KooKoo on ajettu taloudellisesti todella ahtaalle – Liiga siirsi peräti 21 ottelua rajoitusten takia: "Toivon hartaasti sitä, että helmikuussa saamme ottaa taas yleisöä, jotta meidän toiminta jatkuu myös ensi kaudella"

Katja Juurikko

KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa pitää Liigan tilannetta kokonaisuudessaan erittäin haastavana.
KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa pitää Liigan tilannetta kokonaisuudessaan erittäin haastavana.

Jääkiekon Liigassa pelaava KooKoo on taloudellisesti vaikeuksissa. Toimitusjohtaja Sakari Välimaa kertoo seuran verkkosivuilla, että tilanne on kokonaisuudessaan erittäin haastava.

– Jo se, että joulukuun otteluiden tuotot olivat tasan nolla euroa, tuo toiminnalle isoja haasteita, Välimaa kertoo.

KooKoo on leikannut pelaajiston ja muun henkilöstön palkkoja jo kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran tämä tapahtui kesällä ja toisen kerran joulukuussa.

– Valitettavasti on myös edelleen jouduttu lomauttamaan henkilöstöä. Toivon hartaasti sitä, että helmikuussa saamme ottaa taas yleisöä, jotta meidän toiminta jatkuu myös ensi kaudella, Välimaa sanoo.

KooKoossa taistellaan nyt seuran tulevaisuudesta.

– Meidät on ajettu todella ahtaalle ja kaikki keinot, joilla me voimme hankkia lisätuloja, ovat käytössä, Välimaa kertoo.

Pelicans-peli huhtikuulle

Jääkiekon Liiga tiedotti maanantaina siirtäneensä 21 ottelua toiseen ajankohtaan yleisötapahtumiin liittyvien rajoitusten takia. Näiden joukossa on kolme KooKoon ottelua.

Siirtyvistä otteluista 12 oli määrä pelata tammikuussa, mutta valtaosa niistä siirtyy maalis-huhtikuulle. Vastapainoksi osa helmi-maaliskuun otteluista siirtyy tammikuulle.

KooKoon kotipeleistä Pelicans-ottelu siirtyy tammikuulta huhtikuulle. Sen sijaan Jukurit-peli pelataan 22. tammikuuta, kun se alkuperäisessä ohjelmassa oli merkitty pelattavaksi 30. tammikuuta.

Kouvolalaisten HPK-vierasottelu pelataan 22. tammikuuta sijaan 17. maaliskuuta.

– Se, että sama jatkuu koko tammikuun ajan, ajaa koko seuran toiminnan todella ahtaalle. Tässä tulee tunne, että me ollaan vuorikiipeilijöitä: koitetaan kiivetä kohti huippua, mutta koska se huippu tulee vastaan, niin sitä ei oikein kukaan tahdo tietää, Välimaa tilittää KooKoon verkkosivuilla.

KooKoon kausi jatkuu keskiviikkona vierasottelulla KalPaa vastaan Kuopiossa. Perjantaina Kouvolaan saapuu Vaasan Sport.

Luetuimmat