Kouvolalainen ampuja Viivi Kemppi tähtäsi nuorten olympiapronssia Argentiinassa — ”Terveisiä kotiin pikkusiskolle, laittakaa sauna lämpiämään!”

Kemppi ampui pronssimitalin argentiinalaisen parinsa Facundo Firmapazin kanssa ilmakivääriammunnan 10 metrin parikilpailussa.

Lassi Palo, Lassi Palo

Myllykosken Ampujien Viivi Kemppi saalisti nuorten olympiapronssia ilmakiväärin 10 metrin parikilpailussa.

Kouvolalainen ja Myllykosken Ampujia edustava ilmakivääriampuja Viivi Kemppi voitti Suomen ensimmäisen mitalin Nuorten kesäolympialaisissa Buenos Airesissa. Kemppi nappasi pronssimitalin argentiinalaisen parinsa Facundo Firmapazin kanssa ilmakivääriammunnan 10 metrin parikilpailussa.

— Aivan uskomattoman hieno fiilis, ei voi sanoin kuvata. Oh my God! Kemppi riemuitsi.

Suomalais-argentiinalainen pari oli keskiviikkona käydyn karsintakilpailun neljäs pistein 825,9. Ensimmäisellä pudotuskierroksella Kemppi/Firmapaz voitti tiukassa kamppailussa parin Wang (CHN)/Emilov (BUL) lukemin 10—9 ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon. Tänään torstaina jatkuneilla pudotuskierroksilla kaatui pari Benedetti (ITA)/Mahardika (INA) lukemin 10—5.

Välierässä Kemppiä ja Firmapazia vastaan asettui mongolialas-unkarilainen pari Erdenechuluun/Pekler, joka eteni finaaliin pistein 10—5. Pronssiottelussa Kemppi ja Firmapaz kukistivat meksikolais-itävaltalaisen parin luvuin 10—7.

— Jännitti aivan sairaasti, mutta pystyin pitämään homman kasassa. Ja mulla oli upea pari! Terveisiä kotiin pikkusiskolle, laittakaa sauna lämpiämään! Kemppi iloitsi.

Myllykosken Ampujia edustava 16-vuotias Kemppi opiskelee Kouvolan yhteislyseon lukiossa ja Kouvolan urheiluakatemiassa. Häntä valmentaa Jukka Jokinen. Buenos Airesissa Kempin tukena oli myös ampumavalmentaja Marjo Yli-Kiikka.

Kemppi on kautta aikain neljäs suomalainen, joka on yltänyt mitaleille Nuorten kesäolympialaisissa. Myös kaikki aiemmat mitalit ovat pronssia, ja ne ovat tuoneet painija Petra Olli (2010), pika-aituri Jussi Kanervo (2010) ja jousiampuja Mirjam Tuokkola (2014).

Luetuimmat