KooKoo ja Sasu Toikka taipuivat ePlayoffsien pronssipelissä – AHL-peluri Joni Tuulola ja HPK veivät himmeimmät mitalit

Kärpät voitti KooKoon pudottaneen HIFK:n finaalisarjassa.

Katja Juurikko

KPL-peluri Sasu Toikka puolusti KooKoon värejä kevään ePlayoffseissa.
KPL-peluri Sasu Toikka puolusti KooKoon värejä kevään ePlayoffseissa.

Hämeenlinnan Pallokerhon oma kasvatti Joni Tuulola oli Kouvolan KooKoon värejä puolustanutta Sasu Toikkaa vahvempi Liigan ePlayoffsien pronssiottelussa.

AHL:ssä kiekkoileva Tuulola nuiji 29-vuotiaan Kouvolan Pallonlyöjien 29-vuotiaan pesäpallotähden maalein 4–2.

Toikka johdatti KooKoon välieriin asti kaatamalla puolivälierissä kahdella komealla voitolla Sami Hintsasen ja Tampereen Ilveksen. KooKoo lähetti Ilveksen laulukuoroon voitettuaan ensin vieraissa 6–2 ja sen jälkeen Kouvolassa 8–0.

HIFK:n ja Aamulypsyn Tuukka Ritokoski oli kuitenkin Toikkaa näppärämpi välieräsarjassa, jonka HIFK vei voitoin 6–2, 4–2.

– Parin viime vuoden aikana ei ole tullut paljon pelattua. Sen takia myin pleikkarinikin. Sitten iski korona-aika ja kirosin moneen kertaan, että pleikkari tuli myytyä, kommentoi ennen mitalipelejä hyvään näppituntumaan konsolipelin kanssa päässyt Toikka.

Miikka Kolehmainen vei Kärpät kevään ePlayoffs-sarjan voittoon. Finaalisarjassa Kolehmaisen Kärpät kaatoi KooKoon pudottaneen Ritokosken ja HIFK:n suoraan voitoin 2–0.

Kolehmainen on pelannut NHL-pelisarjaa aktiivisesti NHL 18-pelistä lähtien, mikä näkyi hänen otteissaan läpi koko sarjan. Kolehmainen menetti sarjan aikana ainoastaan yhden erän Ässien Iiro Vehmaselle, muut voitot tulivat puhtaalla pelillä.

Voiton Kolehmainen nappasi Ässistä neljännesfinaaleissa. Semifinaalissa kaatui HPK.