Tuomas Tuokkola jää kuluvan kauden jälkeen lähemmäs kotiaan — KooKoo on aloittanut uuden päävalmentajan haun

Jussi Lopperi

Tuomas Tuokkola tuli KooKoon päävalmentajaksi marraskuussa 2016.
Tuomas Tuokkola tuli KooKoon päävalmentajaksi marraskuussa 2016.

Tuomas Tuokkola ei jatka KooKoon päävalmentajana jääkiekon Liigassa enää kuluvan kauden jälkeen.

Tuokkola on kertonut päätöksestään joukkueelle tällä viikolla. KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen sanoo, että asia on ollut pitkään seurajohdon tiedossa eikä ratkaisuun liity dramatiikkaa.

— Olemme käyneet hyvähenkiset keskustelut. Tuokkolalla tulee kaksi ja puoli vuotta Kouvolassa täyteen. On normaalia, että valmentajat ja pelaajat hakevat urallaan uusia juttuja, Kultanen sanoo.

Hämeen Sanomat uutisoi aiheesta jo keskiviikkona. Asia tuli julki, kun kuluvaa liigakautta on pelattu vasta vajaat kaksi viikkoa.

— Avoimuus on hyvä asia. Sillä ei pitäisi olla mitään vaikutusta kuluvaan kauteen, että päätös kerrotaan jo nyt. Laji-ihmisille on ihan arkipäivää, että pelaajat ja valmentajat tekevät uusia sopimuksia. On toki ihan ymmärrettävää, että mediaa ja lajin seuraajia kiinnostaa enemmän tulevaisuus kuin nykyhetki, Kultanen kommentoi.

Kultasen mukaan KooKoolla ei ole tarkkaa aikataulua uuden päävalmentajan nimittämiseen. Seura ei aio tiedottaa asiasta mitään kuluvan kauden aikana.

— Prosessi on aloitettu, ja se menee maaliin omalla ajallaan. Uudesta päävalmentajasta kerrotaan julkisuuteen kauden jälkeen.

”Isän roolikin tässä elämässä”

Tuokkola sanoo, että isoin tekijä päätöksessä on ollut se, että perhe asuu Ylöjärvellä 200 kilometrin päässä Kouvolasta.

Hän haluaa asettua ensi kaudeksi lähemmäs kotijoukkojaan. Perheeseen kuuluvat vaimo ja 11- ja 9-vuotiaat lapset.

— Minulla on isän roolikin olemassa tässä elämässä. Se on hoidettava hyvin, mutta se ei onnistu, jos on viikot pois kotoa, Tuokkola sanoo.

Tuokkola on Kultasen kanssa samoilla linjoilla siitä, että ulostulo jo kauden alkuvaiheessa ei sotke nykyisen joukkueen kuvioita. Pikemminkin Tuokkola kokee joukkueen saavan nyt työrauhan.

— En näe ongelmaa asiassa, jossa ei ole ongelmaa. Olen kolmatta vuotta KooKoossa, ja nyt vedetään ihan täysillä mitä irti lähtee omasta ja joukkueen koneesta.

Historialliset pudotuspelit tavoitteena

Tuokkola, 42, sanoo keskittyvänsä viimeisellä KooKoo-kaudellaan siihen, että kouvolalaisseura pelaa keväällä seurahistoriansa ensimmäistä kertaa Liigan pudotuspeleissä.

KooKoon saldo on kaksi voittoa ja neljä tappiota. Tuokkola sanoo olevansa tyytyväinen siihen, mihin suuntaan peli on mennyt heti sarjan alussa.

Tappiollisissa vierasotteluissa TPS:ää ja HIFK:ta vastaan KooKoo on pannut kaksi suurseuraa ahtaalle, muttei ole ollut riittävän kypsä voittojen ottamiseen.

— Pistemäärä voisi olla jo parempikin, mutta joukkueen energian määrään pelistä toiseen olen erittäin tyytyväinen.

Tuokkola on puhunut usein urheilullisuudesta ja sen tason nostamisesta KooKoossa. Hänen mukaansa fysiikkavalmennus ja fysioterapia antavat tällä hetkellä suuren ja aiempaa merkittävämmän avun joukkueelle.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut