MyPa anoi ja Palloliitto myönsi – Harri Kampmanille kultainen ansiomerkki ansiokkaasta työstä: "Olimme yksi mediaseksikkäimmistä seuroista Suomessa"

Juha Vesala

MyPan 1990-luvun menestysvuosien päävalmentaja Harri Kampman sai keskiviikkona Suomen Palloliiton myöntämän kultaisen ansiomerkin. MyPan päävalmentajalle Marko Honkaselle Kampman on tuttu mies kyseiseltä vuosikymmeneltä.
MyPan 1990-luvun menestysvuosien päävalmentaja Harri Kampman sai keskiviikkona Suomen Palloliiton myöntämän kultaisen ansiomerkin. MyPan päävalmentajalle Marko Honkaselle Kampman on tuttu mies kyseiseltä vuosikymmeneltä.

Harri Kampman sai Suomen Palloliiton myöntämän kultaisen ansiomerkin tunnustukseksi suomalaisen jalkapalloilun hyväksi suoritetusta ansiokkaasta työstä.

Ansiomerkin luovuttivat keskiviikkona MyPan kunniapuheenjohtaja Matti Tiihonen ja seuran puheenjohtaja Heikki Pulkkinen Saviniemen jalkapallostadionilla.

– Tämä huomionosoitus lämmittää varsinkin siksi, koska se oli MyPalta tullut anomus. Minulla on ollut onni tehdä töitä hyvien pelaajien ja hyvien seurajohtajien kanssa hyvässä ympäristössä. Siitä olen kiitollinen, Kampman sanoi.

Kampman muisteli eilen lämmöllä aikaansa MyPassa, joka poiki sarjanousun lisäksi kaksi Suomen cupin voittoa ja neljä SM-hopeaa vuosina 1993–1996.

– Näin, että täällä oli kunnianhimoa. Tavoitteena oli, että pelaamme säännöllisesti kansainvälisissä eurocupeissa ja että saamme Myllykoskelle lahjakkaita pelaajia, joita pystymme ohjaamaan Eurooppaan.

– Siihen pääsimme ja olimme yksi mediaseksikkäimmistä seuroista Suomessa. Pelaajat halusivat tulla tänne. He tiesivät, että täällä on hyvä seura, hyvä organisaatio ja hyviä ihmisiä. Kodikas, pieni ja yhteisöllinen seura. Koin oloni täällä lämpimäksi, Kampman kertaa.

Iso sopimus Mallasjuoman kanssa

MyPan kunniapuheenjohtaja Matti Tiihonen muistaa ajan, jolloin seuran edustusjoukkueelle haettiin uutta päävalmentajaa.

– Valmentajan piti olla ammattitaitoinen ja reilusti kunnianhimoinen. Lisäksi valmentajan tuli auttaa seuraa markkinoinnissa ja sitä kautta vahvistamaan taloutta. Haastattelimme muitakin valmentajia, mutta Harri Kampman tuli valituksi.

– Kampmanin aikana teimme MyPan kaikkien aikojen suurimman yhteistyösopimuksen. Se allekirjoitettiin Mallasjuoman kanssa.

– Muistan hinnankin vielä, Kampman heittää.

Tiihosen mukaan Kampman oli merkittävässä roolissa myös pelaajasiirroissa.

Jari Litmanen ei olisi tullut Myllykoskelle ilman Harri Kampmania. — Matti Tiihonen

Jari Litmanen ei olisi tullut Myllykoskelle ilman Harri Kampmania. Ja tämä poiki taas uusia hyviä yhteistyösopimuksia.

Tiihosen mielestä Kampmanin meriitit ovat kiistattomat.

– Kun meriittilistaa katsoo, tämä kultainen ansiomerkki olisi pitänyt anoa jo aikoja sitten.

Kampman ja moderni pelitapa

MyPan edustusjoukkueen päävalmentaja Marko Honkanen muistaa tuoreesti Harri Kampmanin vuodet MyPan luotsina.

– Hän toi suomalaiseen jalkapalloiluun modernin pelitavan, jota oli kiva katsoa. Ja ne taktiset muutokset pelin sisällä, ne olivat nuorelle valmentajalle sellaisia asioita, joista nautti.

Tämän päivän MyPalla on kasassa 14 pelaajasopimusta. Lisää on tulossa vielä ennen joulua.

– Tammikuussa olisi tarkoitus aloittaa joukkueharjoittelu 19–20 pelaajan voimin. Kaikki pelaajat ovat paikkakunnan omia pelaajia.

MyPa osallistuu jalkapallon Suomen cupiin, joka alkaa 23. tammikuuta.

– Harjoituspelejä olisi tarkoitus pelata kymmenkunta ennen toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna alkavaa sarjaa.

Kampmanin mukaan Honkanen on MyPalle juuri oikeanlainen päävalmentaja.

– Kyseessä on nuorekas valmentaja, jolla on halu menestyä. Hän on valmis viemään nuoria pelaajia eteenpäin, Kampman arvioi.

– Ja aina voi soittaa, Kampman heitti tuttu hymy suupielessä Honkaselle.