Cowboysien ja Lappeenrannan Razorbacksien lauantain peli peruttiin koronaepäilyn takia – Jenkkifutiksen ottelu siirtyy

Lumikki Haaja

Kuusankosken Cowboys pelaa jenkkifutiksen kakkosdivisioonaa. Arkistokuva.
Kuusankosken Cowboys pelaa jenkkifutiksen kakkosdivisioonaa. Arkistokuva.

Amerikkalaisen jalkapallon ottelu Kuusankosken Cowboysien ja Lappeenrannan Razorbacksien välillä on peruttu koronaepäilyn takia. Kakkosdivisioonan ottelu piti pelata lauantaina Lappeenrannassa.

Cowboysien päävalmentaja Mikko Lautamatti kertoo, että kyseessä on vasta epäily ja asiassa on edetty olympiakomitean ohjeistuksen mukaan.

Kuumeeseen sairastunut Cowboysien pelaaja on testattu koronaepäilyn takia perjantaina, ja testituloksen valmistuminen kestää 2–3 päivää. Siihen saakka joukkue on omaehtoisessa karanteenissa.

Ottelun mahdollisesta pelaamisesta myöhempänä ajankohtana tai sen perumisesta tehdään päätökset testitulosten selviämisen jälkeen.

Lautamatin mukaan nyt selvitellään, voidaanko ottelua pelata esimerkiksi jotain arkipäivänä, koska Lappeenranta on maantieteellisesti lähellä.

Seuraava otteluohjelman mukainen peli Cowboyseilla on 15. elokuuta Vantaan Taftia vastaan.

– Mennään ohjeiden mukaan eikä kikkailla, säännöt ovat noudattamista varten, Lautamatti sanoo.

Samalla hän myöntää, että pelihalut olisivat kovat, sillä koronan takia kausi on muutenkin lyhyt ja kaksinkertainen sarja muutettiin yksinkertaiseksi.

MyPan ja KPV:n välinen jalkapallon Ykkösen ottelu jouduttiin peruuttamaan koronatartunnan vuoksi 18. heinäkuuta.

Joukkueet kohtaavat toisensa 2. syyskuuta.