Kouvojen suunta Korisliigassa on tappiosta huolimatta oikea — ”Kunhan saadaan rotaatio kasvatettua kuudesta kahdeksaan pelaajaan, niin tilanne paranee vielä”

Korisliigan laajimmalla materiaalilla jyräävä Salon Vilpas oli erittäin tiukoilla Kouvojen kotiluolassa.

Lumikki Haaja

Kouvojen kapteeni Ville Kaunisto oli välillä pahassa mankelissa Vilppaan korilla.
Kouvojen kapteeni Ville Kaunisto oli välillä pahassa mankelissa Vilppaan korilla.

Kotitappiosta huolimatta Kouvojen käyrä Korisliigassa näyttää lupaavan nousevalta. Lauantaina pisteet Mansikka-aholta vei nimittäin reilussa sarjajohdossa liigan laajimmalla materiaalilla porskuttava Salon Vilpas, joka joutui tekemään voittonsa eteen rajusti töitä viime sekunnelle asti

Kouvot lähti sarjaan monien syiden summana vähemmän valmiina kuin tavallisesti. Nyt yhtenäisyys alkaa löytyä, joten päävalmentaja Jyri Lehtosen tietty huojentuneisuus on perusteltua.

Tauolla pukukopissa oli täysi sirkus päällä, kun jokaisella tuntui olevan näkemys siitä, mitä pitäisi muuttaa tai mitä tehtiin väärin. — Jyri Lehtonen

— Kunhan saadaan rotaatio kasvatettua kuudesta kahdeksaan pelaajaan, niin tilanne paranee vielä. Meillä on mielestäni taktisesti enemmän kehityspotentiaalia kuin Vilppaalla, Lehtonen muistutti.

Kouvojen voittosarake sarjan isoja joukkueita Vilpasta, Nokiaa ja Kotkaa vastaan on edelleen nollilla.

— Seuraavaksi vastaan tulee KTP, joten saimme tästä pelistä siihen hyvää videomateriaalia, Lehtonen muistutti.

Taylor teki ratkaisukorit

Tiukat ottelut ratkeavat yleensä pieniin asioihin. Kun Vilpas sai hyvän ottelun pelanneen Thomas Gipson kolmannen muutamassa peräkkäisessä hyökkäyksessä kiinni, Kouvot ei uhrannut miestä Brandon Taylorin apupuolustukseen. Ville Kaunisto joutui kaikkensa antaneena katsomaan vierestä yhtä monta Taylorin koria kuin Gipsonilta otettiin pois, ja pienten marginaalien pelissä ratkaisu oli tässä.

Jamie Skeen sai Gipsonin paimentamiseen hyvin apuja, ja vasurijässikkä saatiin ohjattua väärän käden puolelle, mikä johti epätoivoisiin nostoyrityksiin. Rytmistä ajaessaan Gipson teki sen sijaan koreja, jotka lupaavat hyvää pudotuspeleihin.

Vapaat heittoharjoitukset

Kahden ensimmäisen kympin ajan kentällä käytiin vapaat heittoharjoitukset. Skeen naulasi taukoon mennessä 22 pistettä ja Jack Gibbs 19. Vieraiden kolmosten prosentti oli käsittämätön 62,5.

Tauon jälkeen Skeen ei enää päässyt heittämään ilman liimaajaa, mutta muuta Kouvot ei oikeastaan muuttanut.

— Tauolla pukukopissa oli täysi sirkus päällä, kun jokaisella tuntui olevan näkemys siitä, mitä pitäisi muuttaa tai mitä tehtiin väärin. Sanoin, että yritetään viisi minuuttia ihan samalla tavalla, ja se alkoikin toimia. Sinällään on hyvä, että pelaajilla on virtaa, jota juuri Gipson on tuonut joukkueeseen. Ääntä pidetään hyvän maun rajoissa niin kentällä kuin kopissa, Lehtonen kehui.

Ehjä vahvistusnelikko

Vilpas-peli saattoi olla kauden ensimmäinen tai ainakin ensimmäisiä Kouvojen esityksiä, jossa koko vahvistusnelikko onnistui. Brian Asbury seurasi palloja esimerkillisesti ja Jeremy Morganin pitkistä käsistä lähti erinomaisia passeja joukkuetovereille. David Gonzalvez latoi viimeisellä 10-minuuttisella 12 pistettä.

— Pidän suunnasta, johon olemme joukkueena menossa, kauden komeimman tuplaveivinsä esitellyt Morgan kuittasi.

Lehtosen mainitseman kuuden rotaation täydensivät Kaunisto ja Tuomas Hirvonen, joka ei ollut parhaassa heitossaan, mutta pelasi muuten järkevästi. Seuraavien viikkojen aikana odotetaan siis jonkinlaista harppausta osalta nelikkoa Arttu Saarijärvi—Vili Nyman—Severi Kaukiainen—Teemu Knihtinen.

Nyman ehti napata jo pari puolustusplussaa, mutta ne osuivat ottelun alun hurlumhei-minuuteille.

Vilppaalla on nimiä

Vilppaan amerikkalaisia tukee nimekäs suomalaisrunko, mutta voiton kannalta ratkaisevimmat suomalaiset eivät juhlineet pisteillä. Henri Kantonen oli ratkaisuminuuteilla vedossa molemmissa päissä, ja Juho Nenonen teki puolustuksessa tilastoissa näkymätöntä kovaa jälkeä.

— Kaiken kaikkiaan hieno matsi. Jyri Lehtosen valmentamaa joukkuetta vastaan on ollut hieno pelata, koska se tulee aina hyvin valmistautuneena otteluun. Olen tyytyväinen pisteistä, mutta pudotuspelejä ajatellen on vielä useita juttuja, joissa meidän tulee kehittyä, Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo listasi.

Jamie Skeen teki tauon jälkeen enää kaksi pistettä, mutta paini siis hyvin Gipsonia vastaan.

— Hän halusi taistella ja se sopii minulle. Sain hyvin apuja joukkuetovereilta, tuttuihin koreihin alussa lähes erehtymättömästi takonut Skeen sanaili.

Teemu Rannikko antoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä, mutta mahtui matkaa yksi täydellinen sokkohutikin. Edellisellä kerralla Kouvolassa loistanut Aatu Kivimäki oli tällä kertaa vaisu.

Luetuimmat

Kommentoidut