Koplan monivuotinen pelinjohtaja Eero Pitkänen sai kollegalta houkuttelevan pyynnön ja teki sopimuksen Kiteen Pallon kanssa

Lumikki Haaja

KiPa-kuvio toteutuu ensisijaisesti etätyönä, joten Eero Pitkänen on samaan aikaan jatkamassa Kouvolassa KPL:n juniorivalmentajana.
KiPa-kuvio toteutuu ensisijaisesti etätyönä, joten Eero Pitkänen on samaan aikaan jatkamassa Kouvolassa KPL:n juniorivalmentajana.

Kouvolan Pallonlyöjien monivuotinen pelinjohtaja Eero Pitkänen on tehnyt sopimuksen Superpesiksessä pelaavan Kiteen Pallon kanssa.

Pitkänen on liittynyt KiPan valmennusryhmään fysiikkavalmentajaksi.

KiPan pelinjohtajana toimii Petri Tuuva apunaan Saku Havukainen.

Pitkäsestä, 44, tuli kipalainen Tuuvan pyynnöstä.

Punamustahopeisiin väreihin liittymistä helpotti se, että pelaajaringissä on neljä KPL-vuosilta tuttua valmennettavaa: Jesse Eskelinen, Valentin Ikonen, Ville Posti ja Veli-Matti Sigvart.

Lisäksi muun muassa HIFK:n fysiikkavalmentajana työskentelevä ex-koplalainen Harri Yrttiaho kannusti Pitkästä ottamaan pestin vastaan.

KiPa-kuvio toteutuu ensisijaisesti etätyönä, joten Pitkänen on samaan aikaan jatkamassa Kouvolassa KPL:n juniorivalmentajana.

Syksyllä 1999 pelaajasta pelinjohtajaksi siirtynyt Pitkänen on ollut valmennusurallaan poissa Kouvolasta vain kaksi vuotta, vuosina 2006 ja 2007.

Pitkänen otti kuopiolaisessa Puijon Pesiksessä historiallisen SM-pronssin, ja toisella kaudella PuPe sijoittui kuudenneksi.

Kaudella 2018 Pitkänen kutsuttiin kesken kauden Superissa Haminan Palloilijoiden pelinjohtajaksi.

Ammattivalmentajatutkinnon suorittanut erityisluokanopettaja Eero Pitkänen on kolmannen polven koplalainen.

Hän on toiminut KPL:n pelinjohtajana Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä kolmeen otteeseen: 2000—2005, 2008—2009 ja 2015—2017.

Samaan aikaan Pitkänen on toiminut seuran valmennuspäällikkönä.

Suomen Pesäpalloliitto palkitsi Pitkäsen Vuoden nuorisovalmentajana 2013 ja Vuoden pelinjohtajana Poikien Superpesiksessä 2011.

Itä—Lännessä Pitkänen on ollut Idän pelinjohtajana kolmesti: 2006 Kiteellä, 2008 Raahessa ja 2017 Imatralla.

Meriittilistalla Pitkäsellä on hopeaa KPL:stä 2009 ja pronssia PuPesta 2006.